بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
چو بخت عرب بر عجم چیره گشت --- هـمـه روز ایـرانیـان تـیـره گـشـت
جهـان را دگـرگونه شـد رسم و راه --- تـو گـویـی نتـابـد دگـر مـهر و مـاه
ز مـی نشئه و نغمه از چـنگ رفـت --- ز گل عطر و معنی ز فرهنگ رفت
ادب خــوار شــد، هـنـر شـد وبــال --- بـه بستـنـد انـدیشـه را پـر و بــال
«توصیف فردوسی بزرگ از تازش اسلام به ایران»
خردگرایی و ایمان ستیزی
Soheil (03-29-2014)
دستشویی ! بهترین و خطرناک ترین جای دنیا !
مستراحی که سنگش خیلی دور از در است و دراش هم قفل نمیشود خطرناکترین جای دنیا است.
مدتها بود که دنبال سوژه ای بودم تا در باره مستراح هم چیزی بنویسم ! بشر همانگونه که در طول تاریخ به دنبال غذا بوده ، همانقدر هم در جستجوی مستراح بوده است . اینها نشان ازین مکان ، به قول برخی افراد ، مقدس می دهد ! سن ها که بالا می رود معمولا واژگانی که پدر مادر ها و اجداد ما استفاده می کنند مستعمل می شوند و کم کم از بین می روند . بسیار تلاش داشتم تا کمی از گپ و گفت هایی که پدر و مادربزرگهای مرحوم و در حال مرحوم شدنمون استفاده می کردند و می کنند رو جایی ثبت کنم تا بماند برای آینده !
برای شروع هم تصمیم داشتم از همین مستراح شروع کنم . این سوژه رو دوست عزیزم کافر مقدس توی یکی از سایتها بهم داد ، که امیدوارم مقدمه خوبی باشه!
نامهایی که برای WC تا به امروز استفاده می شده اند و به گوش من خورده اند : Wc ، توالت ، مستراح ، دست به آب ، پیش آب ، دستشویی و …
پی نوشت : من خودم شخصا مانند هر بچه سوسول امروزی از واژه بی معنی دستشویی استفاده می کنم ولی علاقه ام بیشتر به گفتن “دست به آب ” است ! چون با مسما ترین اسم هست به نظر من! حتی گاهی تو خونه این اسم رو به کار می برم !
منبع:
دستشویی ! بهترین و خطرناک ترین جای دنیا ! : گاهنوشت های یک دلبری
یک روزی ملت ما آزاد می شود و این روز زیاد دور نیست. فرهنگ همیشه غالب می شود بر زور و ستم و قلدری!
"فریدون فرخزاد"
نوشته باب طبع من بود. :)))
یک واژه دیگه هم من شنیدم: "سِپتیک". در افغانستان هم به توالت "تشناب" میگویند.نامهایی که برای WC تا به امروز استفاده می شده اند و به گوش من خورده اند : Wc ، توالت ، مستراح ، دست به آب ، پیش آب ، دستشویی و …
در ایران نوع دیگری هم هست که به آن "صحرایی" میگویند...
البته در فیلم ها و سریال های تلویزیونی بسیار مشاهده شده که به جای واژه ی زیبای "مستراح" از عبارت لوس و سوسولانه ی "سرویس بهداشتی" استفاده می کنند!
از امام نقی هم حدیث داریم که "هیچ مستراحی، مستراح خانه ی خود آدم نمیشود!"
یک روزی ملت ما آزاد می شود و این روز زیاد دور نیست. فرهنگ همیشه غالب می شود بر زور و ستم و قلدری!
"فریدون فرخزاد"
Soheil (03-29-2014)
بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
Dariush (03-30-2014),kourosh_bikhoda (03-30-2014),sonixax (03-30-2014),کافر_مقدس (03-30-2014)
Anarchy (03-30-2014),kourosh_bikhoda (03-30-2014),Mehrbod (03-30-2014),sonixax (03-30-2014)
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)