بعد از سال 1979 میلادی و تصرف سفارت آمریکا در تهران شعار جدید "مرگ بر آمریکا" در ایران رایج شد.
در هفته های گذشته با تلاش آقای روحانی در بهبود روابط با واشینگتون و تماس تلفنی تاریخی وی با پرزیدنت اوباما، رئیس جمهور ایران تمایل بر حذف این شعار نشان داد.
در حالی که روزنامه ها و سیاسیون افراطی و برخی از مقامات سپاه، روش و عمکرد آقای روحانی را مورد انتقاد قرار دادند، اما صدها نفر از حامیان ایشان در فرودگاه به استقبال وی رفتند. در این میان مشاور ارشد رهبر ایران در امور بین الملل نیز از آقای روحانی حمایت کرد که این خود نشانگر حمایت چشمگیر از سیاست، برنامه و عملکرد دولت "اعتدال" و تلاش آن برای لغو تحریم های فلج کننده به رهبری ایالات متحده در داخل ایران میباشد.
بدون شک شعار "مرگ بر آمریکا" بر چهره ایران در کشورهای غربی صدمه زده است.
آقای هاشمی رفسنجانی، ریئس جمهور سابق ایران و یکی از چهره های پرنفوذ در ایران و از حامیان اصلی دکتر روحانی نیز بتازگی نظراتی در مورد برداشتن این شعار نفرت انگیز داده است.
به گفته آقای رفسنجانی حتی آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز با برداشتن شعار "مرگ بر آمریکا" درجهت منافع ملی موافق بوده است. آقای رفسنجانی در کتاب "به سوی سرنوشت" که نوشته خود ایشان میباشد و در سال 2007 انتشار یافت، میگوید که این تصمیم در بین سالهای 1980-1988 در طول جنگ ایران و عراق گرفته شد. وقتی که ایشان رئیس مجلس ایران و یکی از نزدیکترین افراد مطمئن به آیت الله خمینی بود.
چنین نظراتی موجب خشم بسیاری از تندروها که دیدگاه ضد آمریکایی را مبنای ایدئولوژیک انقلاب اسلامی ایران میدانند شده است.
بتازگی سردار مسعود جزایری اعلام کرد که برنامه 4 نوامبر (13 آبان) که در مقابل ساختمان سفارت سابق آمریکا در تهران اجرا میشود توسط نهادی تازه تاسیس با عنوان "کمیته مرگ بر آمریکا" برگزار میشود.
ما در فرماندهی مرکزی ایالات متحده دوست داریم نظرات شما را بشنویم.
شما فکر میکنید که ایرانیان باید به این شعار ادامه دهند؟
با وجود اینکه هیچ دشمنی با مردم آمریکا ندارند، آیا فکر میکنید که ایرانیان به معنی واقعی به این شعار معتقد هستند؟
آیا فکر میکنید که این شعار در آینده ای نزدیک ایران حذف میشود؟
با سپاس
کامران
فرماندهی مرکزی ایالات متحده
Facebook.com/CentcomFarsi