نوشته اصلی از سوی
Nâxodâ_Mehrbod
14. آیا مذهب و دانش را آشتیپذیر میدانید؟
نمیدونم واقعا.
در تئوری، ادیان را با دانش آشتی پذیر نمیدونم چون دینها پر از خرافات و افسانه و احکام غیر انسانی هستند. متن قرآن و فقه اسلامی پر از مسایل ضد علمی هست. اما مهمتر اینکه همه دینها از جمله اسلام را عملا میتوان تغییر داد و لیبرالیزه کرد. ولی این عقاید جدید در حقیقت شباهتی به دین واقعی ندارند و دینی که محمد یا موسی آورد سر جایش باقی خواهد ماند. میتوان عملا مسلمانان را لیبرال کرد بدون آنکه برچسب مسلمانی را از رویشان برداشت. ولی دین اینها با دین محمد تفاوت خواهد داشت. به نظرم نیازی هم نیست که حتما برچسپ مسلمانی یا مسیحی برداشته شود. البته خالی از اشکال هم نخواهد بود ولی شاید برای بعضیها به جز این انتخاب بهتری نباشد.
15. آیا به بودن فضای سیاسی سالم باور دارید یا اساسا برای این عرصه از زندگی اجتماعی اعتباری قائل نیستید؟
خب فضای سیاسی هم بخشی از اجتماع انسانی هست و نباید اون رو کاملا سیاه یا سفید دید. من فضای سیاسی رو در امتداد سایر بخشهای جامعه میبینم نه جدا از اون. ولی این فضا قابلیت زیادی برای فسادپذیری داره. با اینحال ولی میشه گفت به تحقق فضای نسبتا سالم سیاسی در آینده باور دارم.
16. آیا با نقشهای سنتی زن و مرد در جامعه موافق هستید؟(lol)
خیر. خیلی روی این قضیه حساسم و با کسانی که برای مرد و زن فقط اون نقشهای کلیشه ای رو قابل قبول میدونند مخالفت میکنم. بسیاری از نگاههای جنسیتی رو همون قدر مسخره میدونم که تقسیم بندی انسانها بر اساس چپ دست/راست دست بودن. این نقشهای سنتی رو نوعی تحمیل و مانع میدونم برای زن و مرد.
بذارین یکم تیریپ مرد سالاری برم:
البته این نقشهای سنتی برای مردها قدری تحمیلیتره، مثلا قضیه آرایش کردن یا هتا مفعول بودن مردها در رابطه جنسی که جامعه خیلی نسبت بهش دید منفی داره. اینها رفتارهای زنانه و پست خونده میشن و هر مردی بخاطر انجامش شدیدا تحقیر میشه و زیر فشار قرار میگیره.
در حالی که اگر زنی در گذشته میخواست کارهای مردونه انجام بده می گفتند تو از عهده اش بر نمیای. ولی وقتی موفق به انجام کارهای مردونه میشد، به اون شکل تحقیر نمیشد. الان هم که دیگه اون مشکلات برای زنها خیلی کمتر شده.
17. کدام ورزش، غذا، سبک موسیقی و ژانر سینمایی را برمیگزینید؟
فوتبال و دوچرخه سواری ... . برای تماشا کردن هم فوتبال و تکواندو.
خورش کرفس بدون گوشت.
راک، تک نوازی ویولن.
درام، تاریخی، عاشقانه.
18. نگرتان پیرامون فمینیسم، کمونیسم و لیبرالیسم چیست؟
هووووم خب هدف فمینیسم رو "حمایت از زنان"(با حمایت از حقوق زنان فرق داره) میدونم به عبارت ساده تر وکیل مدافع زنان هست. وکیل مدافع هم همیشه و در هر حال بدنبال دفاع از موکلشه و نه لزوما بدنبال حقیقت و عدالت، چه برسه به دفاع از حق و حقوق طرف مقابلِ موکلش(که بعضی وقتها مردها هستند). ممکنه هدف اولیه فمینیسم این نبوده باشه ولی این برداشتی بود که از زنان فمینست کرده ام. و این لزوما بد هم نیست.
در بدترین حالت، فمینیسم رو برای جوامع سنتی مثل ایران بسیار مفیدتر از نبودش میدونم.
کمونیسم رو بهتره نظر قطعی ندم چون نخوندمش. با اینکه ایده های جدیدش خیلی به ارتقاء سطح زندگی مردم کمک کرده، ولی "حکومت کمونیستی" فکر نمیکنم چیز خوبی باشه. اما احزاب کمونیست باید حق فعالیت داشته باشند و به کمونیست ها هم احترام میذارم.
لیبرالیسم هم که میپرستمش! ارزش آزادی از هر نوعش رو بیش از چیزهای دیگه میدونم، شاید دلیلش بزرگ شدن در دامان ج. ا. باشه. به هر نوع مانعی آلرژی دارم.
19. اگر وادار به گزینش یکی از دینهای ابراهیمی بشوید کدام را میگزینید؟
بستگی داره توی چجور جامعه ای باشم، ولی مسحیت بهتره چون برداشت های بروز و لیبرال تری ازش وجود داره ... .
اگر هم محل زندگیم سکولار باشه که دیگه اصلا برام فرقی نداره که چه برچسپی روم باشه.
20. اگر میبایستی در جزیرهای دورافتاده تنها بمانید، و حق گزینش یک آلبوم موسیقی، یک فیلم و یک کتاب را داشتید، کدامها را میگزیدید؟
بستگی به خیلی چیزها داره. آلبوم A day without rain از Enya بد نیست.
سرچشمه ی دارن آرونوفسکی.
رمان بر باد رفته.
21. بدترین و بهترین ویژگی خود را چه میدانید؟
اونقدر که باید اجتماعی نیستم + بعضی وقتها زیادی اخلاق گرا میشم + وسواس زیادی.
جسارت و بی پروایی، کنجکاوی، ... .
22. بدترین و بهترین ویژگی بشریت را چه میدانید؟
بدترینش فکر میکنم وجود نداشتنِ درک متقابل انسانها نسبت بهم باشه. این زبان گفتاری و دیگر راههای انتقال اطلاعات، کاملا ناقص و معیوب هستند و کسی از دل کسی خبر نداره. این باعث میشه نتونیم احساسات همدیگه رو درک کنیم که مشکلات بسیاری رو بوجود میاره. مثلا یکی از دلایل اصلی درگیریهای فیزیکی و جنگها رو همین میدونم.
بهترین ویژگی هم میتونه خطر پذیری برای رسیدن به آرمانها یا خردمند بودن باشه.
23. اگر میتوانستید سه چیز را در جهان بدگرانید، آن سه چیز چه میبودند؟
- مردم ایران حقوق خودشون و دیگران رو بشناسند.
- انسانها مجبور به تغذیه و بهره کشی از حیوانات و گوشتخواری نباشند.
- تبدیل به یک بازیگر یا کارگردان یا ... مشهور بشم.
24. همنشینی با آدمهای همانند خودتان را برمیگزینید یا با اشخاص متفاوت؟
از نظر طرز فکر صددرصد با آدمهای همفکر خودم راحت ترم. البته مسلمانهای غیرمتعصب هم خیلی بامزه هستند هم باعث میشن طرز فکر آدم بهتر بشه. کلا هر آدمی که تعصب نداشته باشه خوبه.
اما از نگر روحیات هم هرچی باهوش تر، بامزه تر و ... باشه بهتره.
دوست باید واقعا دوست باشه نه اونقدر فرومایه باشه که وقتی لازمت نداشت مثل آشغال بندازتت دور.
25. دیدگاه شما پیرامون مرگ چیست؟
مرگ؟ هیچ احساسی ندارم. بخصوص با این شرایط اونقدرها هم ازش ترسی ندارم.
26. پنج چیز که بی آنها نمیتوانید زندگی بکنید را نام ببرید.
دوستانم و کلا مردم، اینترنت، حیوانات، موسیقی، مشروب
27. سگدوست هستید یا گربهدوست؟ (پاسخ این را میدانیم, بجایش روشنگری کنید چرا)
آری، گربه دوست هستم. دلیل خاصی نداره و تا حدی از دید زیبایی شناختی و بامزه بودنشون هست + بعضی از دوستانم گربه دوست هستند. خودم تا حالا نتونستم گربه داشته باشم ولی در اولین فرصت گربه ای(گربه هایی) را به سرپرستی قبول خواهم کرد(با خرید و فروش حیوون چندان موافق نیستم). بسیاری از حیوونای دیگه رو هم به همون اندازه دوست می دارم.