با کلیات حرفتون موافقم به جز :
طبیعتن هر کسی حث داره محصول تولیدی خودش رو به انحصار بگیره! از هر منظر به این مساله نگاه کنید اخلاقی و انسانی و درست هستش! قرار نیست ماحصل کار و دسترنج من در صورتی که خودم نخوام مفت مفت در اختیار دیگران قرار بگیره. مال شما هم همین طور مال بقیه هم همین طور.
چیزی که نتونه همه گیر باشه به هدفش هم نمیرسه!
این اثرات آزادی در دنیای انحصاری همواره در مقایسه با انواع تجاری شکست محسوب میشند و به همین روی کسی (به جز علاقمندان واقعی) سمت این نرم افزارها نمیرند! تنها جایی که نرم افزار متن باز از تجاری موفق تر عمل کرده دنیای برنامه نویسی هستش به خصوص وب.
و تمام این آزادی ها (در صورتی که اسمشون رو آزادی بذاریم) در صورتی که نیاز کاربر رو تامین نکنند بی ارزش هستند! آزادی که با خودش محدودیت های سنگین و ناتوانی در انجام کارها بیاره دیگه اسمش آزادی نیست!!!
شما کاربر دسکتاپ هستید! باید نیازهاتون در حد کاربری دسکتاپ برآورده بشه وگرنه به من باشه میگم CentOS بدون میز کار و فقط با Terminal .
فدورا هم همه توزع هاش رایگان نیستند و استفاده تجاری داره اغلب.
اوپن سوزه رو من باهاش کار نکردم ولی یک بار یک عکسی در انجمن گذاشتم که دیسک اوپن سوزه 99 یورو و ویندوز 8 که تازه یک هفته بود اومده بود 49 یورو!!!!! ، در مورد آرچ لینوکس هم نظری ندارم.
پارسیکس پر است از نقص های عجیب و غریب و از همه بدتر افتضاح ترین پشتیبانی را در دنیای پشتیبانی محصولات متن باز دارد که خود پشتیبانی محصولات متن باز به افتضاح بودن شهرت دارند! افتضاح ترین در میان یک مشت افتضاح بودن هم البته خود هنریست!
نسخه هایی از لینوکس هستند که 800 دلار قیمت دارند! مثل این :
redhat.com
شما میتونید نرم افزاری برای لینوکس بنویسید و انحصاری نگهش دارید ولی حق ندارید خود هسته و بخش های آزادش رو انحصاری کنید!