اکه بحث سر مقایسه بین اعراب و یهودی ها هست خب از اون طرف هم میشه گفت همه عرب ها هم اخراج نشدند و خیلی هاشون به میل خودشون رفتن...من در ادامه به این موضوع اشاره خواهم کرد.
خب این استدلال مناسبی نیست.حالا از قضا این افراد خوش شانس بودند که کشور اسرائیل تشکیل شد و باقی موند...اما حقی ازشون به طور خاص ضایع شد به هر حال!!!
با تشکیل کشور یهودی کسی رو از خاک خودشون بیرون نکردند..اتفاقات بعدی باعث این امر شد!!! یعنی به نظر نمیرسه برنامه ای از قبل بوده برای اخراج اعراب که اگر بود حتی یه عرب رو هم باقی نمیذاشتن در اسرئیل اما همون دوره اول کنست,اعراب نماینده داشتن.
درسته...باز هم تکرار میکنم ای کاش نه دین و مذهبی وجود داشت و نه کشور و مرزی و نه نژاد و ملیتی!!!
همون طور که خودتون هم در ادامه اشاره کردین اتفاقا مالکیت از دست ساکنین خارج شده بوده و خودشون هم مقصر بودن..اینکه عرب ها بی سواد بودن یا به دلیل مخالفت با حکومت حاضر نشدن زمین ها رو ثبت کنند و بعد یهودی ها زمین ها رو از مالکینش خریدن رو چرا به این شکل ازش نتیجه میگیرید؟!
این جور که شما میفرمایید البته نبوده...در ویکی پدیا در این مورد دو تا لینک رو داده که البته نتونستم همه رو بخونم اما چیزی ازش برداشت نمیشد که که مثلا همه هدف عثمانی این بوده که با این کار زمینه تشکیل کشور یهودی رو با تغییر قانون ثبت زمین از سال 1858 هموار کنه!!! عرب ها زمین ها رو ثبت نکردن و جای هیچ اعتراضی هم ندارن!!!
Ottoman Land Registration Law as a Contributing Factor in the Israeli-Arab Conflict
The ottomon land code
ببین کاوه جان دو تا مساله هست.یکی اینکه آیا قصدی در کار بود تا حقوقشون رو پایمال کنن یا اینکه در سیر حوادث این اتفاق افتاد که بزرگان عرب ها با بی تدبیری بیشترین نقش رو داشتن!!!
البته نشان از خوی تروریستی و یهود ستیزی اعراب مسلمون هم داره که بیشتر ریشه اختلافشون هم همین مساله مذهبی هست...و گرنه میشد از راه های معقولانه تری به هدف رسید.
خب مساله اینجاست که میشد به شکلی قضیه رو حل کرد که شما مد نظرتون هست.یعنی یک کشور واحد و طرح برنامه همون طور که گفتم از ابتدا تشکیل کشور یهودی به طور قطع نبود.تنها تعیین محلی بود به عنوان خانه ملی یهودیان به علت داشتن ریشه های عمیق تاریخی!!
البته احتمالا منظورتون جنگ جهانی اول هست..خب نماینده همه نبوده چون عضوش نشده بودن اما ایده یه سازمان جهانی رو پی ریزی کرده و درنهایت با سازمان ملل جایگزین شده!! ولی به نظر من نکته منفی نیست که اتحادیه ملل نماینده همه بوده اون زمان یا نه...
در مورد مالکیت که سند و مدرک نشون میداده عرب ها خیلی از مناطق قانونا مالکیتی نداشتن که اون هم از بی سوادی و حماقتشون ناشی شده....
بحث اول و دوم نبوده و نیست.بحث داشتن ریشه تاریخی و حضور فیزیکی یهودی هاست..اقوامی هم که قبل از یهودی ها اونجا بودن اگه الان اثری از آثارشون باشه و مدعی باشن میشه در موردشون بحث کرد!!!
خب معلومه که نهضت صهیونیسم این رو میخواسته اما اگه انقدر همه چیز از پیش برنامه ریزی شده و هماهنگ شده با اتحادیه ملل و ... بوده چرا 30 سال طولش دادن تا کشور یهودی رو تشکیل بدن؟چرا سال 1936 پیشنهاد کشور واحد رو دادان؟! (نکنه کاتالیزور هلوکاست هم کار خود یهودی ها بوده برای تشکیل کشور اسرائیل؟)
منظورم اینه که شاید اگر روند حوادث جور دیگه ای پیش میرفت اصلا کشور اسرائیلی نداشتیم امروز.
من نگفتم اون لینک کامل ترین هست و بی عیب و نقص اما مساله رو از زاویه خاصی نگاه کرده..اما با تکرار این جمله که فلسطینی ها فلسطینی نیستن انگار میخواین عمدا منظور نویسنده اون مقاله رو نا دیده بگیرین...
این مورد 9 میتونه مورد مهمی باشه...اینکه بررسی کنیم آیا موارد مشابه با ادعای یهودیان و سرزمین موعودی وجود دارد یا نه!!! که ظاهرا شما علاقه ای به باز کردن این بحث ندارید.
شما بفرمایید بعد از دوران پیامبر چقدر یهودی مونده بود اون اطراف که بخوان باهاش ستیز کنن!!!یهودی ستیزی تاریخچه طولانی داره...من میخواستم بگم تقصیر رو نمیشه یه سره بندازیم گردن اروپایی ها!!! البته شما شیخ نازی حاج امین الحسینی رو هم فراموش نکنید...
دقیقا کدوم بیانیه رو میگید؟! اگه بیانیه تشکیل دولت اسرائیل که بن گورین خونده رو میگید که تقریبا یک سال بعد از رای گیری در اتحادیه ملل برای تشکیل دو کشور و اتمام قیومیت بریتانیا هست...برای چندمین بار میگم از ابتدا همچین برنامه ای نبود و سیر حواث باعث تشکیل کشور اسرائیل شد.حق رو کسی نداد!!!!!!!!!!
بله همین متن رو خوندم و براتون الان توضیح میدم.ببیند داستان مهاجرت دسته جمعی اعراب بحث مفصل و مورد اختلافی هست.میبینید که نوشته عده ای مناطق رو ترک کردن,عده ای فرار و عده ای هم اخراج شدن!! پس برای همه به یه شکل نبوده...
داستان از زمان تشکیل کشور اسرائیل شروع نشده و مربوط به قبل از اون میشه...درگیری هایی در فاصله بین زمان تصویب طرح جداسازی دو کشور تا اتمام قیومیت بریتانیا رخ میده که زمینه ساز مهاجرت اعراب میشه...بعد از تشکیل کشور یهودی هم که اعراب و شیخ نازی اونها حکم جهاد میده,دولت اسرائیل هم ساکنان مناطقی رو اخراج میکنه و دیگه هم اجازه بازگشت بهشون نمیده...در صورتی که در متن قطعنامه سازمان ملل برای جدایی دو کشور هیچ جایی صحبت از اخراج یا مهاجرت اجباری نبوده!!! عرب ها اگر بعد از طرح تقسیم حماقت نمیکردن اون کوچ های اجباری هم رخ نمیداد...
Causes of the 1948 Palestinian exodus