فرهنگ ایران؟منظورت دقیقا چیه؟! تلاش برای برقراری آیین باستانی توهم هست...
شما عادت داری بدون دلیل و مدرک و رو هوا حرف بزنی!!! اینم اگه ثابت نکنی باز میشه مثل بقیه ادعاهای تو خالیت!!! یعنی الان پیشرفت هند مدیون زرتشتی های اونجا هست؟ بعد دقیقا ارتباط این مثلا پیشرفت با آیین زرتشتی چیه؟!
تئوری توطئه نیست بلکه حدس خودم هست!! نوع گفتار شما هم اگه به قول خودتون کوروشی بود به آرش حمله شخصی نمیکرید!! به هر حال عوض کردن آی دی نشون میده یه مشکلی این وسط هست...بله آرش از یه نظرهایی بهش انتقاد وارد هست و منم 100% تاییدش نکردم.حالا اینکه بیای خبر باز شدن زندیق یا .. رو بدی فرقی نمیکنه!! میتونه همش یه پوشش باشه.. به هر حال شما عملکردت شفاف نیست..
تا حالا این چندمین ادعای بی پایه و اساس شما بود که وقتی ازت مدرک خواستم خواستی یه جوری بپیچونی!! چرا وقتی نمیتونی ثابت کنی ادعای بیخود میکنی؟!
گفتار نیک.پندار نیک.کردار نیک
اگر شما اندکی مطالعه در سطح وب هم داشتید کار من راحت تر بود.
منبع3- پارسيان در دوران تسلط استعمار بريتانياي كبير بر هند :
پارسيان از قرن هيجده روابط خود با انگليسيان را آغاز كردند تا جايي كه نزد آنها از ارج و قرب مناسبي برخوردار گرديدند.با استقرار تدريجي پارسيان در بمبئي و توجه خاص انگليس به اين شهر ، پارسيان مورد عنايت واقع شدند. آنها علاوه بر اخذ مناسب دولتي در بمبئي موفق شدند كه به مجلس عوام انگليس به عنوان نمايندگان هند راه يابند.[5] تعدادي از آنها نيز نخستين هندياني بودند كه القاب سلحشور (شواليه) و بارون را اخذ كردند.
در اواخر اين دوران و در جريان مبارزات استقلال خواهي ، پارسيان نقش آفريني كرده اند به طوري كه جواهر لعل نهرو و سپس گاندي يكي از پارسيان به نام (DADABHAI NAOROJI) را به عنوان « تنها پيرمرد بزرگ هند» خوانده است چرا كه اواين جرأت را به خود داد تا در پارلمان انگليس لغت « SWARAJ » (وطن بومي) را براي هند استفاده نمايد.[6] همچنين سر فيروزشاه مهتا (Pherozeshah Mehta)، سر دينشا واچا (Dinshaw Vacha) و خانم بهيكاجي كاما (Bhikaiji Cama) در 18 اوت 1908 نخستين هندياني بودند كه پرچم ملي هند را در كنگره بين الملل سوسياليستها برافراشتند.
پارسيان هند در قرون اخير نقش مهمي در اقتصاد آن كشور نيز ايفا نمودند. با اينكه آنها ابتدا از تجارتهاي كوچك شروع كردند ولي با توجه به نزديكي شان به حاكمان انگليسي بتدريج موفق گرديدندكه نقش پيشتاز را در توسعه صنعتي هند داشته باشند. خود آنها مدعي هستند كه تمامي صنايع اصلي هندراآنان بنياد نهاده اند.به برخي از نمونه هاي آن در ذيل اشاره مي گردد:
- كشتي سازي: در 1740 يك پارسي به نام (La vji Nusserwanji Wadia) نخستين كارگاه كشتي سازي و تعميرات كشتي -كه مورد استفاده نيروي دريايي انگليس قرار مي گرفت – را بنا نهاد.
- آهن و فولاد:پدر صنعت هندوستان Jamshidji N. Tata در سال 1907 نخستين كارخانه آهن و فولاد را راه انداخت .نخستين ماشين سواري در هند متعلق به وي (1901) مي باشد. آقاي J.N TATA تنها عضو كميته برنامه ريزي هند نيز بود. او سه جزء اصلي اقتصاد دولت مدرن هند را بنياد نهاد: كارخانه هاي آهن و فولاد ، نيروگاه برق آبي و نخستين مؤسسه علوم هند در بنگلور.
- فيزيك هسته اي: نخستين رئيس كميسيون انرژي اتمي هند در سال 1948 آقاي HOMI J BHABHA (1909 – 1966) از پارسيان بود. او را پدر علوم هسته اي هند مي نامند.
- نساجي : نخستين كارخانه پنبه بافي در 1854 توسط يك پارسي راه اندازي شد.
- صنعت قفل سازي :در سال 1897 يك پارسي به نام A . B. Godrej نخستين كارخانه قفل سازي را در هند تأسيس كرد. وي در سال 1902 كارخانه ساخت گاو صندوق را راه اندازي كرد. نخستين ماشين تحرير و نخستين يخچال هندي در سالهاي 1955 و 1958 از سوي گودريج ساخته شد.
- پرس مكانيكي در سال 1942 توسط يك پارسي در هند ساخته شد.
- صنايع مواد شيميايي: نخستين هندي كه كارخانه صنايع سنگين در خصوص ساخت ماده شيميايي منيزيم كلرايد را ساخت ، پارسي بود.
در ساير زمينه هاي اجتماعي نيز پارسيان نقش هاي مهمي در اين كشور ايفا نموده اند.به طور مثال :
- نخستين نشريه چاپي توسط (Rustomji Cursetji) در سال 1778 در بمبئي منتشر شد.در 1780 او نخستين متن انگليسي چاپي در هند را كه يك تقويم بود چاپ كرد.
- نخستين نشريه هندي كه بين المللي شد يونيون پرس بود كه توسط (Nanabhai Rustomji Ranina) چاپ مي شد.نخستين لغت نامه گجراتي به انگليسي را هم او چاپ كرد.
- قديمي ترين روزنامه موجود The Bombay Samachar توسط Ervad Fardoonjee Marzbanjee در اول جولاي 1822 چاپ شد.
- در سال 1900 سر كلانتر بميئي از پارسيان برگزيده شد.
- نخستين زن هندي كه رانندگي كرد خانم سوزان تاتا (1905)بود.
- J. R .D TATA نخستين هندي خلبان بودو او هواپيمايي اير اينديا را راه انداخت.
- نخستين هندي كه از دانشگاه آكسفورد فارغ التحصيل شد پارسي بود.
- نخستين هندي كه بر اساس سيستم جديد آموزشي مدرك پزشكي را از شخص ملكه ويكتوريا در سال 1875 گرفت پارسي بود.
- نخستين هندياني كه دانشنامه جراحي و داروسازي گرفتتند پارسي بودند(سال 1887).
- نخستين گروه كريكتي - ورزش ملی هندوستان -كه از انگليس ديدار كرد بطور كامل از پارسيان تشكيل شده بود.
4-پارسيان در هند جديد:
پارسيان پس از استقلال هند نيز به خاطر شايستگي هاي سياسي و اجتماعي خود از جايگاه مناسبي برخوردار بوده اند.[7] آنها در برگزاري مراسم عبادي مخصوص خود آزادمي باشند.[8]پارسيان سنتي نظام طب قديم خود از جمله شكسته بندي و حكيم گري را حفظ كرده اند و در برخي نقاط در گجرات و بمبئي آن را بكارمي برند.هم اكنون پارسيان « بهاروچ » همچنان آب باران را براي نوشيدن جمع مي كنند. آنها اخيراً موفق شده اند نظر مقامات ارشد (سر وزير) شهر بمبئي را براي تعطيل كردن يك روز به مناسبت جشن سال نو زرتشتي جلب نمايند.[9]
پارسيان تنها اقليتي هستند كه موفق گرديده اند دردوران پس از استقلال هر سه مقام فرماندهي قواي سه گانه ارتش هند را كسب نمايند:
= سپهبد هوايي ASPI ENGINEER در سال 1960 فرمانده نيروي هوايي شد.
= سپهبد نيروي زميني SAM MANECSHAW CM در 1971 فرمانده نيروي زميني شد. او اولين سپهبد نيروي زميني ارتش هند بوده است.
= درياسالار JAL CURSETJI در سال 1976 فرمانده نيروي دريايي شد.
************************************************** ******************[1] زرتشتيان پيروان زرتشت پيامبر هستند كه شش قرن قبل از ميلاد مسيح (عصر برنز) در پارس (ايران كنوني) ظهور كرد. برخي معتقدند كه زرتشت (zarathushtra) نخستين دين تك خدايي را تأسيس كرده است.
[2] آتش مقدس پس از تسخير سان جان به دست مسلمانان به « نو ساري » برده شد و در قرن 18 از آنجا به « اودوادا » در نزديكي نوساري فعلي آورده شد.
[3]HUMATA, HUKATA , HUVARASHTA
[4] زري دوزي دكني ، بافت TANCHOI گجراتي و نظام آبياري TANKA در گلشن در شهر BHARUCH از زرتشتيان تأثير پذيرفته است.
[5] .به طور مثال سه نـفر اول هندي اي كه به عنوان نماينده مجلس عوام انگليس برگزيده شدند ،پارسي بودند.
[6] او اولين هندي اي بود كه به عضويت پارلمان انگليس در آمد.
[7] گاندي زماني گفته بود: « بمبئي رفاه خود را مديون پارسيان است.»
[8] چهل و چهار معبد زرتشتيان در بمبئي در ايالت مهاراشترا ، شش معبد در شهر BHARUCH و 9 معبد در شهر SURAT در ايالت گجرات واقع هستند. (مقدسترين محل عبادت زرتشتيان در روستاي اودوادا در ايالت گجرات واقع است.) البته در برخي مناطق كه تعداد زرتشتيان زياد نيست آتشكده ها در شرايط نامناسبي قرار دارند كه علت اصلي آن كمبود تعداد موبدان مي باشد با اين حال به علت مقدس تلقي شدن آتش ، روحانيون زرتشتي با ادغام اين آتشكده ها مخالفند.
[9] هم اكنون زرتشتيان هند ازسه تقويم تبعيت مي كنند :
= Shehenshahi : بر اساس اين تقويم سال نو از ماه اوت آغاز مي شود. در اين روز آنها در آتشكده جمع مي شوند و به زرتشت احترام گذاشته و عبادت مي كنند
= Kadmi : بر اساس اين تقويم سال نو در ماه جولاي آغاز مي شود.
= Fasli ياجمشيدي:بر اساس تقويم مذكورآغازسال نودر21 مارس مي باشد.
البته همه پارسيان هند بر اساس سنت آريايي خود مراسمي تحت عنوان « جشن نوروز » را به مناسبت آغاز بهار در 21 مارس (اول فروردين) برگزار مي كنند.
لطفا قبل از حدس زدن اندکی فکر کنید تا بیدلیل تهمت نزنید اگر رویه شما ادامه داشته باشد راهی جز شکایت کردن ندارم.
من هیچ حمله ای به آرش نکردم فقط یک انتقاد ساده کردم که آن هم حق هر کاربری است.
سونیکزاز منو میشناسه مشکل اینه که تمایلی ندارم تو همه سایت ها یک آیدی داشته باشم ناژنین.
خدا رو شکر معلوم شد کی متوهم است این وسط
من خودم هزار تا کار دارم حوصله کل کل با شما رو هم ندارم
![]()
خب این های نکات اخلاقی مورد قبول همه هست.اما برای مملکت داری همین 3 تا کافیه؟! من میگم دست از ناسیونالیسم باستانی برداریم.بقیه اش رو بحثی ندارم...
خب این متنی رو که گذاشتی نشون داد که پارسی های موفقی در هند وجود داشتن!!! شما داری میگی آیین زرتشتی باعث این پیشرفت شده و همین طور اینکه پارسی ها هند رو صنعتی کردن!!! یعنی یه دونه غیر پارسی تو این جمعیت بیشمار هندی نبوده که تو پیشرفت هند نقش داشته باشه؟!من میگم ربطش به آیین زرتشتی چیه؟ توصیه به علم رو محمد هم به مسلمونا داشته....ضمنا این تنها ادعای شما نیست!! قانون اساسی آمریکا و اعلامیه جهانی حقوق بشر.اونا رو هم بگو دوست عزیز
تهمت نیست دوست عزیز!!! طرز حمله شما به آرش شک برانگیز بود.در هر صورت برای شکایت کردن هم آزاد هستین!! حالا نمیدونم به کسی بگی اسلامی هستی توهین هست یا نه!!!
شما انتقاد ساده نکردین.شما حمله شخصی به اضافه تفسیر نادرست کردین.اینجا هم بحث نقد آرش نبود که شما پریدی وسط.فقط من گفتم چرا آرش رو به اینجا دعوت نمیکنید!!!
امیدوارم همین باشه که شما میگین!!!
من در جواب شما که گفتین من خبر وبلاگ رو گذاشتم پس یعنی بیخدا هستم.منم خواستم بگم این استدلال به طور کلی برای 5 سال به بالا کاربرد نداره
به هر حال اسلامی بودن یا نبودن شما هیچ ایرادی نداره...
به نظر من، همینکه آرش بیخدا اینقدر نبوغ و فهم داشته که برود نوشتارهایی تحقیقی منتشر کند (کاری ندارم که آنها نقاط ضعف دارند یا نه)، همین فی-نفسها یک نبوغ بهتمام معنا هست.
من شخصاً در ایراندوستی او شکی ندارم. او را بههیچعنوان ضد-کورش هم نمیدانم. مگر هرکس ضد-کورش نبود، بایستی در مدح و ستایش کورش مقاله بنویسد؟ اصلاً شاید آرش در رابطه با کورش اطلاعات زیاد نداشته باشد (مثل من). هرکسی در یک زمینهای بیشتر تحقیقات میکند و در آن زمینه تخصص پیدا میکند؛ چه خوب بود اگر ما ایرانیها بیشتر راجع به چیزی که درش تخصص داریم، سخن گوییم. ( من هم این هندیبازیهای کورش-پرستها را به دیدِ تحقیر مینگرم.)
تنها انتقاد کوچکی که من از آرش داشتم تحقیر و حتّی ناسازهایی بود که دیدم نسبت به شاهان پهلوی (خصوصاً رضاشاه) روامیداشت. در یک جستار در کفتوگو-دات-کام همین کار را کرد. منطقش هم این بود که شاهیها هی راجع به اینها غلو میکنند من هم تحقیرشان میکنم تا شاهیها آدم شوند. البته، الآن ظاهراً نظرش عوض شده است و دیگر مثل سابق نیست.
نقدهای آرش در رابطه با اسلام هم عموماً خوبند، اما ضعفهایی هم دارند (که طبیعی است).
وبلاگِ من: پژوهشهای شاهپور برنابا جویندهآنچه مقدّس است، به سگان مدهید و مرواریدهای خود را پیش خوکان میندازید، مبادا آنها را پایمال کنند و برگردند و شما را بِدَرند. (متی ۷ : ۶)
فرزندان این عصر در مناسبات خود با همعصران خویش از فرزندان نور عاقلترند. (لوقا ۱۶ : ۹)
(ترجمهیِ هزارهیِ نو)
Anarchy (11-16-2010),kourosh_bikhoda (11-16-2010),Russell (11-16-2010),sonixax (11-16-2010)
100% موافقم
من یک دوستی داشتم خیلی رفتارش شبیه آرش بود یه جورایی اون من رو توی برنامه نویسی راه انداخت . بدون حتا یک دقیقه کلاس رفتن زبان انگلسی و آلمانیش فول بود همین طور 4-5 تا زبان برنامه نویسی رو مسلط بود و از اونجایی که پدرش استاد فلسفه دانشگاه بود فلسفه هم بارش بود ولی از نظر رفتار درست مثل آرش بود و رفتارش روی استعداد و توانایی هاش تاثیر میذاشت - یکی از مشکلاتی که براش پیش میومد این بود با وجود تمام توانایی هایی که داشت هر جا برای کار میرفت 2 روز بعد مینداختنش بیرون .
[SPOILER]
آرش هم من در بارش 3 تا ایرادی که تونستم تشخیص بدم و قبلن هم گفتم : 1 - غرور کاذب داره ، 2 - خود برتر بینه (خود شیفتست) ، 3 - شدیدن شیفته سرمایه داری هست طوری که وقتی حرف سرمایه داری میشه منطق رو تعطیل میکنه .
2 مورد اول به من و شما ربطی نداره و توی زندگی شخصی خودش تاثیر میذاره ، مورد سوم هم باز به خودش ربط داره ولی تا زمانی که تفاسیر سیاسیش و گفته هاش در باره سرمایه داری باعث لاپوشانی و منحرف کردن افکار مردم نشه .[/SPOILER]
همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
دکتر ساسی
دوستان پس چرا زندیق و گفتگو برنگشتن؟! مگه قرار نبود دیروز دوباره شروع به فعالیت کنن؟!
Anarchy (11-23-2010)
چو بخت عرب بر عجم چیره گشت --- هـمـه روز ایـرانیـان تـیـره گـشـت
جهـان را دگـرگونه شـد رسم و راه --- تـو گـویـی نتـابـد دگـر مـهر و مـاه
ز مـی نشئه و نغمه از چـنگ رفـت --- ز گل عطر و معنی ز فرهنگ رفت
ادب خــوار شــد، هـنـر شـد وبــال --- بـه بستـنـد انـدیشـه را پـر و بــال
«توصیف فردوسی بزرگ از تازش اسلام به ایران»
خردگرایی و ایمان ستیزی
Anarchy (11-25-2010),kourosh_bikhoda (11-25-2010),Russell (11-25-2010)
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)