بیشک چنین است راسلجان. اگر قرار باشد آزادی را محدود به آنچه که خود میپسندم بکنم یا بخواهم همچون کودکان، عدمِ حضورِ خود را تبدیل به تهدید کنم (هتا اگر مثلا حضورم مفید باشد که مسلما بیش از دیگران نیست)، آنگاه شاید لازم باشد بروم در کلاسِ مولای متقیان بنشیم تا شاید از او بتوانم چیزهایی در موردِ آزادی بیاموزم! اتفاقا، نظرِ من هم همیشه همین بوده که اعتقادِ افراد را به آزادیِ بیان، باید در هنگامِ مواجهشان با آنچه آنرا دوست نمیدارند سنجید. هرچند که من واقعا از پورنو و اروتیسم هیچ بیزاریای ندارم واقعا. اما نظرم این بود که با توجه به کلیتِ این انجمن، شاید وجودِ این تالار بیمعنی باشد. وجودِ فضای مجازی برای این مباحث را در ایران شاید لازم ندانم، اما برایِ آن هیچ محدودیتی قائل نیستم (به هر دستاویزی که میخواهد باشد). در انجمنهای انگلیسی هم تالارها معمولا با توجه به کلیتِ انجمن و میزانِ کاربرانِ هواخواهِ آن احداث میشوند.
در هر حال گمان میکردم که نظرخواهی و گفتگو در موردِ بودن یا نبودنِ یک تالار مثلِ این که در آنجا هم برخی از کاربران مخالف بودند و برخی موافق (اما کسی برچسبی دریافت نکرد)، چندان فاشیستی نباشد. نظرِ من در این مورد، چیزیست در حد همان جستار و ربطی به سخیف، جلف، مبتذل، مغایر دانستن با طبیعتِ انسانی و... ندارد.