امام نقی فقط عفییر و شمقدر را تایید صلاحیت میکرد .معمولن مردم به عفییر رای میدادند اما امام با تقلب حساب شده اسم شمقدر را از صندوق در میاورد .
و البته تمام مصوبات شمقدر را با حکم حکومتی ملغی میکرد .
امام و مردم سالاری دینی
روزی پیرمردی در حیاط مسجد وضو میگرفت .امام حسن و حسین که کودکانی خردسال بودند ،دیدند که او غلط وضو میگیرد .پیش او آمدند و گفتند ببینید ما کدام درست وضو میگیریم .
آن پیرمرد گوشی موبایل خود را بیرون آورد و گفت من همواره همراه پیامبر بودم و از وضو گرفتن آن حضرت با موبایلم فیلم گرفته ام .هر دو شما غلط وضو میگیرد .سپس فیلم را نشان آن دو داد .
پیرمرد که دید آن دو خیلی ناراحت شدند ،لپ آن دو حضرت را کشید و به هر کدام یک آبنبات داد .
صحابه ای از امام نقی پرسید: چگونه است که موقع انتخابات که می شود اینقدر دم از سامرا و فرهنگ و تاریخ و تمدن آن می زنید و حس وطن پرستانه تان گل می کند و هی سامرا سامرا می کنید، اما در سایر مواقع آن را بدون اسلام خاکی بی ارزش می دانید و تاریخ پیش از اسلام آن را پوچ و بیهوده، و می گویید که فقط تاریخ پس از اسلام آن مهم است؟
امام نقی نگاهی سنگین به او کرد و فرمود: برو بابا دلت خوشه! من برای حفظ قدرتم حتی حاضرم زیرآب رسولولا را هم بزنم، اینا که دیگه چیزی نیست!
صحابه با شنیدن این جمله خود را از ماتحت دار زد.
امام نقی و سیاست های اتخاذی شناور برای حفظ حکومت خود
روزی دو نفر از صحابه وارد خانه امام شدند و دیدند امام با شیطان درحال ورق بازی و نوشیدن شراب است. امام فرمودند "آها بیاید که خوب اومدید! بشینید یه حکمی بزنیم" اصحاب بسیار کانفیوز شده بودند و زبانشان بند آمده بود. شیطان همینطور که ورق ها را بر می زد گفت: "لوس نشید بینیم با! شرابش رو از خمره های بهشتی اوردم ورقش هم بعدا حلال می شه ایشالا."
اشاره است به سوره مائده آیه90 و سوره محمد آیه15 که در یکی شراب و خمر عملی شیطانی است و در دیگری خمر جزو لذت های بهشتی است. (با تشکر از آرش بیخدا که شماره آیه ها بدینوسیله اصلاح می گردد)