یک سوالی میکنم میخوام صادقانه جواب بدید : فرض کنید شما یک دختر ایرانی دانشجو در اروپا هستید و جویای شغل . این شغلها در فهرست شغلهایی هست که به شما پیشنها شده - البته مشاغل دیگه ای هم هست که اینطوری نیستند : سوپوری - طی کشیدن کف مک دونالد - جمع کردن ته سیگار از کف خیابانها - جمع آوری مدفوع سگها از خیابانها - پیتزا رسان - روزنامه پخش کن و شغلهای این طوری . حاضرید قبولشون کنید ؟
من در مورد شخص شما قضاوتی نمیکنم چون شما رو نمیشناسم ، ولی یک خانمی اینجا میشناسم که خیر سرش دندانپزشکی خونده و مدرکش هم در آلمان اعتبار داره - یعنی میتونه برای خودش یک کلینیکی چیزی باز کنه - چون حقوق سوسیال میگیره نشسته سر جاش هیچ کاری هم نمیکنه ! و جالبه که زمانی که توی ایران بود از اینکه نمیتونه در رشته خودش کار کنه شاکی بود !!!
من تا همین چند سال پیش داخل گود بودم - این رو فراموش نکنید . این داستان تحت ستم بودن زنها هم (البته منظور من زنان داخل جمهوری اسلامی و کشورهای این طوری نیست) یک مقداری نخ نما هست برای شخص من - انجمنهای فمنیستی در همین آلمان ماهی یک راهپیمایی راه میندازند میگن به زنان آلمانی داره ستم میشه ! آخریش راهپیمایی یک جایی به نام کوراژه بود که تظاهرات کرده بودند که زنان تحت ستم هستند و نمونه اش هم اخراج کارمندان زن مجموعه ی شلکا !!!! جالبیش اینجاست که شلکا ورشکست شده و کارمندهای زن و مرد رو با هم عذرشون رو خواسته بود . در اینجا کون لق اون مردهایی که بیکار شدند - زنها مهمند . برای همین یک مقداری باور این جور مسایل برای من مشکله (البته در مورد زنانی که در کشور های آزاد زندگی میکنند) .
من هم جای شوهر خواهر شما بودم ، با توجه به تعریفی که شما از حقوق برابر ارایه دادید زیر بار نمیرفتم ! مهریه هم در جمهوری اسلامی یک اهرم فشار نیست - خودتون میدونید من هم میدونم که اگر مردی توانایی پرداخت مهریه رو داشته باشه - مهریه رو پرداخت میکنه و زندگی رو به زن جهنم - اگر هم نداشته باشه یا قسط بندیش میکنه - یا ۲ سال تشریف مبارکش رو میبره زندان و بعدش زندگی رو برای خانم میکنه جهنم . و اتفاقن مردی که مهریه رو پرداخت کرده باشه چون از نظر قوانین بدوی جمهوری اسلامی زن رو خریده هر بلایی که دلش میخواد سر زن بیچاره میاره .
زن در جامعه ی ایرانی میتونه بگه مهریه نمیخوام ولی به جاش همون طوری که تو حق طلاق داری - من هم میخوام و مطمئن باشید طرف مقابل قبول میکنه - ولی وقتی میگه مهریه نمیخوام به جاش :
حق سرپرستی بچه رو میخوام - انقدر درصد از اموالت رو میخوام - فلان چیز رو میخوام این دیگه برابری در رابطه نیست و هیچ خری قبولش نمیکنه در هیچ کجای دنیا .
بنده هم عرض کردم اگر اون دختر در تشخیصش اشتباه کرد تکلیف چیه ؟!
پسری که شما تعریف کردید هرگز فریب چنین دختری رو نمیخوره و اگر ببینه طرف راه نمیده میره رد کارش . به عبارت ساده تر - پسر های صاف و صادقی که با خلوص نیت قدم جلو گذاشتند قربانی انتقام گیری اون خانمی میشند که چنین دیدی داره و برعکس .
یعنی نه دختر اون طوری فریب پسر اونطوری رو میخوره و نه عکسش .
همیشه طرف ساده هستش که سرش کلاه میره . در نتیجه اگر یک پسر ساده که با یک دختر خانم انتقام جو برخورد داشته شکست عشقی بخوره و بشه یک جانوری مثل خودش - طرف پسر هم با منطق شما حق داره بخواد از دختر های اون طوری انتقام بگیره - ولی آتش انتقامش دامان دختر های ساده رو میگیره و در نتیجه جامعه مثل امروز ایران به گه کشیده میشه .
رسیدیم به همونجایی که من میگم ! دختران ایرانی مادی هستند . یعنی میزان سنجش علاقه طرف رو با سرویس طلا ، خانه در محله های ثروتمند نشین شهر ، یا ماشین و ... میسنجند .
نتیجه چنین طرز فکری این شده که پسر ایرانی فکر کنه دختر ها فقط به خاطر پول پسر هست که جلو میرند و همون مشکلاتی که براتون پیشتر گفتم .
اینکه این دوره تسلسل از کجا شروع و اول یه دختری بوده سر یه پسری کلاه گذاشته یا اول یه پسری بوده سر یه دختری کلاه گذاشته رو ما نمیتونیم بفهمیم .
ولی به طور قطع این حس انتقام جویی که داره در جامعه ی بیمار ایرانی موج میزنه باعث و بانی ادامه و دوام این داستانه .
خیر عادلانه نیست - سرپرستی بچه باید به صورت توافقی و با بررسی شرایط مادی و روحی طرفین و امکانات سرپرستی کودک پس از جدا شدن صورت بگیره - نه اینکه طرف از قبل بیاد بگه اگر اون طوری شد بچه مال من ! بچه که کالا نیست !
اینکه یک زنی یک بچه ای رو ۹ ماه در بدنش پرورش داده دلیل کافی نیست که بخواد سرپرستی یک بچه رو بر عهده بگیره و احتمالن بدبختش کنه !
شما خودتون میگید شرایط کاملن برابر - ولی تعریفتون اصلن برابری رو القا نمیکنه بلکه نوعی نگاه حسابگرایانه در رابطه با رابطه زناشویی رو القا میکنه .
شرایط برایر یعنی اینکه ، امتیازیاتی که مردان از آنها برخوردار هستند برای زن هم فراهم باشد و به عکس . هر گونه امتیاز دهی اضافی به هر کدام از طرفین این توازن و برابری رو بر هم میزنه و دیگه اسمش شرایط برابر نیست .