نوشته اصلی از سوی
kourosh_bikhoda
فرض کنید زندگی شخصی وابسته به یک دروغ باشه. بر پایه حکم مطلق دروغ غیر اخلاقی است. واژه «مطلق» یعنی بی چون و چرا و اینکه به شرایط و نتایج عمل بی ارتباط است.
کجا من صحبت از «مطلق» بودن کردهام؟ دروغ ممکن است تحت شرایط خاصّی اخلاقی باشد. اگر یک خداباور از روی ناچاری دروغ بگوید، این نباید نزد او بهدلیل غلط نبودن دروغ باشد، بلکه برای جلوگیری از چیز بدتری از آن دروغ.
در هر حال، این اصلاً ربطی به آنچه گفتم ندارد. صحبت من سر "ارزش حقیقی" (objective value) اخلاقیات است.
نوشته اصلی از سوی
kourosh_bikhoda
پس شما تایید می کنید که نسل کشی در برابر اینگونه افراد اخلاقی است؟ توجه کنید که قبلن گفته بودید نسل کشی غیر اخلاقی است (حکم مطلق).
من کجا نسلکشی را تأیید کردهام؟
نوشته اصلی از سوی
kourosh_bikhoda
تمام سخن من اینست که اخلاقیات هم منشاء ژنتیکی و طبیعی دارند.
حتّی اگرهم ثابتشده باشد که «اخلاقیات هم [تنها] منشاء ژنتیکی و طبیعی دارند»، این چیزی را برعلیه موضع ما اثبات نمیکند.
مغلطهیِ Genetic Fallacy (که معادل پارسیاش را نمیدانم).
The genetic fallacy is a fallacy of irrelevance where a
conclusion is suggested based solely on something or
someone's origin rather than its current meaning or context
ترجمه: مغلطهی genetic شکلی از مغلطهیِ بیربطی (fallacy of irrelevance) هست و هنگامی رخ میدهد که نتیجهگیری تنها بر پایهیِ منشاء چیزی یا کسی باشد، بهجای اینکه برپایهی معنا یا کانتکست فعلی آن باشد.
منبع: http://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_fallacy
نوشته اصلی از سوی
kourosh_bikhoda
در کل، اینکه بین خیانت به همسر یا وفاداری به او ما کدوم رو انتخاب می کنیم، نه بسته به شرایط دینی هست و نه شرایط احکام مطلق اخلاقی.
اتفاقاً، اگر به تعریف من از ارزشهای حقیقی اخلاق دوباره مراجعه کنید، میبینید که آن اتفاقاً نه بسته به «شرایط دینی» است و نه باور کسی یا شرایط اجتماع.
تجاوز کردن به حریم شخصی یک انسان -- فی-نفسها -- بد است، نه چون کتابِمقدس چنین گفته است یا در جامعه چنین معمول یا مقرر است یا ...
نوشته اصلی از سوی
kourosh_bikhoda
چرا که اگر هم فرض کنیم دستور دین خلاف امر زنا رو برامون مقرر کرده باشه (که البته گمان کنم بالاتر از دین نتوانیم مثال بزنیم) یک توبه و طلب آمرزش میتونه راه حل خوبی پس از لذت بردن از زنا باشه.
این را چهکسی گفته است؟