آغازگر جُستار

حق وتو ناعادلانه هست، ولی با نگاهی به جهان واقعی میبینیم که شر لازمه، و حتی اگه شر لازم نباشه در بدترین حالت بازم خنده آور و مسخره نیست به نظر من. توی جهانی که درش توزیع قدرت بین کشورها اینقدر نامتوازنه و تجربه دو جنگ جهانی رو با خودش یدک میکشه، باید خوشحال بود که قدرت های بزرگ با هم همچین توافقی کردن. همین سوریه رو ببینید، اگه سازوکار حقوقی شورای امنیت و حق وتو نبود روسیه چطور میخواست منویاتش رو در مخالفت با کشورهای غربی عملی کنه؟ جز اینه که سر هر مسئله ساده ای ممکن بود ابرقدرت ها به جون هم بیفتن؟ شما میتونید برای جهان واقعی کنونی، و برای کاهش احتمال جنگ بین ابرقدرت هایی که حاضر نیستن کشورهای ضعیفتر رو بازی بدن، سازوکار حقوقی بهتری پیشنهاد کنید؟
آغازگر جُستار

چرا نه به نوعی دموکراسی؟ چرا مجمع عمومی سازمان ملل نمیباید همچون یک مجلس رفتار بکند که در آن نمایندهای از تمامی کشورها یک رای دارد و از آن رای برای به صدا درآوردن دیدگاه دولت خود پیرامون موضوعات مورد بحث استفاده بکند؟ به گمان من در چنان شرایطی هم سازمان ملل بسیار جدیتر گرفته خواهد شد، و هم مشروعیت تصمیماتی که در آن اتخاذ میشوند بسیار بالاتر خواهد رفت. در جهانی که صد و اندی از اعضای سازمان ملل دموکراسی هستند گمان میکنم به مرحلهای از بلوغ رسیدهایم که نیازمند قیومیت یک مشت دولت زورگو نباشیم.
زنده باد زندگی!

البته من نمیدونم چرا در عالم سیاست بین کشورها واقعا این داستان همه علیه همه صادق است ولی در خود یک کشور ببینیم اینطور نیست.بعبارت بهتر اون چیزی که جامعه را در سطح پایین نگه میدارد کنار هم که همدیگر رو نخورند در سطح کشورها نیست.
الان مثلا همین هند بقل گوشمان نوع دموکراسی بسیار دوستداشتنی،ولی ببینید چقدر در راستای دفاع از دموکراسی و حقوق بشر دفاع میکنند و چه مقدار فکر سود ملی و رشد اقتصادی خودشان هستند.
بنظر میرسه این نگرانی ولو ظاهری و حس رقت برای مردم بقیه دنیا در غرب خیلی بیشتر از جاهای دیگه باشه،البته دلیلش میتونه سابقه استعمار و بعد هم جمع شدن اون در غرب هم باشه.
"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" —Ezra Pound

بلوغ من و شما چیزی نیست که بتونه رخ ندادن یه جنگ جهانی رو تضمین کنه، دموکراسی بدون توازن قوا دووم نمیاره، کشورهای قدرتمند بهش تن نمیدن، و اگه تن بدن خیلی زود زیر پا میذارنش، بنابراین ضمانت اجرایی نداره، ولی حق وتو هم در نظر ضمانت اجرایی داره و هم عملا 70 ساله که توانایی خودش رو در عمل نشون داده. // یه نکته ی دیگه درباره بلوغ، ما به اون مرحله از بلوغ رسیدیم، ولی هنوز پوله که قدرت میاره، و پولدارها هم در اقلیت اند و سیری ناپذیر.

این محمد مرسی حسابی حال جمهوری اسلامی رو گرفت ، جدا از اینکه از حمله نظامی به سوریه حمایت کرد ، سخنان خودش رو با درود فرستادن به ابوبکر ، عمر و عثمان آغاز کرد ، حسابی این بسیجیها رو عصبانی کرد
Morsi sparks controversy with anti-Assad comments in Tehran - Region - World - Ahram Online
"A Land without a People for a People without a Land"

من شاید با شورای امنیت فعلی و دائمی بودن 5 تا کشور و عملکردش تو بعضی موارد مشکل داشته باشم اما فعلا با این اوضاع دنیا اصلا نمیتونم بپذیرم در مورد یه موضوع ارزش نظر آمریکا یا فرانسه با مثلا گینه بیسائو یا بورکینافاسو یا پاکستان یا حتی ایران یکی باشه...
عملا دنیا به گند کشیده میشه....حالا کی شرایط مهیا میشه که کشورها رو بشه یکسان فرض کرد رو من نمیدونم!! شاید جوابش هیچ وقت باشه...
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)