Anarchy (11-07-2010)
چیزهایی که گفتید را ما پاسخش را دادیم. شما تنها ثابت کردید که بله، شاید در بین یهودیان هم طواف دور چیزها یا مکانهایی که مقدس میدانستند، رسمی رایج بوده است. چیزی بیشتر را ثابت نکردید. (مسلّماً، اقوام سامی خیلی از رفتارهایشان باهم نزدیک هستند. مراسم حج هم، در اصل، ربطی به پیدایش اسلام نداشته و از رسوم عرب بوده است که محمّد آن را (با برچست ابداعی اسمائیلی) واردِ اسلام کرده؛ محتملاً، تا وسیلهای برای انسجام حکومتش در در بین آنها باشد.)
کلاً بنده قصد بحث زیادی با کسی را ندارم. قضاوت در این رابطه را به خوانندگان این جستار میسپارم.
ما کتمان نکردیم که کوه سینا را میتوان "در" یا "مجاور" سرزمین عرب دانست. امّا، سرزمین عرب، در آن دوران، سرزمین وسیعی بوده است. اتفاقاً همین که آمده است: «هاجر سیناست، که کوهی است در عربستان ...» این سخن ما را پشتیبانی میکند.
در هر صورت، به نظر برخی مفسّرانی که من چک کردم، اشاره به مذبح و ستون در این نبوت، استعاری است و استعارهای است از اینکه خداپرستی در این ناحیه هم فراگیر میشود. هیچ تضمینی وجود ندارد که منظور نبی در اینجا معنای لغوی بوده باشد. بهویژه، اگرهم بوده باشد، بازهم هیچ کسی از چنین توصیفی- «از یک ستون (ـِ یادبود) که در آینده قرار بوده در مرز مصر ساخته شوند» - به یاد کعبه نمیافتد؛ مگر اینکه مانندِ شما از قبل تصمیمش را گرفته باشد.
اگر به فرازهای بعدی و قبلییِ این فراز هم بنگریم، میبینیم که این رویدادها چیزی هستند که بهشکل ویژهای به کشور مصر مرتبطند. تا جایی که من میدانم، ساخت کعبه و کلاً پیدایش اسلام هیچ ارتباط ویژهای با مصر نداشته است.
خیلی پیشبینی زیبایی است واقعاً! بهویژه آنجایی از آن که گفته: «اینان همان کسانند که از عذاب عظیم برگذشتهاند و رداهای خود را در خون برّه شستهاند و سفید کردهاند.» (۷ : ۱۴)
از این گذشته، من اصلاً متوجّه نشدم که در کجای این فرازها اشارهای به "حج در گرمای عربستان" شده است! حتماً، چون گوشم شنوا نیست (!؟).
وبلاگِ من: پژوهشهای شاهپور برنابا جویندهآنچه مقدّس است، به سگان مدهید و مرواریدهای خود را پیش خوکان میندازید، مبادا آنها را پایمال کنند و برگردند و شما را بِدَرند. (متی ۷ : ۶)
فرزندان این عصر در مناسبات خود با همعصران خویش از فرزندان نور عاقلترند. (لوقا ۱۶ : ۹)
(ترجمهیِ هزارهیِ نو)
sonixax (11-06-2010)
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)