بسی خندیدم میلاد![]()
پس کارگرانی که از سوی یک کمپانی استثمار میشوند و این قبیل امور هیچ ربطی به مالک کمپانی ندارند. اصلا به صاحب کمپانی چه واقعا؟
تعریف بنیانگذار هم «ایدهپرداز» نیست برادر، بنیانگذار یک کمپانی هم یک ایدهپرداز فیلسوف نیست. فیلسوف با کسی قرارداد نمیبندد، کمپانی ندارد و بهرهکِشی و استثمار نمیکند!
اینکه «استیو جابز» در استثمار کارگران کمپانی خودش (که اگر نمیدانید، بیشتر از چندی هم از کنارهگیری او نمیگذرد و تا همین چند ماه پیش همه
امور زیر نگر وی بود) بیتقصیر بوده مانند این است که بگوییم خامنهای در کشتن مخالفان خود بیتقصیر است، چرا که با دست خود کسی را نکشته است!!
نخست آنکه خود من هم آیپد و هم آیفون دارم و آنها را ابزارهای نه چندانی بدی نمیدانم، خیلی ویژه هم نمیبینم و در بسیاری جاها هم البته بدردنخور هستند.
اما اینکه چگونه میتوان با چنین کمپانیهای استثمارگر بزرگی جنگید دیگر به استراتژی مقابله کردن و .. برمیگردد که از فرهشت این جستار بیرون است،
کوتاه اینکه به به شخصه و در جایگاه خودم، «بویکات» کردن و تحریم را موثر نمیدانم، چراکه خرید کردن یا نکردن یک آدم تنها مانند من که نفوذ چندانی هم روی
دیگران ندارد به جایی نمیرسد، ولی اگر نفوذ و اعتبار بسیار بالایی داشته باشم (پاپ بندیکت) آنگاه تحریم کردن یک ابزار بسیار موثر و خوب به شمار خواهد رفت.
همه اینها اما، در واقعیت امر و اینکه چه کسی استثمارگر است و چرا شایسته احترام نیست دگرش و تفاوتی ایجاد نمیکند.
در آخر اینکه «ریچارد استالمن»، پدر اوپن سورس و بنیانگذار «copyleft» هم در راستای مرگ استیو جابز، در وبلاگ خود نوشت:
نوشته اصلی از سوی Richard Stallman
نوشته اصلی از سوی Richard Stallman