شما همین الانش 100 تا ID داری جانم!
در ضمن درست صحبت کنید که دوباره اخراج نشید به بچه بازی رو بیارید :))
فکر نمیکنید دیگه شوخی بسه ؟!
اثبات متن قانون هم ادعای جدید از طرف شما :)))
من از چیزی نمیترسم! فقط حوصله بحث با آدمی که در خرد رو تخته کرده و میگه قانون رو اثبات کن ندارم جانم!!!!
طرفداران استالین هم مدعی هستند افکار انسانی داشته!!! شما بگو کمونیسم چه حرف بدی زده ؟! مهم نیست چی ور زده!!! مهم اینه نتیجه کار چی میشه.
کسی هم نگفته نرم افزار آزاد ضرر داره یا چیز بدیه!!! هیچ وقت هیچ کسی چنین ادعایی نکرده. فقط گفته شده نرم افزارهای آزاد/رایگان/متن باز در مقابل انواع تجاری یا ناکارآمد تر هستند! یا پیچیدگی بیش از حدشون باعث میشه به درد عموم کاربران نخورند! (از لینوکس گنده تر هم برای اثبات این مدعا نداریم - پیچیدگی بسیار بسیار زیادش باعث شده کمتر از 2% بازار کامپیوترهای دسکتاپ رو در اختیار داشته باشه - Usage share of operating systems - WiKi - که برای یک سیستم عامل رایگان، متن باز و به قول شما آزاد آمار فاجعه باریه - برعکسش توی زمینه های حرفه های بخش خیلی بزرگتری رو در اختیار داره که همین آمارها به راحتی ادعای من رو ثابت میکنه!)
شما هنوز گفته به این سادگی رو درک نکردی بعد هی داری با من کل کل میکنی که استالمن چه تفکری داره و چه کرده و چه نکرده!
هیچ کس حق نداره به کسی دیگه ای بگه نر نرم افزار آزاد تولید نکن!!! برعکسش هم کسی حق نداره به دیگری بگه نرم افزار انحصاری درست نکن! هر وقت این رو درک کردید تازه توی مفاهیم پایه با هم توافق نظر داریم.
من حوصله بحث و کل کل سر اینکه به شما حالی کنم MD5 چی هست یا چی نیست رو ندارم! به جاش یک خواسته دارم :
شما با این همه دانش سرشارت در باره سوراخ Md5 و توانایی در دیکد کردن MD5 اون هم فقط با یک لپتاپ بفرمایید این رشته رو رمزگشایی کنید بی زحمت : a08cb3b5e62d6f2fd4a1ac8f20b4d436
باور کنید خیلی خوشحال میشم که بتونید در کسری از ثانیه یا ساعت یا روز این کار رو انجام بدید و نتیجه رو همینجا اعلام کنید.
یک مستندی میدیدم در مورد توانایی پردازنده های امروزی توضیح میداد! میگفت قدیمها هر 13 ماه سرعت کامپیوترها دو برابر میشد! الان به طور متوسط هر یک ماه!
در حال حاضر سریع ترین پردازنده ها در واحدهای تکی یک صد هزارم مغز انسان سرعت دارند، طبق توضیحاتی که میداد توی 10 تا 20 سال آینده اگر همین روند با همین تمپو ادامه داشته باشه باید هر واحد پردازنده سرعتی 500 برابر مغز انسان داشته باشه!!!
یعنی اصلن چیز عجیبی نیست که دیر یا زود کار RSA ساخته بشه.
و بله میشه طول کلید رو بلند تر کرد تا سخت تر بشه پیدا کردنش! ولی تا چه میزان میخواید طول کلید رو زیاد کنید ؟! این الگوریتم همواره در برابر سخت افزارهای قویتر و جلوتر آسیب پذیره و هی مجبورید کلید رو بزرگتر و بزرگتر کنید! شاید ممکنه رشته شما چندین گیگابایت یا ترابایت بشه!
البته شاید هم یک فرمول ریاضی یک روزی یک ریاضی دانی براش پیدا کرد! کسی نمیداند.
اتفاقن دور از دسترس بودن یکی از پایه ای ترین و اساسی ترین مسایل امنیته!
به طور مثال برخی سرورهای نظامی به هیچ عنوان با دنیای بیرون در ارتباط نیستند! و فقط افراد معتمد حق دسترسی بهشون رو دارند. حالا شاید یکی از اینها خیانت کنه و بشه اسنودن! و به کشور خودش خیانت کنه و به بقه ملت دنیا خدمت این بحث ما نیست.
به نظر من نه نیست! من توی امنیت بین این همه سیستم فقط دروپال رو قبول دارم که همون هم کلی سوتی و مشکل داره و بارها و بارها هَک شده. با همه اینها امنیتش به قدری بوده که کاخ سفید آمریکا برای سایت خودش ازش استفاده بکنه.
این سیستمها به مرور زمان و یواش یواش تکمیل شدند! کلی هزینه!!! پاشون رفته تا شدند اینی که الان هستند منتها چون هزینه بین چندین میلیون نفر دولوپر تقسیم شده به چشم نمیاد! ولی یک سیستم غریبه شاید خیلی خیلی خیلی هزینه ساختش کمتر باشه و امنیتش بیشتر. چون کسی از اون پشت خبر نداره!
میدونید چی جالبه! این همه نرم افزارهای متن باز برای ایمیل سرور و ... وجود داره! ولی تقریبن همه ی دانشگاه های آلمان ازExchange سرور برای سرور و از Outlook Web app برای سیستم کلاینت ایمیلهاشون استفاده میکنند!
برای مثال پرتال دانشگاه RWTH آخن : Outlook Web App
چرا باید برند این همه پول بدند و مایکروسافت رو گنده تر کنند در شرایطی که خودشون مدام توی بوق میکنند که برید سراغ برنامه های آزاد و متن باز و ... ؟!
من با یکی از پروفسورهای دانشگاه که صحبت میکردم دو تا دلیل رو از اصلی ترین دلایل معرفی کرد :
1 - بسیار بسیار بسیار از هر برنامه متن باز و آزاد شناخته شده کاربر پسند تره!
2 - به خاطر ناشناخته بودن کد فرصت بیشتری برای دفاع در برابر حملات بهشون میده!
همین دو تا کافیه که دور این همه Web App مجانی و رایگان خط قرمز کشیده بشه. بعد حکومت اوسکول ما! به جای اینکه یک میل کلاینت رو از صفر پایه ریزی کنه و با میل سرور بومی ایمیل به قول خودش ملی راه بندازه! رفته با RoundCube و میل سرورهای مجانی و حتا کرک شده!!!! این سیستم رو راه اندازی کرده در صورتی که حتا یک دانشگاه کوچک هم چنین رسیکی رو نمیپذیره!! حالا میگیم میل سرور کار میبره!!! آخه میل کلاینت درست کردن اون هم از نوع Web Based که دیگه کاری نداره
یکی از پارامترهاست!
فرض کنید به کل این سیستمها با دنیای خارج ارتباطی نداشتند! اونوقت چینی ها نمیتونستند از توی چین هکشون کنند و باید تشریف مبارک رو میبردند آمریکا!!! که اون موقع احتمال لو رفتنشون قبل از دزدی اطلاعات چند برابر میشد.
SQL Injection هم شما ساختار دیتابیس و دستوراتش رو میشناسید! اگر نشناسید چی ؟!
Buffer Overflow هم باز اغلب نیاز به دسترسی فیزیکی و دسترسی به حافظه داره! + شما باید از شیوه رد و بدل شدن اطلاعات در سخت افزار میزبان خبر داشته باشید! به طور مثال اگر امروز آمریکا بیاد و برای سیستمهای امنیتیش یک ساختار سخت افزاری کاملن جدید و غریبه رو در نظر بگیره و به کسی نده! به فرض دسترسی پیدا کردن به اطلاعاتش چون با ساختار سخت افزاری که اون رو تولید کرده آشنایی ندارید باید جون بکنید تا بتونید بفهمید توش چی نوشته! پس میشه با صرف هزینه های معقول کار رو هر چه بیشتر برای طرف مقابل سخت تر کرد. ولی بعید میدونم بشه به امنیت دیجیتالی مطلق رسید. البته سونی ثابت کرده به مرزش میشه رسید :))) برای مثال 2 ساله که PS4 اومده و هنوز کسی راهی برای JailBreak کردنش پیدا نکرده و فقط یک سری کار بی ثمر و بی نتیجه! خود Ps3 هم کلی طول کشید تا JailBreak شد. (حدود 5 سال)
برای دستگاهی که 200-300 میلیونش اون بیرون دست مردمه و کلی آدم ریخته روش تا هکش کنه رکورد خیلی خیلی خوبیه.
خود شما با اینکه یک مقداری زیادی فضایی فکر میکنی و واقع گرا نیستی! یک استعداد محسوب میشی توی اون خراب شده! ولی به جای اینکه مشغول بهبود امنیت مجازی کشور باشی نشستی داری با من بحث میکنی :))
من این ور ولی بیکار نیستم و دارم مشابه همون کار رو برای گمرک آلمان و چند تا شرکت دیگه انجام میدم! منتها من دنبال کمک کردن برای بهبود امنیتشون نیستم! من دارم کمکشون میکنم نظارتشون به مشاغل راحت تر بشه با طراحی یک نرم افزار جامع.
لازم نیست برای همه سخت افزارها درایور مربوط به سیستم عامل خودتون رو بسازید! کافیه تعداد محدود و مشخصی از سخت افزارها رو مادامی که به توانایی ساخت سخت افزار برسید دستچین کنید و روی همونها هم کار کنید. تازه کار کردن روی همه سخت افزارها هم کار سختی نیست! اپل این کار رو به تعداد محدودی کارمند کرده پس ما هم منطقن میتونیم! فقط کافیه اون پولهایی که میدیم به حزب الله لبنان رو خرج پیشرفت خودمون بکنیم!!!
به نظر من وجود یک سیستم عامل ملی و بومی با تکنولوژی ناشناخته از خیلی چزیهای دیگه واجب تره! یک زمانی آمریکا یونیکس رو طراحی کرد! بر پایه اون لینوکس ساخته شد که ادعا میشه از امن ترین سیستم عاملهای دنیاست!
واقعن فکر میکنید آمریکا الان بیکار نشسته و یک سیستم عامل جدید و محرمانه برای خودش درست نکرده ؟! به نظر من که حتمن این کار رو کرده. پس ما هم باید بکنیم.
توی آلمان شما خیلی سخت اداره ای پیدا میکنید که از لینوکس استفاده کنه! همشون روی ویندوز ول هستند!! و بله این خبر خیلی خوبیه برای هکرها!!!
زمانی که من به گمرک (Zollamt) پیشنهاد دادم که سرورهای نظارتی و حتا کلاینتهای کارمندهایی با سطح دسترسی بالا رو به لینوکس یا یونیکس لایکها تغییر بدیم داشتند سکته میکردند! چرا ؟! چون کار کردن باهاشون برای افراد عادی سخته :))))
برای من نیست! یک جایی هم گیر کنم یک سرچ میزنم پیدا میکنم! ولی برای کارمندی که یاد گرفته همه کارش رو با کلیک کردن و اتوماسیون انجام بده غیر ممکنه!
حالا فرض کنید همین اتوماسیونها، سادگیها در استفاده باب سلیقه آلمانیها و به شکلی آلمانی پسندانه در یک سیستم عامل بومی جمع آوری بشه!
نرم افزاری که من درست کردم هم درست همین حالت رو داره! یک اینترفیس آلمانی پسندانه داره با یک کرنل خودم پسندانه :دی (کراس پلتفرم - که بعدن اگر اینها تصمیم گرفتند یک اردنگی بزنند به ویندوز دهن من صاف نشه :دی)
بله به این میگن عمر بیشتر!
تعمیر مدارهای یک تلویزیون قدیمی راحت تر و به صرفه تر از یک تلویزیون امروزیه!
یک چیپ عوض کردن روی برد خیلی از وسایل الکترونیکی امروزی تجهیزات خیلی گرون قیمت لازم داره! سوای اینکه خیلی از اونها بردهای چند لایه دارند که در صورتی که لایه های میانی آسیب ببینند خود کارخونه سازنده هم نمیتونه تعمیرشون کنه!!
پس پیچیدگی بیشتر = هزینه بیشتر جهت نگهداری و تعمیر
مگر اینکه هزینه تولید به قدری کم باشه که در صورت خرابی بندازی دور یه جدیدش رو بخری!
من یک تلویزیون لامپی رو برای بیشتر از 20 ساله که دارم! یک بار هم خراب نشده تا حالا! تولید هیتاچی.
کیفیت و طول عمر بالا هم یعنی اینکه مشتری بیشتری داری، خواستنی تره محصولاتت و البته با کلاس تر!
مثال خیلی خوب محصولات اپل! با افت قیمت خیلی کمی مواجه میشه (یک آیفون از روز عرضه تا عرضه نسخه جدید هیچ افت قیمتی نداره ولی مثلن همین سامسونگ اج تا حالا بیشتر از 300 یورو توی کمتر از 3-4 ماه افت قیمت داشته) - طول عمرش خیلی زیاده ولی وقتی جدید ترش میاد با اینکه قدیمیه 10 سال دیگه هم بدون مشکل کار میکنه همه میرند جدیدش رو میخرند! و به خاطر اینکه از متریال با کیفیت استفاده شده یک محصول شیک و باکلاس محسوب میشه در همه جای دنیا.
خیلی جاها شما نمیتونی جایگزین پیدا کنی! یک محصول امروزه 10 سال دیگه از رده خارج محسوب میشه! اون موقع اگر به هر دلیلی نیاز به تعمیر پیدا کنی امکانش برات نیست!!
به عبارت ساده تر اجناس تکنولوژیک امروزی عتیقه و با ارزش نمیشند هرگز!!! خودمونی ترش میشه با اینکه تکنیک دارند ولی اصالت ندارند.
عزیز من تولید به مقدار لازم اورانیوم سخته!
بعد باز پاس دادید به فیلم! از روی فیلم استدلال نکنید جانم!!! ایران با بیش از 5 هزار تا سانتریفوژ نتونست میزان لازم برای تولید یک بمب اتمی اورانیوم غنی کنه! توی اون همه پایگاه و نیروگاه و ... که اگر میتونست دست کم یکی تولید کنه و وسط کویری جایی بترکونه الان دست بالا رو توی مذاکرات داشت و شاید اصلن نیاز به مذاکره رو حس نمیکرد!!!
به همین راحتی ها بود این همه کشور توی صف هستند! میرفتند درست میکردند!!!