شرمنده، میدونم که میدونید!! ولی پستهایت اصلا و ابدا اینرا نمیگوید
کلیسای جامع و بازار (The Cathedral and the Bazaar) اریک ریموند
از نوشتههایت استنباط میشود که افکار شما انحصاری هست؛ هیچ آشنایی با مدل توسعه نرمافزار آزاد هم ندارید و اگه مقاله «کلیسای جامع و بازار» رو که معرفی کردم بصورت بدیهی و نه عمیق خونده بودید متوجه میشدید که آزادی نرم افزار باعث تنوع و خلاقیت بیشتری میشه. این نظر اریک ریموند هست که یکی از پیشگامان FOSS به شمار میره و در این مقاله به زیبایی اون رو شرح داده.
ریموند گفته محصولات غیرآزاد و مدل تجاری که آنها استفاده می کنند مثل یک کلیسا می مونه که موقع ساخت هرچی خلاقیت و هنر دارند در اون به کار میبرند ولی پس از اینکه ساخته شد دیگه تغییر نمیکنه و تا قرنها همان شکلی میمونه. ولی نرم افزار آزاد مثل یک بازار عمل می کنه اگه شما یک دکه کوچیک راه بندازید اگه محصولات شما بتونه آزمایش کننده های اولیه و خوره ها رو راضی کنه به سرعت کسب و کار شما رونق پیدا می کنه و دکه کوچیک شما تبدیل به یک مرکز تجاری بزرگ میشه.
البته اینرا قبلا برایت معرفی کردم ولی شما نه خونده و نه تامل کرده باز باید لقمه رو جویده و در دهانت بگذاریم و بعدش هم که حرفی برای گفتن نداری خودت بدون هیچ پاسخگویی شروع میکنی به رد کردن همه چیز از بیخوبن و همه رو دشمنان و چپاولگران بیارزش و دروغگویان و... معرفی میکنی و حتی پای اسلام و قرآن هم وسط میکشی!
همانطور که قبلا هم گفتم من خبرهی نرم افزار آزاد و اپن سورس و اینها نیستم و ادعایی هم ندارم لاکن دست کم میدانم که نرم افزار آزاد بر روی آزادی کاربر و آزادی کد منبع استوار است نه بر روی رایگان بودن و مجــــــــــانی !