خرد، زنـده ی جــاودانی شنـــاس
خرد، مايــه ی زنــدگانی شنـــاس
چنان دان، هر آنكـس كه دارد خرد
بــه دانــش روان را هــمی پــرورد
زمانی که مردم نادان برای اُستوانش خدایانشان همدیگر را تکه پاره می کردند من با چهار سیم و یک تکه چوب اوای خدا را روی کاغذ می نگاشتم!
انتونیو ویوالدی
این اندازه هم سخت نیست, یک google translate بزنید, یا دو رج آنرا بگوگلید: is.gd - Shortened URL
این هم یک چیستان:
دختری از پسران بلندبالا خوش اش میاید و کوروش و داریوش از او.
کوروش قدی میانه و داریوش قدی بلند دارد:
آیا بلندقدی, مایهیِ برتری داریوش از کوروش میشود؟
بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
چطور؟
فرض کنید پدر من آدم باهوشی بوده و من نیز هوش را از او به ارث بردهام! حالا این چگونه میتواند به نژاد ایرانیِ من، زمانیکه میدانیم هیچ نژاد ایرانیِ خالصی هم اکنون وجود ندارد، مربوط شود؟
بعد آنکه آیا بهرهی هوشی ارثی، میتواند بر تاثیر محیط بر هوش افراد غلبه داشته باشد یا خیر؟
Confusion will be my epitaph
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back
And laugh
But I fear tomorrow I'll be crying,
Yes I fear tomorrow I'll be crying
.Yes I fear tomorrow I'll be crying
kourosh_bikhoda (12-19-2013),sonixax (12-17-2013)
بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
sonixax (12-17-2013)
پاسخ چیستان کو, مرد برتر؟ (:
گرفتاری همینجاست, ما از فرهود سخن میگوییم, شما از اینکه این فرهود
به چه انگیزه پدید آمده و به چه کار میاید و گوینده چرا اینجور میسَهد, نکند نژادپرست است؟ و ...:
... برای دریافت راستی و فرهود، بسنده است که راستی را بدست آورده باشید نه اینکه
این فرهود به چه انگیزه پدید امده و گفته شده و از چه راهی جسته شده است.
—مزدک بامداد
خرد، زنـده ی جــاودانی شنـــاس
خرد، مايــه ی زنــدگانی شنـــاس
چنان دان، هر آنكـس كه دارد خرد
بــه دانــش روان را هــمی پــرورد
مهربد جان، اندیشه کنید که اینجا انجمنی پارسی است و همگان به زبان پارسی تسلط دارند و پس از آن تعدادی به انگلیسی تسلط دارند و عدهی بسیار انگشتشماری به آلمانی و ایتالیایی و فرانسوی و... تسلط دارند. اکنون من اگر بیایم اینجا به زبان نروژی سخن بگویم ، به فرض که بدان تسلط دارم، بعد بگویم خب بروید گوگل بکنید، چه معنایی دارد؟ its not complicated!
چستانتان هم بیربط است! منظور من از همسانی بیشتر مشابهت بود تا برابری. بنابراین انسانها و نژادها یکسان نیستند، اما از لحاظ ارزشهای انسانی همگی به یک چشم دیده میشوند. من میتوانم نژاد روس را برای همآغوشی و سکس بیشتر بپسندم، اما آیا میتوانم نژاد روس را به سببِ آنکه ریاضیدان و موسیقیدان فزونتر و کلا به سبب آنکه هوشمندانِ بیشتری از آن تولید شدهاند، برتر از دیگر نژادها ببینم یا خیر؟
قائل بودن به برتری نژادی از نژادها تنها یک موضوع ساده برای گفتگو نیست و در اینجا بار اخلاقی قضیه را نمیتوان ندید. شما وقتی نژادی را برتر میدانید، در واقع با یکنوع پیشداوری نسبت به گروهی از انسانها با آنها برخورد میکنید و این به معنای این است که من در نگاهِ شما یک نیمهبشر هستم و هرچه هم بکوشم هرگز به آن چه که شما انسان کامل میدانید تبدیل نخواهم شد، چرا که نژاد قابل تغییر نیست. این کوتهفکری همانقدر مضحک و ضدبشریست که عقیده مسلمانان که یک زنازاده هرگز یک مسلمان کامل نخواهد شد و به بهشت راه پیدا نخواهد کرد!
گمان نمیکردم در این انجمن لازم شود به نادرستی قضاوت بر اساس نژاد، ملیت، رنگِ پوست، زبان و... در مورد انسانها توضیح دهم!
Confusion will be my epitaph
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back
And laugh
But I fear tomorrow I'll be crying,
Yes I fear tomorrow I'll be crying
.Yes I fear tomorrow I'll be crying
Russell (12-18-2013)
هماکنون 61 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 61 مهمان)