kourosh_bikhoda (11-18-2014)
تفاوت استالین با هیتلر این هست که استالین با اهداف سیاسی کشت ، هیتلر نسل کشی کرد ، میتوانید بگویید استالین جنایت کار هست ، خرشچوف هم همین رو گفت ، ولی مقایسه استالین با هیتلر درست نیست. در ضمن من خودم در جبهه تروتسکی هستم ، قبل اینکه کسی تخم کند به ضدّ استالین باشد این تروتسکی بود که با استالین در جنگ افتاد و آخر هم کشته شد ، پس تا فردا هم به استالین بتازید برای من فرقی نمیکند.
همیشه انقلاب و شورش خیابانی بر حق نیست! الان ژنرال سیسی یکم شل بگیره اخوان المسلمین میاد بیرون شورش خیابانی میکنه حکومت رو میگیره! این آیا نشون میده که این شورش بر حق هست؟
مثلا این افغانستان و ویتنام و بقیه بلوک شرق یا کوبا چه داشتند که شوروی آنها رو چپاول کنه؟ همه این کشورها میلیون میلیون تازه از شوروی پول میگرفتند!
"A Land without a People for a People without a Land"
یک چیزی رو که اینجا لازم میدونم بگم این هست که من شوروی رو بهشت نمیدونم ، ۲۰۰ جور انتقاد مختلف به سیستم اداره اونجا هم دارم ، به نظر من روش رسیدن به اون utopia کمونیستی راه لنین نبود ، جبهه چپ بسیار متنوع هست ، مثل جبهه صهیونیسم ، مثلا الان من یک سری از اسرائیلیها و صهیونیستها هست که چشم دیدنشون رو ندارم ، ولی نمیام با یک طرفدار حماس بشینم از یک صهیونیست دیگه انتقاد کنم ، موضوع جبهه چپ و فاشیسم سرمایه داری هم همین هست، یک چپ هیچ وقت با یک برده دار در مقابل یک چپ دیگه قرار نمیگیره!
همکاری فاشیسم سرمایه داری با نازیها فقط به دوران حکومت هیتلر خلاصه نمیشه! در حالی که جبهه شرق دمر از روزگار نازیها و فاشیسم در آورده بود ، در جبهه غرب نازیها به راحتی زندگی میکردند. یک نمونه آلمان غربی و شرقی رو مثلا اینجا میگم! در آلمان شرقی تمام معلمهایی که در دورهٔ نازی بودند اخراج شدند ، تمامی مدارس هولوکاست و فاشیسم هیتلری رو در تاریخ تدریس میکردند و فجایع هیتلر رو نشون میدانند ، تمامی کمپهای مرگ در جمهوری خلق آلمان به عنوان بنای یادبود حفظ شد و حداقل سالی یکبار از مدارش دانشآموزها به دیدن کمپهای نازی میرافتند! اما در آلمان غربی چه اتفاقی افتاد؟ تمامی غازیها که چپها و یهودیها رو به مرگ فرستاده بودند ، تمامی دکترهایی که زیر دست جوزف منگله روی زندانیها آزمایش میکردند ، خیلی از سیاستمدار ها! همه و همه به کارشون در آلمان غربی ادامه دادند!
Bruni de la Motte: East Germany did face up to its Nazi past | Comment is free | The Guardian
kourosh_iran(11-14-2014),مزدك بامداد (11-14-2014)
منظورم مالکیت بر ابزار تولید هم بود.
اما این مالکیت احتمالا باید مطلق نباشد و کنترل شده باشد و روی هر چیزی نباشد. البته یکسری از این موارد را که فکر میکنم در خود نظام سرمایه داری فعلی هم قبول دارند و به تجربه ثابت شده و کنترل میشود؛ بطور مثال درمورد محیط زیست اگر بخواهند همه چیز را به دست سرمایه دار و مالک خصوصی و تجارت و سود و منفعت مادی موجود بسپارند، فاجعهء محیط زیستی صدها بار تشدید میشود.
من یک نظامی مد نظرم است که در آن احتیاط بیشتری بشود و آزادیهای فردی چه در تئوری و چه در عمل بیشتر حفظ شود. مثلا جنبش نرم افزار آزاد یک نمونهء خوب است. من فکر میکنم حکومتها باید یک جوری با این جنبش ها همکاری و مساعدت بکنند (اگر نگوییم از آنها دفاع قانونی مستقیم و شدیدی بکنند) تا حداقل آزادیهای فردی و عدالت اجتماعی در زمینه های علمی و فناوری تاحدی حفظ شوند. کسی برای یادگیری و استفاده از این علوم و فنون و ابزارها نیاز به روبرو شدن با سد انحصارهای فکری و نیاز به پولدار بودن نداشته باشد. البته در کنارش دنیای نرم افزارهای انحصاری هم میتواند موجود باشد، همانگونه که اکنون هست.
یک فرق چیزهایی مثل نرم افزار و علم و فناوری با چیزهای فیزیکی و بقول شما دیگر ابزارهای تولید این است که اینها ماهیتا طوری هستند که غیرفیزیکی و بنابراین نامحدود هستند (میتوانند باشند) و آزاد نگه داشتن آنها بسیار راحتتر و کم هزینه تر از چیزهای دیگر است (البته همچنین و به دلایل مشابهی اگر روی آنها انحصار جدی واقع شود منجر به تمرکز ثروتهای هنگفتی در دست عدهء معدودی میشوند (مانند کمپانی میکروسافت و افرادی مثل بیل گیتس) و این یک زمینهء فساد و وسوسه ای است که شاید عبور امن نظام سرمایه داری از آن دشوار باشد).
خرد، زنـده ی جــاودانی شنـــاس
خرد، مايــه ی زنــدگانی شنـــاس
چنان دان، هر آنكـس كه دارد خرد
بــه دانــش روان را هــمی پــرورد
هماکنون 2 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 2 مهمان)