بزرگترین نتیجهای که میتوانستم بگیرم: موضوع، حداقل از این جایگاه و شکلی که من بدان میاندیشم، بسیار بسیار پیچیدهتر از آن است که در یک پست، یک جستار یا بحثی در این فروم قابل نتیجهگیری باشد. آنچه در آن جستار در ذهن جرقه گرفت، گمان نمیکنم کسی تاکنون بدان بطور جدی پرداخته باشد! همهی آنچه کردهاند (از قبیل پوپر و دیگران) نهایتا به فرجامِ پرداختن به ماهیتِ خردگرایی رسیده. آنقدر ظاهر سادهنمای چنین موضوعی فریبنده است که شخصی در حدِ پوپر نیز به سادگی در دامِ آن افتاد. بنابراین من در تلاش هستم که تا در نهایت دقت و جدیت به این موضوع بپردازم. یک دوست [یا استاد] ِ خردمندِ دیرینِ کهنسال به من توصیه کرده هایدگر بخوانم که او لابلای فلسفهاش پاسخهایی بسیار بدیع برای این پرسشهای من دارد.
اما از آنجا که در این روزها وقتم بسیار پر است و ذهنم سراسر اغتشاش، اجازه میدهم که فعلا افکار بصورت پراکنده در این مورد جریان داشته باشند تا روزی که شروع کنم به زدایش خار و خاساک از رودِ روانِ اندیشههایم که آنها را به شکلی مدون و ساختاری ثبت بکنم.
Confusion will be my epitaph
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back
And laugh
But I fear tomorrow I'll be crying,
Yes I fear tomorrow I'll be crying
.Yes I fear tomorrow I'll be crying
چند مثال
۱- یکسری باورهای جمعی دینی هست که همواره خودش را در تاریخ نشان داده و معمولا جز جنگ و بدبختی و توحش حاصلش نبوده. مثل باورهای مذهبی که به حکومت اسلامی ایران و القاعده و داعش انجامیده.
۲- یکسری باورهای جمعی سازنده که موجب نیکی و بهروزی شده مثل باور گاندی و مارتین لوتر کینگ سیاه پوست.
۳- در کتاب جهان هلوگرافیک به تاثیرات مختلف اراده و باور شدید اشاره شده. (علمی نیست؟)
۴- شنیده ام با اراده می توان بیماری های مختلف بخصوص ژنتیکی را درمان کرد.
...و به این موجودات دوپا بگو: آن ارادهای است مهیب که قدرت آن مهلک است!!
به هرحال این قدرت باور است.صرف نظر از اینکه درست یا نادرست از لحاظ اخلاقی باشد. در اسلام مردم مسخ شده در احکام غیر اخلاقی و کلاه شرعی های دین هستند و به راحتی اوباشی گری و تجاوز به حقوق دیگری را انجام میدهند و با وجدان آسوده این کار را انجام میدهند.
از سوی دیگر ببینید قدرت باور مثبت غربی ها چقدر مانع از توحش آنها شده. اگر مسلمانان تکنولوژی و اسلحه آمریکا یا اسرائیل را داشتند تا کنون به تمام کشورهای جهان اعلام جنگ داده بودند و دنیا را به خاک وخون کشیده بودند هزاران بار بدتر از ستمگری آمریکا در ویتنام!
۱- جهان هلوگرافیک و کتاب دیگر تالبوت عرفان و فیزیک جدید سرتاسر پر از مثالهای مختلف است. مثلا گفته عده ای از فرقه خاص مسیحی به حالت خلسه می رفتند و با پتک به سر هم میزدند و سرشان نمی شکست. من فکر می کنماین قدرت تله پاتی آنان بوده که این توهم را در بینندگان بوجود می آورده که با پتک در سر هم می زدند این از نظر من معقول تر است.
برای نمونه در تلویزیون من وتو مستندی آمریکایی نشان داد که در آن مردی قدرت خارق العاده داشت از راه دور قاشق را خم میکرد و چشم دو نفر را بستند. با دست صورت یکی را لمس می کرد دیگری خیال می کرد صورتش لمس شده. یعنی صورت نفر شماره ۱ را لمس می کرد نفر شماره ۲ می گفت صورت من را لمس کردی!
۲- کتاب جدیدی به بازار آمده که یک دکتر خارجی نوشته و نام کتاب را به خاطر ندارم. در این کتاب نوشته که با قدرت باور و نیروی فکر میتوان نقص ژنتیکی را درمان کرد. موضوع کتاب در این باره است.
Rationalist (07-19-2014)
من بخش هایی از کتاب "جهان هولوگرافیک" را مطالعه نمودم؛ ولی در آن روشی دانشیک و منطقی برای تبیین هولوگرافیک بودن جهان نیافتم! مگر پدیده هایی همچون روح،تله پاتی،کنترل ذهنی و... با توجه به اهمییت موضوع و شواهد موجود، برای خردقابل پذیرش هستند؟ که حال بخواهیم وقوع آنها را در هولوگرافیک بودن جهان تبیین نماییم؟!
اگر شما یافته هایی خردپسندانه تر نسبت به مستندهای تلویزیونی و یا داستان های بیان شده در کتاب ها به دست دهید؛ این گفتمان سودمند تر خواهد شد.
...و به این موجودات دوپا بگو: آن ارادهای است مهیب که قدرت آن مهلک است!!
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)