Anarchy (02-06-2014)
sonixax (02-06-2014)
ببینید دیتابیس انواع و اقسام داره دیتابیسهای رابطه ای (اگر درست به فارسی ترجمه کرده باشم) و دیتابیسهای غیر رابطه ای.
اغلب دیتابیسها از فرمانهایی تقریبن مشترک به نام SQL استفاده میکنند تا داده ها رو اسخراج کنند.
شکل سنتی دیتابیسها همه چیز رو در یک سری سطر که به چند ستون تقسیم شدند ذخیره میکنند (چیزی شبیه اکسل) با این تفاوت که اون ستونها میتووند دارای رابطه با ستونهای دیگه در یک تیبل دیگه باشند و هر کدوم دارای نامی مشخص هستند و نوع داده ای که قراره درشون ذخیره بشه از قبل معلومه .
شکل دیگه ای از دیتابیسها که تازه هستند و من خودم آشنایی مختصری باهاشون دارم دیتابیسهای NoSQL هستند (Not only SQL) که اغلب برای بانکهای اطلاعاتی بسیار بزرگ استفاده میشند . مثل همونی که مهربد اینجا برای پارسیگر استفاده کرده (MongoDB) ، مونگو یک بانک اطلاعاتی سند گرا هستش . یعنی تمام داده ها به شکل یک سند و با OID یونیک درش ذخیره میشند .
برای آشنایی بیشتر با NOSQL ها میتونید به این سایت برید : NOSQL Databases
ویرایش از سوی sonixax : 02-06-2014 در ساعت 03:10 PM
همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
دکتر ساسی
Philo (02-06-2014)
Russell (02-06-2014)
sonixax (02-06-2014)
Russell (02-06-2014)
sonixax (02-07-2014)
ممنون.
یعنی دیتابیسِ سنتی یه چیزیه که چیزهایی رو ذخیره میکنه، درسته؟
من تصوری که از ذخیره کردن دارم اینه که یه فایل رو توسط پاورپوینت در جایی از هارد ذخیره کنم، حالا این تصور چقدر به دیتابیس و اون چیزی که ذخیره میکنه نزدیکه؟
یعنی دیتابیس خودش یه برنامه میتونه باشه که فایلهایی رو در جایی از هارد ذخیره میکنه؟
اگه فکر میکنی تو یکی دو پست نمیشه توضیحش داد یه منبع بده و پیش نیازها برای فهم اون منبع رو هم بگو.
(و لطفا بی دانشیِ منو توی علوم کامپیوتر تحمل کن.)
sonixax (02-07-2014)
از طریق یک سری الگوریتم که میتونند شکل حروف رو تشخیص بدند (مثل Babylon) - برای همینه که فارسی رو بیل میره :دی
دیتابیس سنتی بر اساس رابطه ها درست میشه!
به طور مثال شما دو تا تیبل دارید
خودرو . افراد.
در تیبل خودرو شما یک UID برای هر خودرو مشخص میکنید و در تیبل افراد هم یک ستون درست میکنید به نام Cars_id بعد وقتی UID هر ماشین در سطر مربوط به هر شخص بیاد اون ماشین مربوط میشه به اون آدم!
این ساده ترین شکل رابطه در دیتابیس هستش.
توی هارد هم تا حدودی همین طوریه! هر هارد دیسکی یک سری تیبل داره و یک MBR که مشخص کننده شروعشه . ولی شکل رابطه هاش به این شکل نیست.
خیلی ساده بخوام بگم بله دیتابیس خودش یک برنامه هستش که اطلاعات رو در فایلهایی در جای دیگه از هارد ذخیره میکنه و مدیریت اونها رو به دست میگیره این طوری میشه که اگر دو نفر همزمان در یک لحظه بخواند به دیتا دسترسی داشته باشند یا روش چیزی بنویسند کرش نمیکنه و فایل از بین نمیره.
همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
دکتر ساسی
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)