اتفاقن دقیقن ربط داره ، یک آدم کم هوش هر چه قدر هم که به قول ایرانی ها خر بزنه نمیتونه مدارج بالای علمی رو کسب کنه و برای این کار نیاز مند حد اقل بهره هوشی 100 تا 120 هست ، در رده بندی روانشانسی افرادی که دارای بهره ی هوشی 120 تا 139 هستند رو سر آمد میدونند یعنی اندکی از تیز هوش بالاتر و اندکی از نابغه پایین تر ، و افرادی که بهره هوشی 140 به بالا دارند اغلب در رده ی نابغه قرار میگیرند . نمیدونم تا به حال پیش روانشناس برای مشخص کردن این مسایل رفتید یا خیر ولی پدر و مادر من در دوران کودکیم روی این موضوع حساس بودند و من رو زیاد پیش مشاور ها و روانشناسهای مختلف میبردند تا بتونند در رابطه با پرورش ذهنم کمکم کنند . من حرفی از ضریب هوشی خودم نمیزنم چون شاید دوستان فکر کنند دارم از خودم تعریف میکنم ولی این جلسات رو رفتم و هزار مدل تست از من گرفتند از تست ریبن که همه میشناسند بگیر تا سوال های عجیب و غریب و نحوه حل مساله و بازی با اسباب بازی های خاص و ...
کسانی که بهره هوشی پایینی دارند در درک مساله و یادگیری مشکل دارند اگر شما یک نگاهی به بهره هوشی مشاهیر بندازید به جز یکی دو مورد همشون بالای 120 هستند .
http://www.kids-iq-tests.com/famous-people.html
در نتیجه کسب مدارج بالای علمی ، هنری و ... رابطه مستقیم داره با بهره ی هوشی نه مطالعه ی زیاد - حالا در این میان بعضی ها هستند که بدون تحصیلات به جایی رسیدند که طبیعتن بهره هوشی بالاتری داشتند یا استعداد خاصی داشتند ، مثل جیمز کامرون . بهره هوشی ایشون بین 110 تا 130 تخمین زده میشه که بهره هوشی بالایی هست .