فعلا اگر دمی بیاسایم و زمان بسنده بیابم میخواهم این کتابهایی که مهربد را یک شبه از این رو به آن رو کردهاند را مطالعه بکنم و ببینم چه بوده که اینطور مایهی اثر روانضربهای در او شده. اما حتما آنرا در فهرست کتابهایی که باید بخوانم قرار خواهم داد.
من گمان نمیکنم انواعی از آن برخلاف فرگشت ِ داروینی باشد، بدبختی ما اینجاست که دینباوران سویی از این گفتمان را در اختیار گرفتهاند و مدام در حال هجمه هستند و چیزی در صورت شباهت یا امکان تشابه با مواضع آنها مورد بدبینی نابجایی قرار میگیرد، اگرنه هیچ دلیلی برای این واکنشهای ارتجاعی نسبت به «هیولای جدید» نیست، بخشهایی از تاریخ فرگشت گونهها هست که به راستی شواهد و فسیلهای یافت شده از مدلی این چنینی حکایت میکنند، البته مدلهای پرشمارتری هم هست(مثل فرگشت خودمان)که شدیدا پلهپله و مرحلهای بوده.
اجازه بدهید موقتا این بحث را موکول بکنیم به بازگشت دوستان و پایان انتصابات و جان گرفتن اینترنت و ... اکنون آدم احساس میکند که این بحث را فقط من و شما میخوانیم، در حالی که شاید پرسشها و مسائل پرشمارتری وجود داشته باشد که دوستان دیگر هم مایل به طرح و پیشبرد آنها باشند، اما هیچگاه این جستار را نبینند. من در ماههای آینده دائم به این تاپیک باز خواهم گشت و در خدمت شما و دیگر دوستان خواهم بود.
دربارهی کتب رایگان و تورنت و ... اگر در پایرتبی نیست جای دیگری هم نخواهد بود. البته در ترکرهای خصوصی ممکن است که باشد ولی دسترسی که نداریم اکنون. البته حواستان باشد که خیلی از کتابها بصورت انفرادی وجود ندارند و ممکن است مجموعههای بزرگ کتابهایی باشند که روی تورنت هست(از سی گیگابایت کتب تخصصی بیولوژی گرفته تا بستههای دو سه گیگابایتی). اسم کتبی که میخواهید را اینجا بگذارید و من دستکم با اینترنت استعمار برایتان یک جستجویی میکنم شاید چیزی یافتم.