تا بحال درباره جهنم از مسلمانان حرفهای متناقض، زیاد شنیده ام. واقعیت جهنم، از نظر اسلام، چیست؟
آیا منابع دینی اطلاعات کاملی از جهنم به ما میدهند؟
چه کسانی به جهنم می روند؟ آیا به صرف اینکه کسی به اسلام ایمان نیاورده به جهنم میرود؟ دانشمندان و مخترعینی که این همه خدمات مفید به بشریت و جهان کرده اند، ولی غیر مسلمانند به جهنم میروند؟ عموما روحانیون در جمع خود مسلمین و مساجد و ... میگویند که کفار به صرف ایمان نداشتنشان، جملگی به جهنم میروند و از این حرفها!! ولی اگر یک منتقد اسلام از آنها بپرسد این را رد میکنند و سعی میکنند چهره اسلام را مهربان نشان دهند!!
آیا از نظر اسلام بیشتر مردم به جهنم میروند؟
اما مهم ترین سئوالی که داشتم اینکه آیا عذاب جهنم "ابدی" است یا بعد از مدتی عذاب دیدن، فرد به بهشت میرود؟ آیا آتش جهنم برای همیشه روشن خواهد ماند؟؟؟ عامه مسلمینی که من دیده ام، (درست یا غلط) میگویند که برای همه جهنمیان، بجز عده ای اندک، عذاب ابدی خواهد بود.
اما اخیرا از یک نفر که خیلی هم اطلاعات دینی دارد، شنیدم که تنها عده ای "انگشت شمار(بسیار اندک)" تا ابد در جهنم میمانند. آنهایی که اگر خداوند صدها بار هم به این دنیا برشان گرداند، با اینکه جهان آخرت را قبلا دیده اند باز هم از خدا اطاعت نمیکنند و کفر میورزند و ... . کسانی مثل یزید، شمر، ابوجهل، فرعون، قارون و ... منظورش بود گویا!!! طبق گفته او سایر جهنمیان پس از عذاب دیدن به نسبت گناهانشان، به بهشت میروند!!! ولی قبلا چنین حرفی را جایی نشنیده بودم. حال نمیدانم این حرفهایش صادقانه بوده یا میخواسته آن ایرادی که مطرح کردم را ماله کشی کند!!!
حالا من یکسری ایراد داشتم نسبت به جهنم، که بنظرم میتواند حتی وجود خدا را حداقل با آن صفاتی که مسلمین مطرح میکنند بشدت با مشکل مواجه کنه:
-اگر عذاب جهنم ابدی باشه، خیلی از صفات خدا مثل رحمانیت و عدالت رو به شدت زیر سئوال ببره.
-اگر عذاب جهنم ابدی نباشه و افراد بعد از n سال عذاب به بهشت برن دیگه دلیلی نداره ما از دین پیروی کنیم!! یعنی فوقش 1000 سال عذاب میبینیم و بعدشششش زندگی خوب و خوشی رو در بهشت با حوریان و دیگر نعمتهای بهشتی تجربه خواهیم کرد... در این صورت جهنم چندان بازدارنده نخواهد بود!!