یه بار آرش بیخدا در گفتگو گفت فرهنگ غلط رانندگی و از خود نگذشتگی ایرانیان ریشه در فرهنگ مزخرف و عقب مانده شیعه و خودخواهی و دیکتاتوری موجود در این مذهب داره.
به نظر من این تئوری واقعی تر هست.
چو بخت عرب بر عجم چیره گشت --- هـمـه روز ایـرانیـان تـیـره گـشـت
جهـان را دگـرگونه شـد رسم و راه --- تـو گـویـی نتـابـد دگـر مـهر و مـاه
ز مـی نشئه و نغمه از چـنگ رفـت --- ز گل عطر و معنی ز فرهنگ رفت
ادب خــوار شــد، هـنـر شـد وبــال --- بـه بستـنـد انـدیشـه را پـر و بــال
«توصیف فردوسی بزرگ از تازش اسلام به ایران»
خردگرایی و ایمان ستیزی
sonixax (10-08-2013)
مهربد درست میگه. پایه گذاری فرهنگ درست از جیب پر پول و شکم سیر میاد.
البته که برای اثبات این قیاس باید فرهنگ یک دسته از پولدارهای جامعه ی انتخابی رو با فرهنگ یک دسته از بی پول های همان جامعه قیاس کرد.
به این شکل میشه به تفاوت فرهنگی زیاد بین فرد پولدار و فرد فقیر پی برد.
نه اینکه پولدارهای عربستان رو با پولدارهای سوئیسی قیاس کرد.
انسان پیشرو با جامعه همخوانی ندارد هم آهنگی دارد
جیب پر پول فرهنگ نمیاره !
در همین آلمانش ، در همان سوئیسش ، در همان آمریکاش تمام پولدارها بافرهنگ نیستند .
آدم با فرهنگ کنار جوی آب هم بخوابد با فرهنگ است .
به قول یکی از آشنایان :
ملکه اگر وسط لجن هم باشه باز ملکه بودنش معلومه ، آدم در پیتی توی قصر طلا هم باشه باز در پیتی بودنش معلومه .
در همین ایران خودمان ! در یک بازه زمانی گاو و گوسفند گران شد یک سری گاو و گوسفندهایشان رو فروختند یک ضرب از سبزوار (آن هم تازه توابعش) تشریف مبارک را بردند نیاوران ! ظاهر عوض شد ولی فرهنگ عوض نشد با اینکه با بالاشهری های تهران نشست و برخاست میکردند .
همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
دکتر ساسی
Russell (10-08-2013)
باید دید تعریف شما از فرهنگ چیه.
من راهش رو به شما گفتم. من قابل اعتماد ترین شاخص تاثیر گذار رو گفتم.
مسلما بیفرهنگ ترین پولدار آمریکایی هم از بیفرهنگ ترین فقیر آمریکایی بافرهنگ تر است.
فرقش اینجاست!
چرا عوض میشود. همان فرد مورد مثال هم بعد از مدتی سبزواری در آوردن و بازخورد بدی که در مواجهه با نیاوران نشین ها پیدا میکند مجبور است که خودش را اصلاح کند و فرهنگ نیاوران نشینی پیدا کند.در همین ایران خودمان ! در یک بازه زمانی گاو و گوسفند گران شد یک سری گاو و گوسفندهایشان رو فروختند یک ضرب از سبزوار (آن هم تازه توابعش) تشریف مبارک را بردند نیاوران ! ظاهر عوض شد ولی فرهنگ عوض نشد با اینکه با بالاشهری های تهران نشست و برخاست میکردند .
مثل تاثیر گرفتن از لهجه و تیپ لباس.
من کمتر آدمی رو دیدم که در برابر شرایط محیطی در برابر تغییر فرهنگ عقب مانده ی روستایی مقاومت کند. مگر اینکه سن و سالی داشته باشد و دیگر کار از تغییررات و این حرفها گذشته باشد.
اگر فرد قصد مقاومت داشت که نیاوران رو برای زندگی انتخاب نمیکرد.
اشتباهتون همینجاست !
چون داستان رو سر و ته نمیبینید !
بافرهنگ ترین پولدار آمریکایی احتمالن از بافرهنگ ترین فقیرش بافرهنگ تر نیست .
فرد پولدار (نه لزومن همیشه و در اکثر مواقع) ظاهر زیبایی داره ولی این زیبایی فقط لباس مارک و ماشین خفن و خونه و ... هستش .
جامعه ما هم جامعه ظاهر بینه ! اگر لامبورگینی سوار شی بافرهنگی ! ولی اگر ژیان سوار شی ! استاد دانشگاه هم باشی ، چهل تا کتاب هم نوشته باشی ، توی عمرت یک بار هم دروغ نگفته باشی بی فرهنگی !!!!
نه مجبور نمیشود ! فقط ظاهر را حفظ میکند . ولی کماکان پشت سر همه حرف میزند ، زیر آب میزند ، مثل گاو رانندگی میکند (که این یکی اتفاقن در بین پولدارهای ایرانی بیشتر هم هست) ، یک صحبت کردن ساده رو بلد نیست ، سر وقتش هم شیشه نوشابه رو میکوبه به دیوار میره دعوا و عربده کشی !!!
از آنجایی که در ایران همه چیز به ظاهر است ! شخص هم نیاوران را برای زندگی انتخاب میکند که ظاهر را حفظ کند .
نام بردن درست نیست ولی همین نیاورانی ها سر 70 هزار تومان به صمیمی ترین دوستشان انگ دزدی میزنند و هر چه از دهانشان بیرون می آید بهشان میگویند و دوزار برای دوستی ارزش قایل نیستند و فقط منتظر فرصت هستند که گند بزنند به زندگیش و آبروش و ...
همیشه قبل خواب دو تا شات بزن راحت بخواب!
دکتر ساسی
Russell (10-09-2013)
پول و ظاهر زیبا یک جَوی دارد و خود بخود برای آدم مسئولیت میاورد.
شما یک استاد دانشگاه که 40 تا کتاب نوشته و بافرهنگه و ژیان سوار میشه و بهش میگن بیفرهنگ رو به من معرفی کنید.
شما دارید سفسطه میکنید آنهم سفسطه ی تعمیم ناروا!
هرچند روستائیان بعد از یک مدت زمان در تهران ماندن رفتارشان خیلی با قدیم فرق میکند اما آن هم بعد از یک نسل و در نسل بعدی اصلاح میشود.
(سفسطه)
اشتباه میکنید.
شما الان همه ی نیاورانی ها رو محکوم کردید. این نیاز به مدرک و دلیل دارد. صرف اینکه یک نفر رو شما میشناختید که به این صورت رفتار میکرد نمیشه همه رو محکوم کرد.
بازهم سفسطه.
سفسطه پشت سفسطه برای به کرسی نشاندن حرف![]()
sonixax (10-11-2013)
دید مهربد دید سیستماتیک هست.
دید سیستماتیک دید مهندسی هست که همه چیز رو کلی به جزئی میبینه.
دید مهندسی و سیستماتیک اگر درست اجرا بشه میتونه راه حل هایی ارائه کنه که به نتیجه برسند.
یعنی اگر مشکلی وجود داشته باشه که امیدی باشه که راه حلی براش وجود داشته باشه حتما با این نگاه میشه اون راه حل ها رو براش پیدا کرد.
قصد قضاوت ندارم. دید میلاد(بیشتر) و راسل(کمتر) احساسیه.
شما ادعا میکنید که مشکل فرهنگیه. خوب باید چکار کرد؟ چطوری میخواهید فرهنگ 78 میلیون آدم رو تغییر بدهید؟
ولی من میگم ایرانی با یک خارجی فرقی نداره. مشکل از گرسنگی و جیب خالی مردمه. مشگل گرسنگی مردم هم با استفاده ی درست از منابع و سرمایه گذاری های بجا و جلوگیری از دزدی و ریخت و پاش قابل حله.
با سیر کردن مردم میشه در بدترین حالت ممکن فرهنگ بیشتر مردم رو بالا برد.
از قدیم گفتند: "شکم گرسنه دین و ایمون نداره"
sonixax (10-09-2013)
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)