آغازگر جُستار

"A Land without a People for a People without a Land"

نقل قول از داستایوسکی بود و چرند هم نیست ، بنگرید به دیدگاهی که این جمله بیان شده است. منظور این نیست که دیندار آدم خوبی است و کار ضد اخلاقی نمی کند. نگاه این جمله به دیندارانی است که اخلاقیاتشان همان دینشان است و با نبود دین تمام نظام اخلاقیشان را می بازند. در غرب و جوامع غیر دینی مدرن سالهاست که این مساله پشت سر گذاشته شده و البته نه به سادگی رها کردن دین، سالها روشنفکری و رشد تفکر پشتش بوده که حال با ضامن قانون مستحکم و ارزشمند بودن اتیکت اجتماعی فرد رفتارهای اخلاقی را انتخاب می کند. و چه زیبا گفت سید جمال الدین اسد آبادی که گفت در غرب مسلمانی ندیدم ولی مسلمانی دیدم. (بنگرید که چه تصور زیبایی از اسلام ایده آل داشته) در ایران امروز برای طبقاتی از مردم اخلاق همان دین است.
اما امان از دست موجود ایدئولوگ که از انجام هیچ جنایتی رویگردان نیست.

این رو من کاملا قبول دارم.یه گروه از دینداران هستن که شاید کاملا به معایب دین آگاه هستن اما چون در نبود دین فکر میکنن اخلاق از بین میره حاضر به دست کشیدن از دینشون نیستن.
کجاش زیبا هست این جمله!!! کدوم اسلام ایده آل ؟! اسلام ایده آل رو که صدر اسلام داشتیم...اتفاقا این جمله نشون اون بدبخت چقدر از مرحله پرت بوده و چقدر پر رو!!!
حتما جمله اسلام به ذات خود ندارد هیچ عیبی.... هم جمله خیلی زیبایی هست!! با توجه به تصور زیبا از اسلام ایده آل...

بهمین دلیل من این ایده ممتیک ریچارد داوکینز را بسیار دوست دارم.دین بصورت یک انگل عمل میکند و چه چیزی مهمتر و با ارزشتر از اخلاقیات وجود دارد که بشود با چسباندن اخود به آن بشود به حیات خود ادامه داد(و البته به حیات بسیاری انسانها و شاید در آینده تمام بشریت خاتمه داد)
"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" —Ezra Pound
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)