ایول مهربد. خیلی عالی شد به راسل هم گفتی. به نظر اصلا انتظارشو نداشت. باحال بود.
ایول مهربد. خیلی عالی شد به راسل هم گفتی. به نظر اصلا انتظارشو نداشت. باحال بود.
در پاسخ مهربد منبع و توضیح هم از دستندرکاران موسیقی سنتی ایران آوردم که طبق گفته خود آنها به زور چیزی حدود ۲۰ هزار نفر از جوانان را علاقمند کرده . پس فکر میکنم بحث در این باره بسته باشد و نیازی نباشد در باره ی این باور شخصی شما بیشتر توضیح بدهم .
شاید در جایی که شما زندگی میکنید اینچنین باشد ! در تهران اینچنین نبوده و نیست ! طی این مدتی هم که من از ایران بیرون بوده ام امکان ندارد سلایق مردم ۱۸۰ درجه بچرخد !
البته در همان شهر شما هم بعید میدانیم اینچنین باشد و مینویسم پای لجاجت شما و پافشاری بر گفته های نادرستتون .
و ....
تا اینجا که این شما بودید نشان داده اید برخلاف ادعایتان چیزی نمیدانید و یک سری فرضیات غلط رو سعی در پاچه کردن به مخاطب دارید فقط و فقط به خاطر لجاجت و شاید هم کم نیاوردن . برایتان هم مهم نیست که چه میگویید . حتا یک استدلال یا تعریف تا اینجای کار از شما ندیده ایم فقط گفته هایی مانند اینکه موسیقی سنتی ایرانی دست کمی از موسیقی غرب ندارد و ... و اگر ما بگوییم چرا چیزی در چنته ندارید .
و مخاطبان این کنسرتها چه کسانی بودند ؟ نگویید جوانان آنور آبی و یا خارجیها !! که خنده ام میگیرد .
تصور گنگ بنده از موسیقی سنتی بسیار بیشتر به حقیقت نزدیک است تا تصور واضح شما از موسیقی سنتی ایرانی ! همین چند لینک گفته بنده را ثابت میکند :
خلاقیتی در عرصه موسیقی سنتی مشاهده نمی شود
موسیقی سنتی: تکرار، تکرار و بازهم تکرار | مجله موسیقی ملودی
با خانواده | موسیقی سنتی؛ تکرار، تکرار، تکرار
دکتر حسن ریاحی: موسیقی سنتی در تکرار و تاریخ خود مانده است! | مجله موسیقی ملودی
اینجا این شمایید که باید خلاف اینها را ثابت کنید نه من ! که در اثبات درستی حرفتان تا به اینجا وا مانده اید و به جز اتهام و حمله شخصی کار دیگری نکرده اید .
شما چه طور به خود اجازه میدهید این تعداد اندک خوانندگان که مساله دارند با حکومت را تعمیم بدهید به کل ؟ داخل بودن دلیل نمیشود که شما بیشتر از بنده خبر داشته باشید .انقدر این جمله را تکرار نکنید . بنده هم خیلی راحت میتوانم بگویم سانسور خبری و رسانه های داخلی باعث شده شما خبر نداشته باشید در ایران چه خبر است ! مثلن بنگرید به اینها :
موسیقی سنتی - کنسرت حسین علیزاده و مجید خلج در شیراز
کنسرت موسیقی سنتی به نفع بیماران سرطانی در لار اجرا می شود
اینها بیخ گوشتان است و مدعی هستید کنسرت سنتی در ایران نیست و سانسور میشود و ... چند تای دیگر میخواهید برایتان بیاورم ؟
بروید علت را در خود آن گروه جویا بشوید . نخستین گام در گرفتن مجوز برای اجرای کنسرت گرفتن مجوز برای انتشار خود موسیقیست . نهایتن میتوانند در سالنهای اجرای فرهنگسراها بدون مجوزهای دولتی و سازمانی و فقط با اجازه مسئول فرهنگسرا اجرا کنند .
بنده هم در این پست و هم در پاسخ به مهربد لینکها و نقل قولی را از دستندرکاران موسیقی سنتی گذاشته ام که از گرایش بسیار کم جوانان به موسیقی سنتی خبر میدهد ! اگر سندی دارید که ادعای بنده را رد میکند رو کنید . منتظریم .
یادم رفته بود ! بنده بودم که موسیقی ایران رو همرده ی موسیقی های درجه یک جهان قرار دادم
شما چند تا دیدید ؟ من دارم بینشون زندگی میکنم و این حرف شما فقط یک ادعای پوچ هستش و خنده دار است که مدعی بشید من همش ۱۰ نفر این طوری دیدم !
مشکل شما اینه که فکر میکنید من دارم در مورد موسیقی غرب حرف میزنم ! یا فکر میکنید همه دنیا غرب است یا در همین حد اطلاع دارید . من دارم در مورد آثار درجه یک موسیقی جهان حرف میزنم که موسیقی غرب هم جزوش است . مثلن موسیقی تبت یکی از آرامشبخش ترین موسیقیهایی است که بنده شنیده ام غربی هم نیست !!! و خیلی هم از موسیقی ایران جلوتره و همه میشناسند . نفرمایید که شرایطمان با آنها هم برابر نیست که خیلی هم بیشتر از آنها داریم .
خیلی خوب پس اگر نظر شما مخالف این مساله نیست چرا باز در موردش توضیح میدهید ؟ نیازی نیست به بند بند سخنان بنده پاسخ دهید وقتی مخالفتی با آنها ندارید .
بیخیال
شما در مورد همین استدلال های آبکی بنده تا کنون حتا یک استدلال هم نداشته اید و مدام مخالفت کرده اید بدون اینکه سخنتان را مستند کنید .
دید بنده محدوده ! ولی دید شما از بالای افقهای هنر دنیاست و میدانید که جوانان بسیاری موسیقی سنتی دوست دارند در صورتی که منابع و افراد آگاه اینچنین نمیگویند کما اینکه لینکهایش را هم گذاشتم . و جالبه که خود اساتید موسیقی سنتی این سبک رو در حال مرگ میدونند و شما در حال شکوفایی و جوان پسندی و بالاتر از آن ، آن را مورد پسند دنیا میدانید خسته نباشید
بنده هم گفتم مفتش گران است . حالا هی باز بگویید .
من به دوستان شما کاری نداشتم ، گفتم کسانی که میگویند موسیقی سنتی برتر و بهتر است مشتی فسیل و افراد دگم هستند . شما اگر در میان دوستان خود چنین افرادی میشناسید مشکل من نیست . اگر هم نمیشناسید که دیگر دوستان شما نیستند !
ولی بنده خیلی راحت میگویم که جیره خور هستند و اون کسی هم که شما میشناسید یحتمل از شما قایم میکند گرامی . نوحه آن هم از نوع حدادیانش از پیش مشخص است چه کسی پایش مینشیند . از آنجایی که بنده بسیار و شاید بیشتر از تک تک کاربران این انجمن در میان این افراد بوده ام نتیجتن در این موارد شناخت بسیار دقیق و خوبی هم دارم . شما میگویید نداری ؟ میرود در میان همان اتهام ها و حمله های شخصیتان از ابتدای بحث تا کنون .
خوب پس شما اینطور نمیگویید ؟ بفرمایید استدلال کنید بر اساس چه منطق و سند و مدرکی میفرمایید موسیقی ایرانی (به خصوص نوع سنتیش) دست کمی از موسیقی باقی دنیا ندارد و همرده ی آنهاست ؟
همین طوری یلخی حرف بزنید که نمیشود ! بفرمایی توضیح بدهید چه طور میشود که موسیقی مثلن همان شجریان بهتر و برتر از موسیقی به قول خودتان غربی میشود !
انقدر از این شرایط برابر و نابرابر حرف نزنید !
عزیزم شما که به استدلال های بنده میگویید آبکی بفرمایید حداقل در یک مورد از تمام ادعاهایتان یک استدلالی هم بکنید و بگویید چرا ! همین طوری مانند یک نوار از پیش ضبط شده هی یک سخن را تکرار کنید یک برچسب میچسبانیم روی سخنانتان رویش هم مینویسیم سخنرانی های ممد۱ میگذاریم در قفسه !!!!
سخن ما روشن است موسیقی ایرانی مورد پسند باقی دنیا نیست و ناشناخته بودنش آن هم در سال ۲۰۱۲ خود شاهدیست بر مدعای ما . شما میفرمایید هست ! بفرمایید ثابت کنید .
مگر بنده دارم در مورد حافظ و سعدی و خیام و فردوسی و ادبیات غنی ایرانی با شما بحث میکنم ؟ بنده دارم در مورد موسیقی ایران به خصوص موسیقی معاصر ایران با شما بحث میکنم .
اصولن گودرز چه ربطی به شقایق دارد ؟ مزخرفات یاس چه ربطی به اشعار حافظ و سعدی داره ؟
بعد مگر من جایی گفتم که شاعرهای ایرانی جملگی مزخرفند ؟ اینجا شمایید که آمده اید حافظ را در کنار حسین تهی و یاس و سایر این جک و جانور های بی هنر قرار داده اید ! بفرمایید ثابت کنید که شعرشان به همان اندازه حافظ و سعدی زیباست و ارزش دارد . بنده که مطلقن چنین ادعا و قیاسی نکرده ام و به خود اجازه نمیدهم بکنم .
خوب چه بود ؟ برای بار چندم از شما میخواهم بفرمایید توضیح دهید ما هم روشن شویم .
باز هم مهمل است ! این تصویر تنها پس از جمهوری اسلامی پیدا شده . یعنی تا قبل از آن اتفاقن خیلی هم آدم حسابی ما را معرفی میکردند . بفرمایید در آن زمان که موسیقی سنتی ایرانی هم در اوج بود چرا باز هم موسیقی ایرانی را کسی تحویل نمیگرفت ؟ تازه آثار آن زمان از عارف و بنان و مرجان و ... بگیر تا هایده و گوگوش و ... تا کمتر شناخته شده ها مثل نِلی هزاران بار زیباتر از موسیقی امروز ایران بودند . هی مدام که آدم یک ادعای پوچ را تکرار نمیکند که ! اگر برای این ادعایتان استدلالی دارید رو کنید نه اینکه هی تکرارش کنید .
تا همین چند پست پیش که سلیقه بنده بود ! البته آنجا شما اصلن نفهمیده بودید منظور بنده از موسیقی دیوار خراب کن چه بوده . شما هم چرت و پرت گوش ندهید بروید همان معین گوش کنید مجبورتان که نکرده اند . من هم به آنچه علاقه دارم گوش میدهم . فکر میکنم پیشنهاد دیپلماتیکی باشد .
مطمئنن لذت بخش است ولی یک فرق بسیار بزرگ دارند و آن اینکه آنها سعی ندارند پاچه کسی کنند که این موسیقی زیباترین است مگر اینکه از همان دسته افراد دگم و فسیل باشند .
خوب بفرمایید چرا همرده هستند !
انصافن خودتان هم فهمیدید اینجا چه نوشتید ؟ برای من مثال آوردید از آثار ایرانی و غربی که من برتری ها رو بگم ؟؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟
پس برای بار آخر ، لطف کرده فارق از سلیقه خودتان که در جای خودش محترم است توضیح دهید چرا و چگونه و با استناد به چه استانداردهایی موسیقی ایرانی چه سنتی اش چه مدرنش همرده و یا برتر از موسیقی های برتر جهان (به قول شما غربی) قرار میگیرد ؟ و ما رو هم روشن بفرمایید و از این ظلمات در بیارید
همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
دکتر ساسی
mamad1 (11-04-2012)
مهربد جان در باب موسیقی سنتی ایرانی با مطالعه ای که از ویکی پدیا داشتم به نظرم یک دید کاملی رو تقریبا ارائه داده
که بهترین منبع هست
اون رو میزارم
هم در باب ردیف و هم دستگاه ها توضیح داده
موسیقی سنتی ایرانی - ویکیپدیا
در باب هارمونی در موسیقی ایرانی هم کتاب "هارمونی در موسیقی ایرانی : نوشته علی قمصری رو به شما معرفی میکنم
این کتاب رو من دارم همین الان روی میز کارمه منتهی هر چی دنبال دانلودش گشتم پیدا نکردم
خود علی قمصری در باب این کتاب میگه:
از گذشته تا به امروز در مورد ماهیتِ ملودی در موسیقی ایرانی، سخنهای فراوان گفته و شنیده شده اما صحبت از هارمونی غالبا پرابهام، گنگ و ناكافی بوده است.
آنچه امروزه به عنوان علمِ هارمونی در ایران موجود است، بیشتر روایاتی از هارمونیِ غربی را شامل میشود كه توسط اشخاص مختلف در نیمسدهی اخیر نوشته شده است.
البته موسیقیدانانی بودهاند كه با برخورداری از علم آهنگسازیِ غربی، نظریه هایی درمورد هارمونیِ ایرانی داشته اند، اما به دلیل عدم آشناییِ آنها با عمق موسیقی ایرانی، این نظریه ها فروغی نداشته اند.
این موضوع من را بر آن داشت تا دست به نگارش كتابی در مورد هارمونیِ ایرانی بزنم؛ مجموعهای كه قصد دارد با نگاهی نو به اندوخته های موسیقی ایرانی، مبانی نظری آن را نظاممند و قاعده پذیر كند و علاوه بر شفاف كردن متدها، بستر چندصدایی و ملودیك موسیقی ایرانی را وسیعتر كند.
كتاب "هارمونیِ موسیقیِ ایرانی" برای من نه ادعایی بزرگ، كه یك دغدغه هنری است.
Russell (11-04-2012)
یک اثر زیبا و هارمونیک دیگه از کیهان کلهر به یاد قربانیان حلبچه با عنوان silent city
sonixax (11-04-2012)
اینجا میشه خریدشون : فروشگاه اینترنتی آهنگ سرا
البته من نمیدونم جنس اصل هست یا کپی !
همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
دکتر ساسی
خبری از صاحب کافه نیست
بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
زنده باد زندگی!
هماکنون 3 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 3 مهمان)