خوب این تنها میگوید که ما باید در برابر آدمها دگرسان[1] از کالاها رفتار کنیم, ولی چرا؟
در سودگرایی ما میدانیم چرا: سیم کارت همیشه کارگیر[2] است, ولی زن و مرد با یکدیگر میاندرکنند[3] (کارگیر + کارور[4]), پس روشنه سود و زیانی
که از یک کالا به شما میرسد در درازنای زمان ایستا میباشد, ولی سود و زیانِ یک رابطه بسیار پویا و از همینرو رویکردهای ما در برابر این دو نیز خواهند دگریست.
کوشش من هم در همین زدایش دلهرههایِ نابجا از سودگرایی است!
میبینید که سودگرایی کوچکترین دشواریای ندارد و بسادگی پاسخ میدهد.
فراموش نکنید که ما هنوز نگفتهایم "خیانت کردن" okay ٸه, ما نگفتهایم "ناوفاداری" خوبه, ما گفتهایم "وسوسه کردن" دیگران اخلاقی است (نه خوب است, نه بد).
١٠٠%.
دوستی بر پایهیِ سود پایاپای کار میکند و آستانهیِ سود و زیانی که شما برای دوستانتان دارید نیز در گذر زمان و با اندرکنش[3]
بیشتر بالاتر میرود: برای کسیکه یک ماهه دوست اید کار چندانی نمیکنید, ولی برای کسیکه ١٠ ساله دوست صمیمی بودهاید کار بسیار.
اینکه شما چه اندازه برای یکی کار انجام میدهید همیشه اندکی بیشتر از همانی است که بارهای پیش وی
برای شما انجام داده, این آستانه در دوستیهایِ بلندزمان پیوسته چنانکه گفتیم بالاتر میرود و پس پیوندهایِ ستپرتری[5] ریخت میگیرند.
چیزیکه من نمیپسندم و دشواری مهادین من در این جستار با راسل و اکنون شما میباشد همین ارزشهایی هستند که ما باید "خود به خود" بپذیریم, چون بنمونه
دگرسانی[6] اشان در این است که یکی "پیوند با آدم" است, یکی "پیوند با کالا" و پس ما باید رویکرد دگرسانی در برابر ایندو در پیش بگیریم بی اینکه روشن شود چرا.
در سودگرایی چنانکه میبینید سیستم ما بخوبی و فرنودین[7] کار میکند و هتا توانایی پیشبینیپذیری به شما میدهد که از یک نگرهیِ[8] درست چشمداشت اش میرود.
----
1. ^ Degarsân || دگرسان: متفاوت Different
2. ^ Kârgir || کارگیر: مفعول Ϣiki-En Object
3. ^ آ ب Andarkardan (andar+kardan) || اندرکردن: تعامل داشتن/کردن Ϣiki-En To interact
4. ^ Kârvar || کارور: فاعل Ϣiki-En, Ϣiki-Pâ Subject
5. ^ Setapr || ستپر: محکم; ستبر; قطور www.loghatnaameh.org Robust
6. ^ Degarsâni || دگرسانی: تفاوت Difference
7. ^ Farnudin (far+nudin) || فرنودین: منطقی Logical
8. ^ Negare || نگره: فرضیه Ϣiki-En Theory