بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
من کاری به داستان کسی ندارم. تیغ اوکام هم نه برای همه موضوعات کاربرد داره نه چیزی فرای یک احتمال رو نشون میده. وقتی مقوله ای به نام بیوتروریسم وجود داره و ووهان آزمایشگاه ویروس شناسی بزرگی رو در داره و وقتی قبلا سابقه خروج ویروس از آزمایشگاه وجود داشته و وقتی بین کرونای خفاش با کرونای فعلی تفاوت های اساسی وجود داره و توی خفاش ها عین این ویروس دیده نشده و کلی دلیل دیگه، چرا به این احتمال فکر نکنم؟؟
sonixax (03-12-2020)
بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
sonixax (03-12-2020)
SARS escaped Beijing lab twice | The Scientist Magazine®
همون سارس هم بعید نیست دستکاری خود چینی ها بوده باشه. خارج شدن ویروس سارس از آزمایشگاه هم که اتفاق افتاده قبلا...
Mehrbod (03-14-2020)
من هر از گاهی بدون لاگین شدن اینجا سر میزدم، اینبار دیدم جمع کاربران جمع است گفتم لاگین کنم.
در .
(برای اینکه اغوایت کنم که گروه را بسازی، مژده میدهم که یک کاربر آنتی تکنولوژیست مثل خودت بلکه بسیار یکدندهتر هم میشناسم که میتوانم به گروه دعوت کنم تا با همدیگر انقلاب آنتی تکنولوژیک کنید، یا حداقل بمبها را با کمک هم بسازید 😉).
ویرایش: دادههای خودینه
ویرایش از سوی Rustin : 03-13-2020 در ساعت 06:38 PM
Mehrbod (03-14-2020)
@Ouroboros
راستی نظرت در مورد ظهور ناگهانی ترامپ و ناسیونالیسم آمریکایی و تلاشش برای باز تعریف کلیه قراردادها و روابط آمریکا با بقیه دنیا و همین طور اثر سیاست هاش بر آینده ایران چیه ؟
Ouroboros (03-14-2020)
برای آفتاپیک نشدن، اینجا مینویسیم:درباره واکنش ایران و ترامپ و بولسونارو و امثالهم به این بیماری من تصور میکنم اینها چیزی میدانند که شاید ما نمیدانیم. احتمالا بیماری خیلی قبل از شناسایی شدن در جهان پخش شده بود، قربانیان آنفولانزا در بیشتر جهان امثال بیشتر از هر سال بوده، و همهی اینها از پنومونی و کامپلیکیشنهای مرتبط میمیرند. شاید هم تئوریهای توطئهی دیگری وجود داشته باشد؟ بالاخره ما در جهانی زندگی میکنیم که سخیفترین و ابلهانهترین تئوریهای توطئه همچون شنود مکالمات شهروندان عادی آمریکا توسط سازمانهای جاسوسی و خواندن ایمیلهای آنها و ... درست از آب درآمد. ولی اندیشیدن به اینها تاثیر چندانی در احوال ما ندارد. شاید طرفداران کوچکنمایی این مرض هم برحق باشند و ما بیهوده به پانیک دچار شدهایم و فریب شرکتهای چند ملیتی داروسازی را خوردهایم و موجودات فضایی میخواهند با واکسنهای پر از فلزات سنگین همه ما را اوتیستیک بکنند! حجم اخبار دروغ و مهمل و سیاهنمایی و سپیدنمایی آنچنان زیاد است که به نظر میرسد جدیجدی تنها راه باقی مانده برای رسیدن به یک حقیقت انتخاب رهیافت جهانشناختی به طور شخصیست. هیچکس دیگر نمیتواند با چهرهای جدی ادعا بکند آنچه باور کرده به یک عینیت بیرونی نزدیکتر بوده، شما یک روایتی را که بیشتر با احوال روانی و پیشداوریها و اعتقادات خودتان تطابق دارد را انتخاب میکنید و اسناد و مدارک موافق با آن را درشت و هرچه در تضاد با آن است را کوچک میکنید.
خلاصهاش را در سلسله ویدئوی کمدی «اگر گوگل هم آدم بود» میبینیم. زنی در مقام ارباب رجوع روی صندلی مینشیند و به آقای گوگل که پشت میز نشسته میگوید «تغییرات اقلیمی دروغ است». آقای گوگل هم که از دست سرچهای ملت دربارۀ کتگوریهای پورن دچار ضعف اعصاب شده، زیر میز میرود و دوجین پروندۀ قطور روی میز میگذارد و میگوید «تغییرات اقلیمی دروغ نیست». ارباب رجوع روی «سرچش» پافشاری میکند و دوباره میگوید «تغییرات اقلیمی دروغ است». آقای گوگل با بیمیلی دوباره زیر میز میرود و بالا میآید، با این تفاوت که دیگر دوجین مدرک و پرونده ندارد، بلکه مدرکش این بار صرفاً یک تکه کاغذ است. واکنش زن قابل پیشبینی است: ما که از همان اول هم گفتیم همۀ اینها داستان بود.
اما مروجین توهم توطئه اینطور نیست که روایت و اسناد و مدارکی را پذیرفته باشند. عدم وجود مدرک خودش هم یک مدرک است و اگر هم نیست بهسادگی به این دلیل که «میخواهند شما ندانید».
البته که آنها استاندارد دوگانهای دارند. اگر پسفردا تصادفاً مدرکی پیدا شود آن را پیرهن عثمان خواهند کرد «که ما هم برای آنچه گفتیم مدرک داریم». شبیه رویکرد بعضی از مؤمنین نسبت به رابطهی علم و دین است: اگر جایی دین با علم تضاد پیدا کرده پس میگوییم «علم که قطعی نیست و این حرفها هم پسفردا نقض خواهد شد»، اما وقتی جایی در تضاد نباشند با افتخار میگویند «حتی علم هم معجزات ما را اثبات کرده».
این بخش از متن این مقاله دربارۀ این موضوع تاریخی ریشهدار میان ایرانیان، حرف ما را خلاصه میکند. البته «اینگیلیس» را به «فالس فلگ» تغییر دهید تا بشود توهم توطئه به سبک غربی:
آدمها زمان پرسش از طرف، با حالت خار در چشم و استخوان در گلو و چوب در ماتحت، علاقه دارند تا جوابی را که رویش شرطبندی کردهاند بشنوند نه آنچه واقعاً هست، حتی اگر آن آدم یک موجودیت خداگونۀ بیطرف مثل گوگل باشد. راهحل چیست؟ بیطرفی مطلق امکانپذیر است؟”طرف انگلیسی سیستم حفاظتی سفارت را کاملا رعایت نکرده است و حتی دربها به گونهای بود که افراد به راحتی توانستند وارد سفارت شوند“؛ ”اصل قضیه مشکوک و قابل بررسی است“؛ ”بریتانیا در تخریب سفارتش دست داشته“؛ ”تخریبهای داخل سفارت بریتانیا و حرکتهای شورشگرایانهای که در تجمع رخ داد توسط ایادی خود این کشور و برای تخریب چهرهٔ دانشجویان انجام شده است“؛ ”نمیدانیم چه شد که درب سهلایهٔ سفارت انگلیس که رمزی هم هست به راحتی و بدون بهکاربردن هرگونه فشار باز شد؛ در سفارت انگلیس گرچه شیشه شکست ولی قفلی شکسته نشد، یعنی همه درها باز بود و این مسئله مشکوک است.“ ”کار غلطی بود. کار خودشان بود و انگلستان درون سفارت هیچ مدرکی نداشت. مدارکی که گذاشته بود وقتی آنالیز شد دیدند فقط برای ایجاد دعوا گذاشته شده است. هیچ سندی نگذاشته بود. پس معلوم شد کار خودشان بوده و خدای متعال هم از شیوعش جلوگیری کرد.“(احتمالاً یعنی: چون متن گزارشهایی که در سفارت به دست آمد خیلی به ضرر خودمان بود خدای متعال اجازهٔ انتشارشان نداد.)
پینوشت: پنج سال از آخرین باری که در جستار «گفتگوهایی پیرامون سنت و مدرنیته» از سنت مقابل مدرنیته دفاع، و ابنای بشر را به سه بخش تقسیم کردید میگذرد. بعدها اینجا یا همانجا بنویسید که آیا هنوز هم به آنها باور دارید، یا با گذشت این سالها چه اصلاحیهای میتوانید بر آنها بنویسید...
ویرایش از سوی Thanks : 03-14-2020 در ساعت 12:13 AM
Ouroboros (03-14-2020)
این دیگر چه کاریست؟ برای چه او را dox میکنید؟ شاید جای دیگری خواسته با نام خودش فعالیت بکند دلیل نمیشود شما اینجا از آن حرفی بزنید.
من هم مشکلی با شوالیه نداشته و ندارم و او را دوستی خوب تلقی میکنم.
واکنش قابل انتظار و بهجایی بود به هجمه چپ به هرآنچه اضیل و توانمند و قشنگ و درست و خواستنیست در این عالم. ولی خود ِ ترامپ آدم جالبی نیست و به طبقه تجاز تعلق دارد، اینها تنها منافع کوتاهمدت را میفهمند و نمیتوانند ملتی را از تنگناهای خطیر تاریخی گذر بدهند. تقلیل همه چیز به اسکناس هزار بار شریفتر از توهمات کمیسار خلق است ولی باز برای اصلاح یا جلوگیری از زوال بسنده نیست. همانطورکه میبینیم سقوط آزاد لیبرال دموکراسی، هرچند با عوارض اقتصادی کمتر، ادامه پیدا کرده و چیزی بهتر نشده.
ایران به کلی ولمعطل است و ما اندرخم یک کوچه ماندهایم و احتمال زیاد در آینده نیز خواهیم ماند. این دو سه جنبش و خیزش و لرزش ِ پراکنده هم به یاد همه، علیالخصوص روشنفکران کنش ِ مدنی پرست و خشونتگریز و صلحدوست آورد که چرا اسلحه گرم و فشنگ داخل آن از اهم مهمات است و در نبودش پنجاه هزار آدم بیکله که ابایی از کشتن و کشته شدن ندارند میتوانند هشتاد میلیون آدم عادی توهمزده را افسار بزنند و به بردگی مطلق ببرند و جیک کسی هم در نیاید. ما هم فلاکت نسلیمان دارد کامل میشود، چنانکه دیگر نه ایران جای ماندن است و خارج جای رفتن. مگر کرونا فرجی بکند!
زنده باد زندگی!
مگه من بخاطر مشکل داشتن یا نداشتن شما اکانت توییترش رو معرفی کردم؟ در جواب مهربد نوشتم که فعالیت با هویت واقعی توی جاهای دیگه رایجه و مثل قبل نیست که میافتند پی کاربران کمپین نقی. الان نظام آقا گیر مسائل مهمتری است، داره جون میکنه زنده بمونه دنبال هویت چارتا مستعار نویس نیستند.لازم به ذکره که من هم باهاش مشکلی ندارم اتفاقا توی توییتر باش دوستم، آدم کسخلیه که بعضی وقتا ترول میکنه و فحشش میدم ولی قابل تحمله.توی همون توییتر هم اگر برین نگاه کنین، صد بار این تصور پروفایل اینجاشو اونجا هم گذاشته، بارها به فعالیتش تو اینجا اشاره کرده و اسم و فامیل محل زندگی و کار خودشو باباشو گفته. حتی اینجا هم گفته که تو توییتر فعاله. منم اتفاقی از روی همین عکس که اونجا گذاشته بود شناختمش.اگر کسی منصب مهمی نداشته باشه، هر چی بنویسه و بگه دیگه به تخم هیچکس نیست. کاربران قدیمی وب فارسی هنوز گیر اون ترس قدیمی هستند که طبیعیه اما باید تلاش کنن تغییرش بدن.
Mehrbod (03-14-2020)
شخصیت خود ترامپ که بسیار عجیب و شبیه به پیاز هست که لایه لایه به نظر میرسه چون عمدا حرف های متناقض و احمقانه میزنه اما بیشتر نگاه من معطوف به ظهور ناگهانی یک فرد گمنامه که در ایستگاه 9,3/4 (اشاره به فیلم هری پاتر) سوار قطار شده چون اگر بحث اسکناس تنها بود باید هیلاری کلینتون انتخاب میشد اما انتخاب شدن ترامپ نشان از تغییرات اساسی در تفکر جامعه آمریکا داره که دنیا رو هم متاثر خواهد کرد.
توسل به کرونا جهت راحت کردن ما از این زندگی آویزون هست یا کندن کلک رژیم آخوندی ؟؟
من به این شکل فکر نمیکنم چون یک نفر هویت خودش رو فاش کرد و اتفاقی براش نیوفتاد(که همون هم مشخص نیست که اتفاقی افتاده براش یا نه) دیگه همه بیخیال بشیم... مطمئن باشید هر فعالیت اثر گذاری توسط رژیم رصد و باهاش برخورد خواهد شد. این که کمتر روی فورم ها حساس شدن دلیل اصلیش از رونق افتادن بحث های جدی فورمی با ظهور توئیتر و اینستاگرام و تلگرام هست که افراد جدی اونجا کمتر فعالیت دارن و اگر هم باشن در انبوه بحث های غیر جدی و ترول وار گم خواهند شد.
Mehrbod (03-14-2020)
هماکنون 63 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 63 مهمان)