• Empty
  • قاطی کردم
  • مهربون
  • موفق
  • متعجب
  • مریض
  • مشغول
  • معترض
  • ناراحت
  • هیچ
  • کنجکاو
  • کسل
  • گیج شدم
  • گریه
  • پکر
  • اخمو
  • از خود راضی
  • بی تفاوفت
  • بد جنس
  • بد حال
  • خونسرد
  • خواب آلود
  • خوشحال
  • خجالتی
  • خسته
  • دلواپس
  • رنجور
  • ریلکس
  • سپاسگزار
  • سر به زیر
  • شوکه
  • شاد و سر حال
  • عاشق
  • عصبانی
  • غمگین
  • غافلگیر
  • User Tag List

نمایش پیکها: از 1 به 10 از 262

جُستار: گفتمان‌ها، تازه‌ها و بررسی‌ها پیرامون فناوری‌های نظامی و جنگی

Hybrid View

بازداشت همیشگی
      Level completed: 26%, Points required for next Level: 149
      Overall activity: 0%
      دستاوردها:
      First 1000 Experience Points
      بدون وضعیت

خالی

kourosh_iran آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Jul 2014
      جُستارها
      39
      امتیازها
      7,801
      رنک
      59
      Post Thanks / Like
      سپاس
      537
      از ایشان 546 بار در 365 پست سپاسگزاری شده است .
      یافتن همه‌یِ سپاسهای گرفته شده
      یافتن همه‌یِ سپاسهای داده شده
      Mentioned
      0 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      روشهای جلوگیری از سلاح لیزری:

- بازتابنده کردن روکش موشک.

- چرخش موشک به دور خودش (که باعث میشه پرتو لیزر نتونه روی یک نقطهء خاص متمرکز بشه؛ مگر اینکه زمان تمرکز مورد نیاز برای خسارت جدی خیلی کم باشه - در حد لحظه ای - که طبیعتا نیاز به لیزر خیلی قوی تری داره)
      البته این چرخش احتمالا نمیتونه برای تمام مسیر یا با حداکثر سرعت باشه، چون چرخش موجب تمایل موشک برای ماندن در یک مسیر بدون تغییر میشه و تغییر مسیر و کنترل موشک رو دشوار میکنه. البته سرعت چرخش موشک رو بنظرم میشه اگر فرصت کافی باشه با روشهای خاصی به سرعت پایین آورد.

- پوشش موشک میتونه دو لایه باشه و بین دو لایه مثلا مواد جاذب و پراکنده کننده و تیره و تار کننده وجود داشته باشه (احتمالا مقداری مواد منفجره هم میشه برای پخش کردن سریع اونا تعبیه کرد) که با برخورد پرتو لیزر انرژی اون رو پخش و به خودشون جذب کنن - حتی برای مدت کوتاه و مقدار محدودی هم اگر این کار انجام بشه شاید بتونه جلوی خسارت جدی به موشک رو بگیره. ضمنا در این حین خود موشک میتونه با استفاده از سنسورهایی که برای این قضیه در این لایه ها تعبیه شدن، اصابت لیزر رو تشخیص بده و سریعتا عکس العمل های پیشگیرانهء دیگری مثل حرکات انحرافی و تغییر سرعت و غیره یا پرتاب chaff و اینها انجام بده. خلاصه بنظرم میشه یه کارهای کم و بیش موثری کرد!

اینا تازه ایده های اولیه بود. اگر فکر و تجربه و تست بشه مسلما میشه اونا رو تکمیل و کاراتر کرد یا حتی روشهای جدیدی رو ایجاد کرد. البته از اون طرف سلاحهای لیزری هم شاید بتونن تمهیداتی رو برای مقابله با این روشها بکار بگیرن.
      ویرایش از سوی kourosh_iran : 12-12-2014 در ساعت 10:16 PM

2. یک کاربر برای این پست سودمند از kourosh_iran گرامی سپاسگزاری کرده اند:

Agnostic (12-13-2014)

مدیر تالار
      Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
      دستاوردها:
      First 1000 Experience PointsGot three Friends
      گاز نگیر!

متعجب

sonixax آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Oct 2010
      ماندگاه
      کره ی زمین
      جُستارها
      110
      امتیازها
      424,596
      رنک
      100
      Post Thanks / Like
      سپاس
      47,087
      از ایشان 15,109 بار در 7,094 پست سپاسگزاری شده است .
      Mentioned
      89 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی kourosh_iran نمایش پست ها
      من نمیفهمم دقیقا استدلالت چیه، اما شما خودت هم میدونی مثلا با یک pointer لیزر اگر روی یک دیوار که در فاصلهء دوری قرار داره تابانده باشی مشاهده میکنی که کوچکترین لرزش در دستت روی دیوار با اندازهء بزرگی دیده میشه و تمرکز سریع و پایدار روی یک نقطهء کوچک کار دشواری است. ضمنا طبیعتا سرعت حرکت نقطه روی دیوار هم به همون نسبت که اندازهء حرکت دست شما با اندازهء حرکت نقطه روی دیوار تفاوت داره تفاوت میکنه و بیشتره.
      خوب در اینجا با دست که لیزر رو هدف قرار نمیدیم! برای همینه که میگم قدرت و سرعت مانور ما بیشتر!
      یعنی ما میتونیم با یک حرکت جزئی و سرعت کم در نقطه شروع با سرعتی هزاران کیلومتری در نقطه مقصد حرکت کنیم!
      خوب این کار رو برای اینکه دقیق باشه میسپاریم به ماشین! برای اینکه لرزشی در هدف گیری وجود نداشته باش از سروو ها و ژیروسکوپ و موشن سنسور استفاده میکنیم تا ثبات هدف گیری میسر بشه.
      من این تکنولوژی رو در سبیت دیدم! یک طرف داستان شما بودید که میتونستید پایانه ای که سیستم روش سوار شده رو به شدت تکون بدید! هر چه قدر هم که زور میزدید نقطه ای که روی دیوار افتاده بود تکون نمیخورد!!!! به کمک همین تکنولوژی!!!
      خیلی باحال بود :دی

این مسئله درمورد سلاح لیزری هم میتونه یک مشکل باشه و نه مزیت. چون برای اینکه بتونی روی هدف کوچکی در فاصلهء دور که تازه با سرعت زیادی هم حرکت میکنه به سرعت و دقت کافی و برای مدتی هرچند نسبتا کوتاه تمرکز کنی نیاز به اندازه گیری و ارزیابی و فیدبک دقیق و نیز تجهیزات مکانیکی بسیار دقیقی هست که ارتعاش و اینها درش خوب مهار شده باشه.
      اگر جسم کوچک اندازه یک توپ گلف باشه ! آره سخته! ولی اگر به اندازه یک جت جنگنده یا موشک قاره پیما باشه زیاد سخت نیست.
      این کاری که میگم جرمه و ممکنه بندازنتون زندان! ولی با لیزر پونتر با دست خالی میتونید روی یک هواپیمای مسافر بری قفل کنید :دی ولی وقتی از اندازه هواپیمای مسافر بری میایید پایین تر و میرید روی مثلن یک کفتر سخت تر میشه! در مورد گنجشک دیگه خیلی خیلی سخته!
      سعی کنید از فاصله چند متری (مثلن 20 متری) نشانه پوینتر رو روی یک ماشین کنترل از راه دور نگاه دارید! میبینید که چندان کار سخت و نشدنی نیست.

تازه مسائل جوی رو هم باید بحساب آورد و اینکه چقدر میتونن پرتو رو در این مسیر طولانی بصورت رندوم منحرف کنن. فرضا هم ما پرتوی پر انرژی رو برای مدتی روشن گذاشتیم و روی اینکه میتونیم با سرعت در مسافت زیادی حرکتش بدیم تا سر انجام به هدف اصابت کنه حساب کردیم، اما به همین نسبت موقعی که پرتو به هدف میخوره داره با سرعت خیلی زیادی هم حرکت میکنه که بعکس ما نیاز داریم تا دقیقا موقعی که به هدف برخورد کرد قفل و روی محدودهء کوچکی برای مدت کوتاهی هم که شده متمرکز بشه و جابجایی نداشته باشه که این فکر میکنم کار راحتی نیست طبیعتا.
      نه ما این طوری عمل نمیکنیم در اینجا! چون نقطه شلیک مشخص میشه و سلاح به خطر میوفته!!!
      ابتدا روی هدف قفل میکنیم سپس در لحظه و مکان مناسب یک ثانیه شلیک میکنیم!! (در فیلم هم مشخصه) تمام داستان قفل کردن روی هدف هم به عهده کامپیوتر و سنسورهای خیلی حساسه و برای همین عملیات قفل کردن خیلی دقیق صورت میگیره. و همواره روی هدف قفل میمونه مگر اینکه از رنج دستگاه خارج بشه هدف.

اگر پرتو با همون سرعت از روی موشک رد بشه احتمالا زمان کافی برای تمرکز انرژی روی نقطهء خاصی رو نخواهد داشت و بنابراین حتی با یک لیزر بسیار قوی هم خسارت جدی به موشک وارد نمیشه.
      کمتر از یک ثانیه برای منفجر کردن یک موشک زمان لازمه! یعنی فقط کافیه پرتو لیزر به هدف اصابت کنه. بوم ......
      فراموش نکنید که موشک داره مواد منفجره حمل میکنه و بالا رفتن دما حتا برای مدت زمان خیلی کوتاه منجر به انفجارش میشه.
      در مورد هواپیما هم که داستان به کل فرق داره چون هواپیما نه سرعت و نه قدرت مانور موشک رو نداره و خیلی خیلی هم بزرگتره و هدف گیریش راحت تر.

تازه شما حساب اینو بکن که اگر اومدن روکش موشک رو آینه ای کردن اونوقت لیزر روش چطوری اثر میکنه؟ (این ایده الان به ذهنم رسیده بید )
      اتفاقن این به ذهن خود من هم رسیده بود :دی
      مشکل کارش اینجاست که دیگه اون موشک رادار گریز یا Stealth نمیشه و با تکنولوژیهای قدیمی و فعلی خیلی راحت میشه هدف قرارش داد و نیازه به استفاده از لیزر نیست.
      انقدر در اون صورت هدف تابلو میشه که حتا میشه یک جنگنده معمولی رو به سمتش به پرواز درآورد و روی هوا ساقطش کرد.

- چرخش موشک به دور خودش (که باعث میشه پرتو لیزر نتونه روی یک نقطهء خاص متمرکز بشه؛ مگر اینکه زمان تمرکز مورد نیاز برای خسارت جدی خیلی کم باشه - در حد لحظه ای - که طبیعتا نیاز به لیزر خیلی قوی تری داره)
      در صورتی که از روبرو موشک رو هدف قرار بدیم موثر نیست این روش. از پهلو هم هدف قرار بدیم عملن موشک روی هوا از وسط نصف میشه!!! چرا که اینجا دیگه لیزر به یک نقطه تابانده نمیشه و مسیر اثر گذاریش میشه یک حلقه روی بدنه و همین بدنه رو سست میکنه و فشار هوا و گرانشی که روی موشک هست منجر به نصف شدنش از وسط میشه.

- پوشش موشک میتونه دو لایه باشه و بین دو لایه مثلا مواد جاذب و پراکنده کننده و تیره و تار کننده وجود داشته باشه (احتمالا مقداری مواد منفجره هم میشه برای پخش کردن سریع اونا تعبیه کرد) که با برخورد پرتو لیزر انرژی اون رو پخش و به خودشون جذب کنن
      در این صورت خیلی موشک سنگین میشه! و توانایی حمل مواد منفجره اش کمتر میشه.
      جذب پرتو هم که دقیقن همون کاریه که سلاح لیزری دوست داره هدفش انجام بده چون میتونه حرارت رو در اون نقطه تا چند هزار درجه بالا ببره که خواه نا خواه منجر به ساقط شدن هدف میشه.

ضمنا در این حین خود موشک میتونه با استفاده از سنسورهایی که برای این قضیه در این لایه ها تعبیه شدن، اصابت لیزر رو تشخیص بده و سریعتا عکس العمل های پیشگیرانهء دیگری مثل حرکات انحرافی و تغییر سرعت و غیره یا پرتاب chaff و اینها انجام بده. خلاصه بنظرم میشه یه کارهای کم و بیش موثری کرد!
      از اونجایی که زمان تاثیر گذار این سلاح خیلی کمه! (کمتر از یک ثانیه - فیلم رو ببینید) تا موشک بخواد حرکت فیزیکی انجام بده که خودش رو خلاص کنه از بین رفته!!! یعنی دیگه خیلی دیره. خود تغییر مسیر دادن یا شروع به چرخیدن یا هر چیز دیگه ای بیشتر از یک ثانیه زمان لازم داره.

اینا تازه ایده های اولیه بود. اگر فکر و تجربه و تست بشه مسلما میشه اونا رو تکمیل و کاراتر کرد یا حتی روشهای جدیدی رو ایجاد کرد. البته از اون طرف سلاحهای لیزری هم شاید بتونن تمهیداتی رو برای مقابله با این روشها بکار بگیرن.
      قطعن راه هایی برای جلوگیری از آسیب رسانی جدی توسط این سلاح هست! مثلن یک نوع آلیاژ خاص. ولی این سلاح خیلی خیلی مخوف تر از اون چیزیه که در خبرها اومده. خود آمریکایی ها انتظار چنین سطح عملکردی رو نداشتند.
      همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
      دکتر ساسی

4. یک کاربر برای این پست سودمند از sonixax گرامی سپاسگزاری کرده اند:

Agnostic (12-13-2014)

بازداشت همیشگی
      دستاوردها:
      بدون وضعیت

خالی

kourosh_iran آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Jul 2014
      جُستارها
      39
      امتیازها
      7,801
      رنک
      59
      Post Thanks / Like
      سپاس
      537
      Mentioned
      0 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی sonixax نمایش پست ها
      خوب در اینجا با دست که لیزر رو هدف قرار نمیدیم! برای همینه که میگم قدرت و سرعت مانور ما بیشتر!
      یعنی ما میتونیم با یک حرکت جزئی و سرعت کم در نقطه شروع با سرعتی هزاران کیلومتری در نقطه مقصد حرکت کنیم!
      خوب این کار رو برای اینکه دقیق باشه میسپاریم به ماشین! برای اینکه لرزشی در هدف گیری وجود نداشته باش از سروو ها و ژیروسکوپ و موشن سنسور استفاده میکنیم تا ثبات هدف گیری میسر بشه.
      اینا که میگی خودم همه رو میدونم!
      حرف من اینه که در فواصل زیاد رسیدن به دقت زیاد حتی برای ماشین هم دشواره. اونم روی یک هدف متحرک با سرعت زیاد. شما باید در این شرایط دقیقا روی یک محدودهء کوچک برای مدت کوتاهی ثابت بمونید. حتی اعوجاج در لایه های هوا هم که امری طبیعی هست میتونه این دقت رو مخدوش کنه.

من این تکنولوژی رو در سبیت دیدم! یک طرف داستان شما بودید که میتونستید پایانه ای که سیستم روش سوار شده رو به شدت تکون بدید! هر چه قدر هم که زور میزدید نقطه ای که روی دیوار افتاده بود تکون نمیخورد!!!! به کمک همین تکنولوژی!!!
      خیلی باحال بود :دی
      اینطور چیزها خیلی وقته که در توپ اصلی تانک های مدرن وجود داره. به این شکل هست که موقع حرکت حتی با سرعت قابل توجه و در زمین ناهموار هم میشه توپ رو به سمت هدف ثابت نگه داشت و شلیک و اصابت کرد.
      ولی خب چیزی که ما در مورد سلاح لیزری داریم اینه که فاصله میتونه خیلی بیشتر و سرعت هدف هم خیلی بیشتر باشه و در این فاصله حتی یک میلیونیم میلیمتر خطا و ارتعاش چه بوسیلهء اجرای مکانیکی و چه لایه های هوا میتونه یک بجابجایی قابل توجه در نقطهء اصابت ایجاد کنه.
      ضمنا در هوای بارانی و از میان ابرهای ضخیم تیره و اینطور مسائل لیزر بنظر شما میتونه بازم بقدر کافی دقیق و موثر باشه؟ وقتی نورش به قطره های آب برخورد میکنه طبیعتا دچار پخش شدگی و تضعیف میشه.

این کاری که میگم جرمه و ممکنه بندازنتون زندان! ولی با لیزر پونتر با دست خالی میتونید روی یک هواپیمای مسافر بری قفل کنید :دی ولی وقتی از اندازه هواپیمای مسافر بری میایید پایین تر و میرید روی مثلن یک کفتر سخت تر میشه! در مورد گنجشک دیگه خیلی خیلی سخته!
      بله قبلا یه مقاله ای در این مورد (در ویکیپدیا فکر کنم) خونده بودم که جزییاتش یادم نیست.
      نمیدونم شما با چه لیزری چطوری این کار رو کردید و فاصله و سرعت هواپیما چی بوده، ولی لیزرهای معمولی که دست مردم هست و من تاحالا دیدم حتی در فاصلهء چند ده متری هم اینقدر واگرایی دارن و پخش میشن که دیدن اصابت اونا دشوار میشه (حتی در شب)، اونوقت شما انداختید روی یک هواپیما چطور تونستید ببینید من نمیدونم.

سعی کنید از فاصله چند متری (مثلن 20 متری) نشانه پوینتر رو روی یک ماشین کنترل از راه دور نگاه دارید! میبینید که چندان کار سخت و نشدنی نیست.
      نه لیزر دارم نه ماشین کنترلی نه حوصله این کارا.
      من فقط دارم از نظر تئوریک بررسی میکنم. البته مواردی هم که میگم صرفا موارد محتمل و پارامترهایی که باید مد نظر داشت است و اصرار ندارم که حالا در عمل چقدر وخامت دارن و جدی هستن یا نه.

ابتدا روی هدف قفل میکنیم سپس در لحظه و مکان مناسب یک ثانیه شلیک میکنیم!! (در فیلم هم مشخصه) تمام داستان قفل کردن روی هدف هم به عهده کامپیوتر و سنسورهای خیلی حساسه و برای همین عملیات قفل کردن خیلی دقیق صورت میگیره. و همواره روی هدف قفل میمونه مگر اینکه از رنج دستگاه خارج بشه هدف.
      والا اینترنت درست و حسابی ندارم (با اینترنت موبایل میام) و با فیلترشکن و اینا هم اصلا سرعت نداره این ویدئوها که میگی ندیدم؛ بعدا تونستم سر فرصت نگاه میکنم.

مشکل کارش اینجاست که دیگه اون موشک رادار گریز یا Stealth نمیشه و با تکنولوژیهای قدیمی و فعلی خیلی راحت میشه هدف قرارش داد و نیازه به استفاده از لیزر نیست.
      انقدر در اون صورت هدف تابلو میشه که حتا میشه یک جنگنده معمولی رو به سمتش به پرواز درآورد و روی هوا ساقطش کرد.
      خب میشه روی لایه آینه ای یک لایه جاذب رادار هم گذاشت.

در صورتی که از روبرو موشک رو هدف قرار بدیم موثر نیست این روش.
      احتمالش خیلی کمه که بتونی از این حالت به یک موشک شلیک کنی.

از پهلو هم هدف قرار بدیم عملن موشک روی هوا از وسط نصف میشه!!! چرا که اینجا دیگه لیزر به یک نقطه تابانده نمیشه و مسیر اثر گذاریش میشه یک حلقه روی بدنه و همین بدنه رو سست میکنه و فشار هوا و گرانشی که روی موشک هست منجر به نصف شدنش از وسط میشه.
      البته اگر لیزر بقدر کافی قوی باشه و برای مدت کافی در اون نقطه پایدار بمونه.
      شما همون لیزرهایی که باهاش فولاد میبرن بیا یک ورقه فولاد رو سریع از زیرش عبور بده ببین بریده میشه یا نه! تازه نقطه ای که از زیر پرتو عبور کرده تا دوباره به پرتو برسه تاحدی خنک میشه (جریان هوا هم به این امر کمک میکنه).
      برای برش یک زمانی لازمه که پرتو باید در اون مدت روی اون نقطه بمونه، بخصوص اگر این زمان بینش فاصله بیفته بازهم زمان بیشتری میخواد. یک موشک اگر محیطش مثلا 2 متر باشه، شما حساب کن با یک لیزر صنعتی یا حتی نظامی چه مدت زمان میخواد که بتونی تمام این دو متر رو برش بدی یا بقدر کافی بهش خسارت بزنی، بعد تازه چون پرتو مستمر روی هیچ نقطه ای نیست تازه این زمان رو احتمالا باید چند برابر کرد.

در این صورت خیلی موشک سنگین میشه! و توانایی حمل مواد منفجره اش کمتر میشه.
      تاحدی سنگین میشه ولی فکر نمیکنم لزوما درحدی زیاد باشه که غیرممکن باشه یا صرف نکنه.

جذب پرتو هم که دقیقن همون کاریه که سلاح لیزری دوست داره هدفش انجام بده چون میتونه حرارت رو در اون نقطه تا چند هزار درجه بالا ببره که خواه نا خواه منجر به ساقط شدن هدف میشه.
      ببین موادی که من میگم خودشون حکم قربانی رو دارن. اینطور نیست که به روکش اصلی بدنه چسبیده باشن که بخواد حرارت در یک نقطهء بدنهء اصلی بالا بره. این مواد میتونن بصورت پودری باشن که با اصابت در فضای اطراف به سرعت پخش میشن و پرتو لیزر رو پراکنده میکنن و بخش زیادی از انرژیش رو هم در این حین جذب یا منعکس میکنن.

6. یک کاربر برای این پست سودمند از kourosh_iran گرامی سپاسگزاری کرده اند:

sonixax (12-13-2014)

مدیر تالار
      دستاوردها:
      گاز نگیر!

متعجب

sonixax آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Oct 2010
      ماندگاه
      کره ی زمین
      جُستارها
      110
      امتیازها
      424,596
      رنک
      100
      Post Thanks / Like
      سپاس
      47,087
      Mentioned
      89 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      حرف من اینه که در فواصل زیاد رسیدن به دقت زیاد حتی برای ماشین هم دشواره. اونم روی یک هدف متحرک با سرعت زیاد. شما باید در این شرایط دقیقا روی یک محدودهء کوچک برای مدت کوتاهی ثابت بمونید. حتی اعوجاج در لایه های هوا هم که امری طبیعی هست میتونه این دقت رو مخدوش کنه.
      خوب حرف من هم اینه که فیلم رو ببینید! متوجه میشید برای این سلاح آمریکا چندان هم مشکل نیست این کار!!!

ولی خب چیزی که ما در مورد سلاح لیزری داریم اینه که فاصله میتونه خیلی بیشتر و سرعت هدف هم خیلی بیشتر باشه و در این فاصله حتی یک میلیونیم میلیمتر خطا و ارتعاش چه بوسیلهء اجرای مکانیکی و چه لایه های هوا میتونه یک بجابجایی قابل توجه در نقطهء اصابت ایجاد کنه.
      نه خیلی سخت نیست! یک نرم افزاری هست به نام IspyConnect (مجانی هم هست) قابلیت اتصال به انواع دوربینهای مدار بسته رو داره - برخی از انواع تحت شبکه اینها فانکشنهای PTZ دارند و به یک پوینتر هم مجهز هستد! اگر هم نباشند میتونید خودتون روش سوار کنید.
      این برنامه یک قابلیت ساده داره! Motion Tracking . وقتی این قابلیت رو روی دوربین خاصی فعال میکنید و حساسیتش رو زیاد میکنید. دوربین میتونه به راحتی و بدون از دست دادن سوژه اون رو تعقیب کنه و در صورتی که به پوینتر مجهز باشه پوینتر رو روش قفل کنه!
      توجه داشته باشید که من دارم از تکنولوژیهای رایگان و یا ارزان و در دسترس همه حرف میزنم! پس وقتی دست کم شما این توانایی رو دارید که در خانه با تجهیزاتی خیلی ارزون این کار رو بکنید قطعن در رده نظامی و تکنولوژیهای مربوط به اون توانایی های خیلی بیشتر و دقیق تری وجود داره.

ضمنا در هوای بارانی و از میان ابرهای ضخیم تیره و اینطور مسائل لیزر بنظر شما میتونه بازم بقدر کافی دقیق و موثر باشه؟ وقتی نورش به قطره های آب برخورد میکنه طبیعتا دچار پخش شدگی و تضعیف میشه.
      خوب در هوای بارانی ازش استفاده نمیکنند
      این یک سلاحه که اول راهه و تازه اولین آزمایشها رو با چنین دوزی از موفقیت رد کرده! توجه داشته باشید که اولین سلاح در نوع خودش هست. یعنی اولین سلاح لیزری ساخت بشر که عملیاتی شده.

بله قبلا یه مقاله ای در این مورد (در ویکیپدیا فکر کنم) خونده بودم که جزییاتش یادم نیست.
      نمیدونم شما با چه لیزری چطوری این کار رو کردید و فاصله و سرعت هواپیما چی بوده، ولی لیزرهای معمولی که دست مردم هست و من تاحالا دیدم حتی در فاصلهء چند ده متری هم اینقدر واگرایی دارن و پخش میشن که دیدن اصابت اونا دشوار میشه (حتی در شب)، اونوقت شما انداختید روی یک هواپیما چطور تونستید ببینید من نمیدونم.
      با یه دونه از اینها : Green Laser Pointer Pen Focus 532nm Zoom Burning Visible Adjust Beam Lazer | eBay

5 دلار قیمتشه!!!
      10 کیلومتر هم بردشه. در اصل برای کرم ریختن به بچه های دوستمون خریده بودم که بادکنکهاشون رو بترکونم ولی بعدش فهمیدم که خطی که روی هوا میندازه باعث میشه جات لو بره :)))
      برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید

نام: Burning-laser-301-Green-Laser-Pointer-Flashlight-10000mw-high-Power-green-pen-laser-light-withou.jpg
دیدن: 104
حجم: 43.6 کیلو بایت
      خیلی باحاله توصیه میکنم یکی بخرید سرگرمی جالبی میشه توی ایران هم گویا میفروشند اینجا مثلن : لیزر حرارتی آتش زا آبی با قدرت آتش زدن blue Laser Pointer

والا اینترنت درست و حسابی ندارم (با اینترنت موبایل میام) و با فیلترشکن و اینا هم اصلا سرعت نداره این ویدئوها که میگی ندیدم؛ بعدا تونستم سر فرصت نگاه میکنم.
      حتمن نگاه کنید فیلم تست همین سلاح هست خیلی جالبه. من فکر نمیکردم انقدر خوب عمل کنه. به یک ثانیه نمیرسه که هدف رو سرنگون میکنه. در مورد گلوله های خمپاره و ... که به محض شلیک میترکند.

خب میشه روی لایه آینه ای یک لایه جاذب رادار هم گذاشت.
      اون وقت خاصیت آینه ایش از بین میره! لایه های جاذب رادار معمولن مثل این فومهای آکوستیک کردن صدا هستند ولی در ابعاد نانو. (البته تکنولوژی F117 که قدیمیه) الان از یک سری آلیاژهای جدید با طراحی های شکسته و سطح مقطع راداری کم بهره میبرند.

احتمالش خیلی کمه که بتونی از این حالت به یک موشک شلیک کنی.
      چرا کمه ؟ کافیه در خط مسیرش قرار داشته باشی. به هر حال هم اون موشک با مُخ میخوره به هدف!!! دست کم این سلاح میتونه این طوری از خودش محافظت کنه.

شما همون لیزرهایی که باهاش فولاد میبرن بیا یک ورقه فولاد رو سریع از زیرش عبور بده ببین بریده میشه یا نه!
      نه ولی در این صورت خط لیزر روش میوفته که در آلمانی اصطلاحن بهش میگند Gravur ! این طوری روی فلزات طرح میندازند برای قشنگی و این حرفها.
      راستی این لیزره خیلی پت و پهن تر از چیزیه که فکر میکنید! زمانی که روی هواپیمای هدف انداخته بودند کل بدنه رو روشن کرده بود!!!

تازه نقطه ای که از زیر پرتو عبور کرده تا دوباره به پرتو برسه تاحدی خنک میشه (جریان هوا هم به این امر کمک میکنه).
      برای برش یک زمانی لازمه که پرتو باید در اون مدت روی اون نقطه بمونه، بخصوص اگر این زمان بینش فاصله بیفته بازهم زمان بیشتری میخواد. یک موشک اگر محیطش مثلا 2 متر باشه، شما حساب کن با یک لیزر صنعتی یا حتی نظامی چه مدت زمان میخواد که بتونی تمام این دو متر رو برش بدی یا بقدر کافی بهش خسارت بزنی، بعد تازه چون پرتو مستمر روی هیچ نقطه ای نیست تازه این زمان رو احتمالا باید چند برابر کرد.
      خوب به جاش مقاوت بدنه در اون نقاط کم میشه و میتونه موقع مانور دادن منجر به از هم پاشیدن موشک روی هوا بشه!!!

ببین موادی که من میگم خودشون حکم قربانی رو دارن. اینطور نیست که به روکش اصلی بدنه چسبیده باشن که بخواد حرارت در یک نقطهء بدنهء اصلی بالا بره. این مواد میتونن بصورت پودری باشن که با اصابت در فضای اطراف به سرعت پخش میشن و پرتو لیزر رو پراکنده میکنن و بخش زیادی از انرژیش رو هم در این حین جذب یا منعکس میکنن.
      قطعن راه های محافظتی در برابر این سلاح هست! ولی دسترسی بهشون چندان هم ساده نیست! یک تکنولوژی رادارگریز آمریکا رو هنوز که هنوزه کسی نتونسته درست و حسابی بهش دسترسی پیدا کنه! و تمام انواع رادارگریز غیر آمریکایی توانایی رقابت با مثلن F22 رو ندارند!
      دکتر ساسی

بازداشت همیشگی
      دستاوردها:
      بدون وضعیت

خالی

kourosh_iran آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Jul 2014
      جُستارها
      39
      امتیازها
      7,801
      رنک
      59
      Post Thanks / Like
      سپاس
      537
      Mentioned
      0 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی sonixax نمایش پست ها
      خوب حرف من هم اینه که فیلم رو ببینید! متوجه میشید برای این سلاح آمریکا چندان هم مشکل نیست این کار!!!
      فیلم رو دانلود کردم دیدم.
      شرایط تست ظاهرا ایدئال (ساده شده) بنظر میرسه طبیعتا. فاصلهء اهداف زیاد نیست، سرعتشون هم زیاد نیست، در خط مستقیم حرکت میکنن (بدون مانور و نوسان)، تقریبا هم مستقیم به سمت سلاح لیزر حرکت میکنن (معمولا بهترین حالت برای هدفگیری و اصابت).
      حتی من مشکوکم که شاید یک بخشهایی از کار هدفگیری و تعقیب بصورت غیرخودکار (توسط اپراتورهای انسانی) انجام میشه. بهرحال خب تسته و یه چیز اولیه دیگه.
      ضمنا مقالهء ویکیپدیاش رو هم خوندم. نوشته که این سلاح فعلا برای هدف قرار دادن قایق های تندرو و پهباد و موشک کروز و بالگرد در نظر گرفته شده (یعنی برای موشکهای ضدکشتی مافوق صوت و مخوفی که هست نیست) و بردش هم محدوده؛ ضمنا به اینکه در هر شرایط جوی ای نمیشه ازش استفاده کرد هم اشاره شده. کاربردش هم گفته self-defence. این کاربرد با اینکه شما بتونی هر سلاحی رو که از هر جهتی داره میره برای هر هدفی بزنی تفاوت میکنه.
      با تمام اینا میتونم بگم جالبه و احتمالا به زودی خیلی از این محدودیت ها رو برطرف میکنن.

توجه داشته باشید که من دارم از تکنولوژیهای رایگان و یا ارزان و در دسترس همه حرف میزنم! پس وقتی دست کم شما این توانایی رو دارید که در خانه با تجهیزاتی خیلی ارزون این کار رو بکنید قطعن در رده نظامی و تکنولوژیهای مربوط به اون توانایی های خیلی بیشتر و دقیق تری وجود داره.
      البته لزوما همیشه هم اختلاف زیادی بین پیشرفت و قابلیت های فناوری های نظامی و معمولی نیست.
      مثلا همین سلاحی که تستش کردن نوشته که بخاطر پیشرفتی که در لیزرهای صنعتی/تجاری صورت گرفته تونستن بسازن و جالب اینکه درش اساسا چند تا لیزر از نوعی که برای جوشکاری لیزر بکار میبرن با هم ترکیب کردن (فکر کنم گفته بود 6 تا).
      نوشتن الگوریتم های پیشرفته هم خیلی وقتا کار ساده ای نیست و مشکلات پیچیده ای وجود دارن که حتی منابع نظامی هم به سادگی از عهدش برنمیان.
      خوب در هوای بارانی ازش استفاده نمیکنند
      این یک سلاحه که اول راهه و تازه اولین آزمایشها رو با چنین دوزی از موفقیت رد کرده! توجه داشته باشید که اولین سلاح در نوع خودش هست. یعنی اولین سلاح لیزری ساخت بشر که عملیاتی شده.
      آره خوبه خب! منکه نگفتم بده!
      ضمنا گفته که قدرت اشعه اون رو میتونن تنظیم کنن و حالت های غیرکشنده هم داره. باهاش میشه چشم یا سنسورهای دشمن رو موقتا هم که شده کور کرد یا برای هشدار دادن به اهداف مشکوک استفاده کرد بدون اینکه کشنده باشه.

ولی بعدش فهمیدم که خطی که روی هوا میندازه باعث میشه جات لو بره :)))
      بنظرم اگر پرتو لیزرش مادون قرمز بود اونوقت دیده نمیشد (یا خیلی به سختی دیده میشد اثرش در هوا).
      البته طبیعتا اینطور چیزها رو دست مردم عادی نمیدن چون خطرناکه و میشه ازش سوء استفاده کرد. مثلا میشه چشم آدما رو کور کرد بدون اینکه احساس بکنن و فرصت عکس العمل داشته باشن.
      بهتره با این چیزا شوخی نکنی. بخصوص اگر طرفت یکی مثل من باشه
      شوخی با هر چیزی که خطر جدی داره مثل شوخی با تفنگه فرق زیادی نمیکنه. تصادفا هم که شده میزنی چشم یارو کور میشه یا صدمهء غیرقابل جبران میبینه.

اون وقت خاصیت آینه ایش از بین میره!
      ببین وقتی لیزر به هدف میخوره لایهء رویی به سرعت تخریب و پراکنده میشه و بعدش لیزر به لایهء زیرین انعکاس دهنده میخوره و اینطور تاثیرش خنثی یا حداقل خیلی کمتر میشه. نمیشه؟

چرا کمه ؟ کافیه در خط مسیرش قرار داشته باشی. به هر حال هم اون موشک با مُخ میخوره به هدف!!! دست کم این سلاح میتونه این طوری از خودش محافظت کنه.
      آره همون که گفتم واسه self defence هست. البته فعلا! یکی بخاطر محدودیت برد و دیگری احتمالا بخاطر اینکه آشکارسازی و هدفگیری و تعقیب و اصابت اهدافی که دارن به سمت خودت میان خیلی راحتتره.
      در بقیهء سلاح ها هم این قضیه هست. مثلا موشک های دوش پرتاب ضدهوایی رو معمولا باید/بهتره موقعی بزنن که هدف داره بهت نزدیک یا ازت دور میشه. اینطوری شانس اصابت خیلی بیشتر میشه.

راستی این لیزره خیلی پت و پهن تر از چیزیه که فکر میکنید! زمانی که روی هواپیمای هدف انداخته بودند کل بدنه رو روشن کرده بود!!!
      از اون فاصله و با یک فیلم که قابل تشخیص نیست. شاید بخاطر پخش شدن و تولید حرارت شدید موقع برخورد بوده.
      البته احتماش هست چون اون 6 تا پرتو که روی هدف همه متمرکز میشن شاید همه دقیقا در یک نقطه نمیخورن و بنابراین سطح وسیعتری رو پوشش میدن و ذوب میکنن.
      Laser Weapon System - WiKi

خوب به جاش مقاوت بدنه در اون نقاط کم میشه و میتونه موقع مانور دادن منجر به از هم پاشیدن موشک روی هوا بشه!!!
      بستگی داره! بستگی به قدرت بدنه، میزان خسارت/تضعیف، ساختار موشک، ... .
      ویرایش از سوی kourosh_iran : 12-14-2014 در ساعت 10:52 AM

9. یک کاربر برای این پست سودمند از kourosh_iran گرامی سپاسگزاری کرده اند:

sonixax (12-14-2014)

مدیر تالار
      دستاوردها:
      گاز نگیر!

متعجب

sonixax آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Oct 2010
      ماندگاه
      کره ی زمین
      جُستارها
      110
      امتیازها
      424,596
      رنک
      100
      Post Thanks / Like
      سپاس
      47,087
      Mentioned
      89 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      در خط مستقیم حرکت میکنن (بدون مانور و نوسان)
      همون طوری که گفتم اهداف واقعی هم مانور آنچنانی نمیتونند بدند! و این خیلی چیز مهمی نیست.

تقریبا هم مستقیم به سمت سلاح لیزر حرکت میکنن (معمولا بهترین حالت برای هدفگیری و اصابت).
      حتی من مشکوکم که شاید یک بخشهایی از کار هدفگیری و تعقیب بصورت غیرخودکار (توسط اپراتورهای انسانی) انجام میشه. بهرحال خب تسته و یه چیز اولیه دیگه.
      همیشه همین طوریه! در تمام سلاحها اینچنینی همیشه بخشی از هدفگیری توسط انسان انجام میشه.

ضمنا مقالهء ویکیپدیاش رو هم خوندم. نوشته که این سلاح فعلا برای هدف قرار دادن قایق های تندرو و پهباد و موشک کروز و بالگرد در نظر گرفته شده (یعنی برای موشکهای ضدکشتی مافوق صوت و مخوفی که هست نیست) و بردش هم محدوده؛ ضمنا به اینکه در هر شرایط جوی ای نمیشه ازش استفاده کرد هم اشاره شده. کاربردش هم گفته self-defence. این کاربرد با اینکه شما بتونی هر سلاحی رو که از هر جهتی داره میره برای هر هدفی بزنی تفاوت میکنه.
      فکر میکنم این رو بالاتر هم بهش اشاره کرده بودم (موقعی که گفتم هدف رو از روبرو میزنه) . بعد سلاح های اینچنینی همیشه هدفشون دفاعی هست نه تهاجمی!
      و همون طوری هم که میبینید اهدافی که داره قدرت مانور زیادی ندارند که بخواد براش مشکل بشه! هر چه سرعت بیشتر هم بشه قدرت مانور کمتر هم میشه. برای انواع اژدر و موشکهای ضد کشتی هم راه های خیلی بهتر هست خوب! چرا لیزر ؟!

با تمام اینا میتونم بگم جالبه و احتمالا به زودی خیلی از این محدودیت ها رو برطرف میکنن.
      من خیلی ازش خوشم اومد! من رو یاد بازی سوپر کنتر انداخت :))

البته لزوما همیشه هم اختلاف زیادی بین پیشرفت و قابلیت های فناوری های نظامی و معمولی نیست.
      مثلا همین سلاحی که تستش کردن نوشته که بخاطر پیشرفتی که در لیزرهای صنعتی/تجاری صورت گرفته تونستن بسازن و جالب اینکه درش اساسا چند تا لیزر از نوعی که برای جوشکاری لیزر بکار میبرن با هم ترکیب کردن (فکر کنم گفته بود 6 تا).
      نوشتن الگوریتم های پیشرفته هم خیلی وقتا کار ساده ای نیست و مشکلات پیچیده ای وجود دارن که حتی منابع نظامی هم به سادگی از عهدش برنمیان.
      ولی در نظر بگیرید که اگر مثلن برای یک هواپیمای معمولی 10 میلیون دلار مثلن بودجه بذارند، برای نظامیش 1 میلیارد بودجه میذارند!

ضمنا گفته که قدرت اشعه اون رو میتونن تنظیم کنن و حالت های غیرکشنده هم داره. باهاش میشه چشم یا سنسورهای دشمن رو موقتا هم که شده کور کرد یا برای هشدار دادن به اهداف مشکوک استفاده کرد بدون اینکه کشنده باشه.
      آره اینش هم چیز جالبیه

بنظرم اگر پرتو لیزرش مادون قرمز بود اونوقت دیده نمیشد (یا خیلی به سختی دیده میشد اثرش در هوا).
      خوب دیگه قیمتش 5 دلار نمیشد :دی

بهتره با این چیزا شوخی نکنی. بخصوص اگر طرفت یکی مثل من باشه
      طرفم کنترل تلویزیون بود :دی

شوخی با هر چیزی که خطر جدی داره مثل شوخی با تفنگه فرق زیادی نمیکنه. تصادفا هم که شده میزنی چشم یارو کور میشه یا صدمهء غیرقابل جبران میبینه.
      نه اون طوری نیست که فوری بزنه کور کنه :)) بعد قابل فوکوس کردنه! وقتی که فوکوسش رو زیاد میکنی که قابلیت بریدن پیدا کنه عملن بیشتر از 15-20 سانتی متر برد نداره و در بیشتر از این فاصله مثل چراغ قوه عمل میکنه.

ببین وقتی لیزر به هدف میخوره لایهء رویی به سرعت تخریب و پراکنده میشه و بعدش لیزر به لایهء زیرین انعکاس دهنده میخوره و اینطور تاثیرش خنثی یا حداقل خیلی کمتر میشه. نمیشه؟
      آینه یک سطح صاف و صیقلی هستش یعنی نگه داشتن یک رویه روش خیلی کار سختیه! سوای این تکنولوژی رادارگریز هواپیماهای F-117 (که با یک رویه ضد رادار رادار گریز میشدند) و حتا خود هواپیما برای این از رده خارج شد که هزینه نگهداریش زیاد بود و مدام این روکشها کنده میشد و خلاصه دردسر زیاد داشت. برای همین آلیاژهای جدید وارد کار شدند که دیگه نیازی به این روکشها نباشه. نتیجه شد F-22 Raptor که سطح مقطعی راداریش اندازه یک توپ تنیس هستش.
      بعد آینه ای که بتونه نور لیزر رو منحرف کنه باید کاملن تخت و یکدست باشه و نباید بخشی از اون طوری طراحی شده باشه که نور لیزر رو به بخشهای دیگه ای از هدف بازتاب بده!
      همچنین میزان حرارت بالا و تغییر سریع دما رو هم به پارامترها اضافه کنید میبینید که یا آینه بعد از شلیک میشکنه!!! یا اگر از انواع فلزی باشه اعوجاج پیدا میکنه و کاراییش رو از دست میده. این رو هم در نظر بگیرید که با هر متریالی نمیشه آینه ساخت! و متریالهای موجود برای استفاده در چنین سلاحهایی مناسب نیستند و یا بیش از حد سنگین هستند و یا بیش از حد سُست!

آره همون که گفتم واسه self defence هست. البته فعلا! یکی بخاطر محدودیت برد و دیگری احتمالا بخاطر اینکه آشکارسازی و هدفگیری و تعقیب و اصابت اهدافی که دارن به سمت خودت میان خیلی راحتتره.
      در بقیهء سلاح ها هم این قضیه هست. مثلا موشک های دوش پرتاب ضدهوایی رو معمولا باید/بهتره موقعی بزنن که هدف داره بهت نزدیک یا ازت دور میشه. اینطوری شانس اصابت خیلی بیشتر میشه.
      تقریبن همه سلاحهای دفاعی همین طوری هستند! حتا پاتریوت و گنبد آهنین! و البته همه سلاحها یک محدودیت کلیدی دارند یعنی مادامی که هدف دیده نشه به درد نمیخورند.

بستگی داره! بستگی به قدرت بدنه، میزان خسارت/تضعیف، ساختار موشک، ... .
      آلیاژهای استفاده شده در موشکها و هواپیماها اغلب به خاطر اینکه باید سبک باشند نسبت به انواع آلیاژی که در کشتی یا تانک و ... استفاده میشند ضعیف تر هستند.
      دکتر ساسی

داده‌های جُستار

کاربری که سرگرم دیدن این جُستار هستند

هم‌اکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)

جُستارهای همانند

1. مشکلات اساسی‌ اسلام از نظر شما چیست؟
      از سوی Theodor Herzl در تالار دین
      پاسخ: 54
      واپسین پیک: 02-03-2016, 05:23 AM
    2. ترانه‌های زیبای غیر پارسی‌ و انگلیسی‌
      از سوی Theodor Herzl در تالار موسیقی و سینما
      پاسخ: 9
      واپسین پیک: 08-19-2014, 10:03 PM
    3. «پرشین» و نه «فارسی» | Persian NOT Farsi
      از سوی Mehrbod در تالار سیاست و اقتصاد
      پاسخ: 43