به خیلی ها ته ریش میاد حتی بیشتر از شیش تیغ!

به خیلی ها ته ریش میاد حتی بیشتر از شیش تیغ!

یک سال که مدت زیادی هست . من یک بار 4 ماه ریش و سیبیلم رو نزدم توی آینه خودم رو نگاه می کردم وحشت می کردم . شباهت خیلی زیادی به سید علی خامنه ای پیدا کرده بودم !![]()
یک روزی ملت ما آزاد می شود و این روز زیاد دور نیست. فرهنگ همیشه غالب می شود بر زور و ستم و قلدری!
"فریدون فرخزاد"

من از به قول دوستان شش تیغه کردن اصلن خوشم نمیاد یا بهتر بگم دوست ندارم که صورتم صاف باشه . از وقتی که یادمه ریش هام رو مدل دار زدم . تقریبن همه ی مدل ها رو هم امتحان کردم. از مدل لنگری و پروفسوری گرفته تا و ستاری و دانشجویی و ...
مدل هایی که هنوز امتحان نکردم یکی سبیل هیتلری هست که اصلن خوشم نمیاد. یکی هم سبیل نیچه که عاشقش هستم. ولی نمی دونم چرا هر چی صبر می کنم اون اندازه بلند نمیشه . چند سال باید صبر کرد که اونقدر پرپشت بشه ؟! من تا یک سال و نیم هم صبر کردم ولی اون اندازه نشد
از مدل سبیل تری جونز هم خیلی خوشم میاد و معمولن این مدلی میذارم
![]()
یک روزی ملت ما آزاد می شود و این روز زیاد دور نیست. فرهنگ همیشه غالب می شود بر زور و ستم و قلدری!
"فریدون فرخزاد"

کمی انحراف در راستای انحراف اخیر:))
زیبایی مفهومی هست که به جز رانه های بیولوژیک، نرم های فرهنگی هم کنترلش میکنند و خیلی اوقات حتی به خاطر تجربیات شخصی، معیارهای شخص تا حدی با نرم های فرهنگی هم تفاوت داره.
این مدل در حدود سال 1890 یکی از مشهورترین ها بوده با 91 کیلوگرم وزن!به طور کلی در گذشته بسیاری از جوامع زنان سنگین وزن جذاب تر تلقی میشدند.
به جز تئوری هایی که از دیدگاه فرگشتیک تلاش میکنند تغییر مد زیبایی! رو بررسی کنند یک چیز مشخصه و اون اینکه تغییر معیار زیبایی از چاقی به لاغری نتیجه تغییرات فرهنگی بوده.
یکی از معیارهای مهم زیبایی در تاریخ ژاپن سپید بودن پوست بوده(مخصوصا بین زنان) که در هنرهای سنتیشون هم دیده میشه نمونه خوب دیگه ای از اثرات فرهنگ روی زیبایی هست.
بهتر و اشنا تر از همه موارد پوست "برنزه"هست که در گذشته های نچندان دور دور از زیبایی تلقی میشده و حالا واقعا میشه تب برنزه شدن رو در همه جای جهان دید.
BTW
نکته مهمی که نباید فراموش کرد این هست تلاش زنان برای زیبا شدن به هیچ وجه نه بر اساس گزینش جنسی هست و نه انتخاب طبیعی، بلکه نتیجه یک سری فاکتورهای فرهنگی هست.
یعنی مردان مثل بسیاری از نرها طبیعتا از زنان زیبا ترند:))
To ravage, to slaughter, to usurp under false titles, they call empire; and where they make a desert, they call it peace
Tacitus-

اینجا البته صحبت از ریش بود و علت فرگشتیش که طبیعتا رویش ریش نمیتونه علت فرهنگی داشته باشه،ولی درسته زیبایی متفاوت هست.در آفرثا که زنان لب پایینشان را شکل نعلبکی (کش میدهند) میکنند تا مثلا زیباتر شوند.
نکتهای دوستان دقت نمیکنند عدم تقارن زن و مرد است،انتخاب در مردان بسیار شدیدتر است در میان زنان.زنان اگر مشکل منابع چندان نباشد همشان تقریبا باردار میشوند همواره ،این مردان هستند که خصوصیات در آنها شدیدتر بروز میکند تا انتخاب بین آنها اتفاق افتد.
البته سوال درستتر شاید اینست که چطور شد باقی موهای انسان؟
"Democracy is now currently defined in Europe as a 'country run by Jews,'" —Ezra Pound
Mehrbod (04-20-2013),Ouroboros (04-20-2013),sonixax (04-20-2013),undead_knight (04-20-2013)
آغازگر جُستار

من گمان میکنم کارکرد اصلی ریش در مردها تحریک و ارعاب نرهای دیگر بوده، نه جلب نظر زیباییشناسانهی زنان. بیشتر تحقیقاتی هم که در اینباره انجام شدهاند نشان میدهند اثر اصلی و بنیادین(و مثبت)ریش به روی مردان دیگر است نه زنان(برای مثال این یکی). شاید زمانی مردان ریشبلند جذابتر از دیگر مردان بودهاند چراکه در بیشتر جوامع کهن ریش هرچه بلندتر، نفوذ و مقبولیت و احترام اجتماعی نیز بیشتر، و زنان هم نوک اصلی پیکان انتخاب جنسیشان معطوف است به همان جایگاه مرد در «هرم قدرت»، پس شاید یک ارتباط غیرمستقیم بوده، خاصه آنکه نمودهای این ارتباط میان ریش و جایگاه اجتماعی از جامعهی خود ما(که قرنها الزامی برای عضویت مرد در آن برخورداری از ریش بوده)تا سرتاسر دیگر نقاط گیتی قابل مشاهده است. در برخی جوامع شرق آسیا(مثل کره)بلند کردن ریش برای مردان فاقد مقام اجتماعی والا ممنوع (فرهنگی یا قانونی آنرا خاطرم نیست) است و حتی هنوز هم تنها مردان برجسته و مسن اقدام به بلند کردن آن میکنند. البته تردیدی هم نیست که ریش نشانهی وجود و احتمالا فراوانی تستسترون در مرد است و میتواند در میان نشانگان جنسی باشد که ماده از طریق آنها شاخص سلامت جنسیتی و ژنتیکی پارتنر خود را محک میزند.
هرچه که باشد، به گمانم صحبت از اینکه «زنان چه میخواهند، چرا آنر میخواهند، چطور آنرا میخواهند و ...» در تاپیک ریش کافیست. بجای آن فرتور مردان با ریشهای حسابی یا زیبا را اینجا بگذاریم که کمی مایه خرسندی روح و جان بشود، اگر دوستان از ریش خوششان نمیآید بروند جستار ژیلت باز بکنند و بگذارند ما کارمان را بکنیم:
![]()

امیر جان ژیلت چرا؟ ژیلت که تبلیغهایِ فمینیسی و مردستیزانه میکند؟
ANTI MEN LAWS DEMOLISHING SOCIETY: BOYCOTT GILLETTE
Sexist anti-male ad campaign by Gillette can potentially promote male suicides | Fight for Justice
پیشتر هم یک تبلیغ کثیف کرده بودند:
...
It’s disheartening to see that Gillette didn’t learn its lessons from the mistakes committed in 2009. In 2009, they came up with a similar ad campaign wherein they called men who can’t shave as “lazy men” and encouraged women to shun such men.
من ژیلت را از ماه پیش بُیکات کردم (:
بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!
—مزدک بامداد
آغازگر جُستار

منهم همین را میگویم دیگر. مردان اغلب دلیلی برای تراشیدن ریش خود ندارند بجز اینکه فلان کسک چنان میپسندد، یا موقعیت شغلی آنها چنان ایجاب میکند، یا دلیلی مشابه این... و اقلیتی از ما ریشتراشی میکنیم چون براستی آنرا با تمام مکافات و مصیبتی که دارد ترجیح میدهیم. خود من حتی یک اصلاح ِ بیخونریزی و درد و سوزش نداشتهام. این چیزی بجز وضعیت طبیعی بدن ما نیست، و حفظ آن نباید اینقدر سخت و مشقتبار باشد و تبدیل به یک Statement فرهنگی بشود و یا ما را جزو گروه خاصی قرار بدهد و ... اگر از ریش تراشیدن خوشتان نمیآید و با اکراه آنرا انجام میدهید، نخستین و مهمترین گام برای خارج شدن از «بازی» توقف انجام آنست:
![]()

Ouroboros (04-21-2013)
هماکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)