• Empty
  • قاطی کردم
  • مهربون
  • موفق
  • متعجب
  • مریض
  • مشغول
  • معترض
  • ناراحت
  • هیچ
  • کنجکاو
  • کسل
  • گیج شدم
  • گریه
  • پکر
  • اخمو
  • از خود راضی
  • بی تفاوفت
  • بد جنس
  • بد حال
  • خونسرد
  • خواب آلود
  • خوشحال
  • خجالتی
  • خسته
  • دلواپس
  • رنجور
  • ریلکس
  • سپاسگزار
  • سر به زیر
  • شوکه
  • شاد و سر حال
  • عاشق
  • عصبانی
  • غمگین
  • غافلگیر
  • User Tag List

نمایش پیکها: از 1 به 10 از 66

جُستار: در مورد رضا پهلوی چه نظری دارید ؟

Hybrid View

شناس
      Level completed: 30%, Points required for next Level: 35
      Overall activity: 17.0%
      بدون وضعیت

خالی

bilbilak آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Aug 2012
      جُستارها
      4
      امتیازها
      465
      رنک
      9
      Post Thanks / Like
      سپاس
      0
      از ایشان 103 بار در 39 پست سپاسگزاری شده است .
      یافتن همه‌یِ سپاسهای گرفته شده
      یافتن همه‌یِ سپاسهای داده شده
      Mentioned
      0 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      بفرمایید متن مصاحبه ایشون با فوکوس آنلاین با اینک مصاحبه

ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــ

شاهزاده رضا پهلوی ولیعهد ایران بود تا که در سال ۱۹۷۹ روحانیون پدرش را از ایران تاراندند. در مصاحبه از ماجرای غمباری می گوید که برخانواده اش رفته است و از آرزویش برای شاه شدن.

فوکوس آنلاین: آرزو دارید روزی تاج شاهی ایران را برسرگذارید؟
      شاهزاده رضا پهلوی: صدالبته. اصولاٌ برای من چیزی از این بهتر نیست که با همۀ آنچه در اختیار دارم به کشورم خدمت کنم. در غیر اینصورت همۀ این زحمت ها را بر خود روا نمی داشتم و داوطلبانه خودم را در تیررس قرار نمی دادم.
      فوکوس آنلاین: منظورتان از تیررس چیست؟ تهدید می شوید؟
      پهلوی: بله! همواره پلیس بین الملل یا سیا به من زنگ می زنند و می گویند در کدام گوشه باز گروهی به دستور تهران برای کشتن من کمین کرده اند.
      فوکوس آنلاین: کوتاه زمانی بعد در گذشت پدرتان شما در مصر به جانشینی او برگزیده شدید.
      پهلوی: این مراسم در بیستمین زادروز من برگزار شد. طبق قانون اساسی ما می بایستی به این سن رسیده باشم تا بتوانم شاه شوم. البته بعد می بایست در مجلس ایران هم سوگند پادشاهی یاد می کردم. بنابراین می توان گفت که «بنا به قانون» شاه ایرانم.
      فوکوس آنلاین: خودتان را امروز شاه می دانید؟
      پهلوی: در روستاها هنوز من را «ولیعهد» می نامند. اما همیشه به هوادارنم می گویم من را فقط باید فردی ببینند که برای آزادی ایران مبارزه می کند. اینکه آیا روزی بر تخت خواهم نشست به ارادۀ مردم وابسته است. هیچکس نمی داند چند درصد مردم در انتخابات آزاد به نفع سلطنت رأی خواهند داد.
      فوکوس آنلاین: امروز هم هنوز سلطنت را نظام حکومتی مناسبی برای وطنتان می دانید؟
      پهلوی: بله. شخص شاه مهم است زیرا ایران کشوری چند قومیتی است که به شخصیتی بی طرف برای وحدت نیاز دارد. در دیگر کشورهایی هم که جامعۀ یکدستی ندارند سلطنت توانست نقش ثبات دهنده ای داشته باشد. برای نمونه در اسپانیای بعد از فرانکو.
      فوکوس آنلاین: در سنجه با اسپانیا البته ایران در زمان پدر شما کشورِ چندان دمکراتیکی نبود.
      پهلوی: پدرم براین باور بود که باید ابتدا به مردم تا حدی آموزش بدهد تا دمکراسی امکان پذیر شود. می خواست ابتدا جامعۀ مدنی ایجاد کند. نظامش اصلاح پذیر بود و درآخر هم با اصلاحات مؤافقت کرد.
      فوکوس آنلاین: آنگونه که بسیاری از هموطنانش در آن زمان فکر می کردند دیگر خیلی دیر شده بود.
      پهلوی: فراموش نکنیم: پدرم در آن زمان داوطلبانه کشور را ترک کرد. قذافی نبود، صدام حسین نبود، بشار اسد نبود که به قدرت بچسبد. و راه صلاح کشورش را درنظر داشت. بسیاری از انقلابی های آنموقع امروز نزد من می آیند و می گویند: «بهتر بود پدرت ما را بازداشت و اعدام می کرد. ما که خبر نداشتیم چه پیش خواهد آمد!»
      فوکوس آنلاین: یک خواهر و یک برادرتان خودکشی کرده اند. چه چیزی آنها را به این کار وحشتناک واداشت؟
      پهلوی: این دو نتوانستند هول –و- هراسی را که خانوادۀ ما شاهدش بود کاملاٌ تاب بیاورند. نمی دانم وقتی انسان ها تصمیم می گیرند به زندگی خود پایان دهند در سرشان چه می گذرد. این وضعیت روحی را نمی شناسم. اما مطمئنم که آدم چنین کاری را به دلایل سطحی انجام نمی دهد. تراژدی ها آنها برای من نمادی است برای تمامی یک نسل که من نسل گم شده اش می نامم. اینها را از کشور راندند: کمی مانده بود تا این نسل پا به صحنه بگذارد – و بعد همه چیزشان را گرفتند.
      فوکس آنلاین: برای شما هم صادق است.
      پهلوی: بله، البته. من هم از این نسلم. هفده ساله بودم که پدرم مجبور به ترک کشور شد – در اکتبر ۵۲ ساله می شوم. بیش از سه دهه است که مجبور به زندگی در تبعیدم. فکر می کنم دلیل اصلی اینکه توانستم سلامت و عزم جزم خودم را حفظ کنم میهن پرستیم بود، احساس وظیفه ام. اما معلوم است که من هم دلم برای وطنم تنگ شده، رنگ هایش، بوها.
      فوکوس آنلاین: دوست دارید به ایران بروید؟
      پهلوی: معلوم است! به آنجا متعلقم.
      فوکوس آنلاین: اول که به تهران رسیدید چه خواهید کرد؟
      پهلوی: همان کاری را خواهم کرد که مهاتما گاندی وقتی از آفریقای جنوبی برگشت انجام داد. به هرگوشۀ ایران سفر خواهم کرد تا خوب همه جا را بشناسم. البته من در تمام این سالها با مردم تماس داشته ام، اما خیلی از استان ها را مانده که ندیده ام.
      فوکوس آنلاین: در سایۀ مذاکرات اتمی، شما در برلین و پاریس گفتگوهایی انجام دادید. چه هدفی داشتید؟
      پهلوی: موضوع حقوق بشر برایم خیلی مهم است. این موضوع در صحبت ها با تأسف به نفع بحران اتمی مورد توجه قرار نمی گیرد. اما برای ایرانی ها نشانۀ مهمی است که مسئلۀ حقوق بشر هم در مذاکرات لحاظ شود. متحد طبیعی در مبارزه علیه ایرانِ هسته ای مردمند. اما ۳۳ سال است که فقط با نمایندگان حکومت گفتگو می شود، هرگز با مخالفان صحبت نکرده اند. این حکومت را نمی شود با تحریم به زانو درآورد بلکه با آنچه بیشتر از همه از آن می ترسد: با قیام مردم.
      فوکوس آنلاین: بنابراین منظورتان این است غرب باید برای تغییر حکومت فشار بیاورد تا دولت ایران را از ساخت سلاح اتمی بازدارد؟ این راه حل است؟
      پهلوی: حتماٌ. زیرا مسئلۀ اصلی نه برنامۀ اتمی که حکومت است. سعودی ها و بحرینی ها و قطری ها این را می دانند. چنین می نماید که فقط غرب فراموش کرده است. این حکومت بهترین پوکرباز دنیاست. پوکر بازی می کند تا بقای خود و قدرتش را با رهبری فعلی حفظ کند. برای این کار به سلاح نیاز دارد.
      من در ماه های گذشته در جهت وحدت نیروهای مخالف فعالیت کرده ام: تمامِ طیف، سلطنت طلبان و جمهوری خواهان. در عمل امروز جمهوری خواهان از من حتی بیش از سلطنت طلبان حمایت می کنند. گرچه برنامه های ما با هم متفاوت است اما همه مجموعه ای از ارزش های مشترک را داریم: ما دمکرات های دین جداخواه هستیم و انتخابات آزاد در ایران می خواهیم.
      فوکوس آنلاین: بسیاری از کارشناسان معتقدند که هر اقدام غرب محکوم به شکست است و حکومت را بیشتر تقویت خواهد کرد.
      پهلوی: خیلی این حرف درست نیست. بسیاری از ایرانی ها حتی برای خلاصی از حکومت طرف مهاجمان خارجی را خواهند گرفت. وقتی مردم بعد از انتخابات مخدوش سال ۲۰۰۹ به خیابان رفتند و «اوباما – اوباما» سردادند و پلاکاردهایی به زبان انگلیسی رو به دوربین گرفتند این کار را نکردند که تمرین زبان کنند: پیامی بود که به غرب فرستادند!
      فوکوس آنلاین: خودتان چه نقشی را در این روند خواهید داشت؟
      پهلوی: من در ماه های گذشته در جهت وحدت نیروهای مخالف فعالیت کرده ام: تمامِ طیف، سلطنت طلبان و جمهوری خواهان. در عمل امروز جمهوری خواهان از من حتی بیش از سلطنت طلبان حمایت می کنند. گرچه برنامه های ما با هم متفاوت است اما همه مجموعه ای از ارزش های مشترک را داریم: ما دمکرات های دین جداخواه هستیم و انتخابات آزاد در ایران می خواهیم.
      فوکوس آنلاین: چه مناسباتی با «جنبشِ» دمکراتیکِ «سبز» دارید؟
      پهلوی: با رهبرانش تماس دارم. گرچه با موسوی شخصاٌ تلفنی صحبت نکرده ام. اما شبکه هایی وجود دارد که از طریق آنها گفتگو می کنیم. بسیاری از «اصلاح طلب هایِ» سابق در این فاصله متقاعد شده اند که حکومت را نمی توان از درون اصلاح کرد. امید به اصلاح از درون وقت تلف کردن است.
      فوکوس آنلاین: گروه های مخالفی وجود دارد که از شما حمایت نمی کنند؟
      پهلوی: فقط با مجاهیدن خلق و افراد حزب الله که همچنان پشت حکومت هستند هیچ گفتگویی نداریم. غیر از اینها با همه. حتی با «ملی - مذهبی ها». اصل مشترک ما باور به نظامی است دین جداخواهانه.
      فوکوس آنلاین: برنامۀ مشخص شما چیست؟
      پهلوی: مبارزه برای انتخابات آزاد. اولین گام در این راستا ایجاد شورای ملی خارج از ایران است. به این ترتیب ساختاری مرکزی به جای ۱۵ گروه مخالف ایجاد می کنیم که اکنون مستقل از هم کار می کنند.
      فوکوس آنلاین: چرا باید این شورا خارج از ایران تشکیل شود؟ نباید روند تغییر در داخل آزاد شود؟
      پهلوی: داخل کشور نمی توان سازمانی را ایجاد کرد که از حکومت علناٌ انتقاد کند. با این وجود معلوم است که این شورا حمایت مخالفان و فعالان را در داخل ایران خواهد داشت.
      فوکوس آنلاین: ترکیب این شورای ملی قرار است چگونه باشد؟
      پهلوی: هرگروهی یک نماینده به یک کمیتۀ مرکزی می فرستد. این کمیته به نوبۀ خود اختیار اجرایی نسبت به هیئت های مختلف دارد که کارهای مختلف برعهده می گیرند. برای نمونه کمیسیونی که عمل نافرمانی مدنی را در داخل ایران سازماندهی و هماهنگ می کند. یا کمیسیون دیگری که به راه های ارتباط با داخل و دادن اطلاعات از خارج به مردم می پردازد. و باز کمیسیون دیگری که مسائل مالی و پول – گردآوری را برعهده می گیرد. آنچه مشخص است: مادام که این حکومت برسرکار است نمی توان انتخابات آزاد برگزار کرد. از این رو در گام اول هر اقدامی را انجام می دهیم تا از دست حکومت راحت شویم. بعد مرحلۀ گذار است که در این مرحله دولت موقت ضروری خواهد بود.
      فوکوس آنلاین: تقریباٌ اینگونه می نماید که در حال طراحی تشکیل دولت در تبعید هستید.
      پهلوی: ما آن را دولت در تبعید نمی نامیم. فقط می گوییم که ما با این سازماندهی می خواهیم از مبارزه در ایران پشتیبانی کنیم. همه می دانیم مشکل در لیبی و سوریه چه بود: اینکه غرب با توجه به گسیختگی مخالفان، طرف صحبتی نداشت. می خواهیم از این اجتناب کنیم. می خواهیم با یک صدا حرف بزنیم.
      با توجه به نامم و سرمایۀ سیاسیم و تجربۀ بین المللی که دارم می توان قطعاٌ به خوبی از ایفای این نقش برآیم. نام من را هر کس در ایران می شناسد. اگر من از شما خواهش کنم با موبایل خود شماره ای را در ایران بگیرید: مردم در آن سوی خط من را می شناسند. آیا این مزیت سیاسی بالایی نیست؟ من که نمی خواهم تخت شاهی را بازپس گیرم. اما من رهبری ملی هستم. می توانم نلسون ماندلایی باشم، مهاتما گاندی.
      فوکوس آنلاین: خود شما این صدا هستید؟
      پهلوی: اگر از من خواسته شود شاید مؤافقت کنم. داوطلب نمی شوم. اما با توجه به نامم و سرمایۀ سیاسیم و تجربۀ بین المللی که دارم می توان قطعاٌ به خوبی از ایفای این نقش برآیم. نام من را هر کس در ایران می شناسد. اگر من از شما خواهش کنم با موبایل خود شماره ای را در ایران بگیرید: مردم در آن سوی خط من را می شناسند. آیا این مزیت سیاسی بالایی نیست؟ من که نمی خواهم تخت شاهی را بازپس گیرم. اما من رهبری ملی هستم. می توانم نلسون ماندلایی باشم، مهاتما گاندی.
      فوکوس آنلاین: می توانید تصورش را بکنید که دست از خواسته های سیاسی خود بردارید و تنها مانند یک فرد معمولی زندگی کنید؟
      پهلوی: فکر می کنید که مثلاٌ هوادارانم چنین چیزی را می پذیرند؟ اینان زندگی را بر من جهنم خواهند کرد و من را خائن خواهند دانست! بنابراین من برخلاف خواهران و برادرانم اصولاٌ چارۀ دیگری ندارم. و از این رو تصمیم گرفته ام این نقشی را که سرنوشت برایم رقم زده است خیلی جدی بگیرم. وگرنه نمی توانم به چشمان خود نگاه کنم.
      * از: آندرئا-کلاودیا هوفمان / در: فوکوس آنلاین
      21 خرداد 1391

لینک اصلی خبر در هفته نامه آلمانی

2. یک کاربر برای این پست سودمند از bilbilak گرامی سپاسگزاری کرده اند:

sonixax (08-07-2012)

شناس
      بدون وضعیت

خالی

bilbilak آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Aug 2012
      جُستارها
      4
      امتیازها
      465
      رنک
      9
      Post Thanks / Like
      سپاس
      0
      Mentioned
      0 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی bilbilak نمایش پست ها
      فوکوس آنلاین: در سنجه با اسپانیا البته ایران در زمان پدر شما کشورِ چندان دمکراتیکی نبود.
      پهلوی: پدرم براین باور بود که باید ابتدا به مردم تا حدی آموزش بدهد تا دمکراسی امکان پذیر شود. می خواست ابتدا جامعۀ مدنی ایجاد کند. نظامش اصلاح پذیر بود و درآخر هم با اصلاحات مؤافقت کرد.
      واقعا واقعا یک ادم ازاده همچین حرفی میزنه که مردم رو بیسواد خطاب کنه ؟
      یکی نیست بگه کدوم اصلاحات اقای پهلوی با این دیدگاه میخوای ما رو برای ازادی اماده کنی ؟

مدیر تالار
      Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
      Overall activity: 5.0%
      دستاوردها:
      First 1000 Experience PointsGot three Friends
      سر گیجه !!

مهربون

Anarchy آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Oct 2010
      ماندگاه
      نا کجا آباد
      جُستارها
      57
      امتیازها
      220,665
      رنک
      100
      Post Thanks / Like
      سپاس
      32,457
      از ایشان 11,792 بار در 4,917 پست سپاسگزاری شده است .
      Mentioned
      86 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      شما توی گوگل بزنید مصاحبه رضا پهلوی با فوکوس انلاین اونوقت پیداش میکنید
      اتفاقا این مصاحبه رو خونده بودم اما میدانستم ترجمه ابتدایی این مصاحبه مشکل دار بود و شما هم بدون تحقیق باز همون ترجمه رو گذاشتید.در ادامه ترجمه رو خواهم گذاشت...هر چند در همون مصاحبه هم چیزی در تایید حرف های شما نبود!!

درسته شاید در زمان نشه مقایسه کرد و یه جور سفسطه میشه اما زمان ها فرق داره اون در اون زمان با اون وسعت تفکر ایشون در این زمان با این فکر شاید درجش عین اون نباشه اام روند صعودی یا نزولی برابری میکنه باهاش
      مستند هم بالا گفتم خدمت حضورتون
      باز هم قیاس مع الفارق...وقتی قیاس درستی نیست توضیح اضافه هم به نتیجه گیری شما کمکی نخواهد کرد!! ضمنا مستند شما کاملا بر ضد ادعای شما هست گرامی...

به هر حال همون پادشاهی مشروطیت در تاریخ ما مگر چش بود ؟ قوانین اساسی درست سرجاشون بودن اام چرا عمل نشد ؟چرا شاه وقت عمل نکرد به شروط ؟ و غیره
      تنها کسی که نادیده شمرده شد مردم بودن حالا مردم سیستم نظام پادشاهی رو مقصر میدونستن بعدشم که داتاسن های دیگه در واقع نظرم اینه هر کسی میاد باید از خود مردم باشه با رای مردم بره و بیاد و بتونه درست طبق قانون اساسی عمل کنه که ما همچین چیزی فعلا ندیدیم حالا دیگه داستان نظام پادشاهی اونم پسر اون پادشاه قبل که داستانش کلا فرق میکنه من نمیگم ایشون فلان و اینجوره اام حرفهاش رو میتونم درک کنم حداقل ..در ضمن کدوم سیستم ایده ال حقوق مردم رو زیرپا گذاشت جز اینکه شاید خود سردمدارهاش مشکل داشته باشه !
      شاه اشتباهاتی داشت اما تبلیغات دروغ هم در مورد اون دوران زیاد شده...یکی مثلا داستان اینکه شاه مشروطه هیچ کاره هست...قانون اساسی مشروطه رو مطالعه بفرمایید تا ببینید اختیارات شاه چه بوده!! داستان انقلاب ایران هم جمع شدن چندین فاکتور در کنار هم بود نه اینکه فقط مردم به قول شما عصبی بودند...
      در مورد سیستم ایده آل هم دقت کنید که گفتم ادعای ایده آل بودن داشت ولی حقوق مردم رو زیر پا گذاشت...مهم محتوای سیستم هست!! نمونه اون همین جمهوری اسلامی..

هر جا که ایشون از حقوق مردم حرف بزنه من پشتیبانی اون حرف رو میکنم اما این مصاحبه آخر توی فوکوس انلاین جای خیلی انتقادها باز کرد اما اگر بحثی در باره ی مردم و حقوقشون کرده اون مورد احترامه و بحثی درش نیست در مورد تره خرد کردن هم دروغی من نگفتم یه واقعیته شاید ادبیاتش کمی بد باشه ولی واقعیتش اینجوریه.
      شما دقیقا میخواهید ایشون چه حرفی بزنن؟ حق و حقوق مردم یعنی چه؟ بالاتر از اینکه بگوید هر چیزی که مردم انتخاب کردند؟ حالا باز هم میگید شاهکار کردند این حرف رو زدن...شما بفرمایید چی بگن خوبه؟
      مصاحبه فوکوس هم که گفتم با ترجمه صحیح در ادامه میذارم...
      در مورد تره خرد کردن هم احساس میکنم به شیوه استقرایی در محیط هایی نظر سنجی کردین که دید خوبی نداشتن...من چیز دیگه ای دیدم!! ولی در نهایت شما از الان این سخنگوی همه مردم نشید...در بهترین حالت باید بگویید مردمی که من دیدم برای ایشون تره خرد نمیکنند...

خب این الان شد قیاس مع الفارق
      پس با این اوضاع حرف من درست میشه که ایشون هم مثل پدرش خواهد شد اینجورکه نمیشه استدلال کرد.دروان هخامنشیان طبق پتاسیل های زمان خودش بهترین نوع حکومت بوده و مورد احترام توضیح این داستان رو در اولین پستم گفتم میتونید بخونید دیدگاه رو...
      چی رو با چی قیاس کردم که مع الفارق شد؟ من گفتم بر خلاف نظر شما که نباید به حکومت پیشینی برگشت برای مثال دوران هخامنشیان ایران دارای سیستم منظمی بوده و بسیاری از مسائل در اون رعایت میشده و از اون دوران به نیکی یاد میکنیم...یعنی همه اون چیزی که به قول شما پیشینی هست رو نباید رد کرد!! سیستم و محتوا مهمه...(منظورم این نبود که برگردیم به دوران هخامنشیان و چاپارخانه راه بندازیم)

واقعا واقعا یک ادم ازاده همچین حرفی میزنه که مردم رو بیسواد خطاب کنه ؟
      یکی نیست بگه کدوم اصلاحات اقای پهلوی با این دیدگاه میخوای ما رو برای ازادی اماده کنی ؟
      چه ایرادی در این حرف هست؟ شما میدونید در زمان به قدرت رسیدن رضا شاه و بعد محمدرضا شاه چند درصد مردم سواد خواندن و نوشتن داشتن؟
      چرا شما به هر بهانه ای میخواهید با نظام پادشاهی مخالفت کنید حتی اگه اون حرف زده شده کاملا منطقی باشه؟

متن کامل ترجمه جدید بدون ترجمه قبلی و توضیحات:

سیروس رضا پهلوی: پادشاهی من به اراده مردم بستگی دارد

• سیروس رضا پهلوی ولیعهد ایران بود تا اینکه در سال 1979 ملایان پدرش را از ایران راندند. در این مصاحبه او از ماجرایی که بر خانواده اش رفته و هدفش برای شاه شدن سخن می گوید.

فوکوس آنلاین: آرزو دارید روزی دوباره تاج شاهی ایران را بر سر بگذارید؟
      سیروس رضا پهلوی: البته. برای من چیزی زیباتر از این نمی‌بود که می‌‌توانستم با تمام آنچه در توان دارم به کشورم خدمت کنم. وگرنه این همه را نمی‌پذیرفتم و داوطلبانه خودم را در معرض خطر قرار نمی‌دادم.

فوکوس آنلاین: منظورتان از خطر چیست؟ آیا تهدید می شوید؟
      اوه بله! همیشه اینترپل یا سیا به من زنگ می‌زنند و می‌گویند در کدام گوشه باز یک کماندوی مرگ از تهران در کمین من است.

فوکوس آنلاین: زمان کوتاهی پس از درگذشت پدرتان شما در مصر به جانشینی او برگزیده شدید.
      پهلوی: این مراسم در بیستمین سال تولدم برگزار شد. طبق قانون اساسی ما می‌بایستی من به این سن رسیده باشم تا بتوانم پادشاه شوم. البته بعد می‌بایست در مجلس ایران نیز سوگند پادشاهی یاد می‌کردم. بنابراین می‌توان گفت که من «بالقوه» پادشاه کشور هستم.

فوکوس آنلاین: ایا خودِ شما خودتان را به عنوان پادشاه تعریف می‌کنید؟
      پهلوی: در روستاها هنوز مرا «ولیعهد» می‌نامند. اما من همیشه به هوادارانم می‌گویم که آنها نباید در من چیزی بیش از فردی که برای آزادی ایران مبارزه می‌کند ببینند. اینکه آیا روزی پادشاه خواهم شد بستگی به اراده مردم دارد. هیچ کس نمی‌داند چند درصد از جمعیت در یک انتخابات آزاد ممکن است به نظام پادشاهی رأی دهد.

فوکوس آنلاین: ایا امروز هنوز هم نظام پادشاهی را مدل حکومتی مناسبی برای میهن تان می‌دانید؟
      پهلوی: بله. شخص پادشاه مهم است. زیرا ایران کشوری چند قومیتی است که به شخصیتی بی طرف برای وحدت نیاز دارد. در دیگر کشورهایی هم که جامعه یکدستی ندارند، سلطنت توانست در تأمین ثبات نقش بازی کند. برای نمونه در اسپانیای بعد از فرانکو.

فوکوس آنلاین: در سنجش با اسپانیا البته ایران در زمان حکومت پدر شما کشورِ چندان دمکراتیکی نبود.
      پهلوی: پدرم بر این باور بود که نخست باید حدی از آموزش را در اختیار مردم قرار دهد تا بتوان دمکراسی را تحقق بخشید. او می‌خواست ابتدا یک جامعه شهروندی بسازد. نظام وی اصلاح پذیر بود و در پایان نیز با اصلاحات موافقت کرد.

فوکوس آنلاین: آنگونه که بسیاری از هموطنانش در آن زمان فکر می‌کردند دیگر خیلی دیر شده بود.
      پهلوی: فراموش نکنیم: پدرم در آن زمان داوطلبانه کشور را ترک کرد. او قذافی نبود، صدام حسین نبود، بشارالاسد نبود که به قدرت بچسبد. او همیشه خیر و صلاح کشور را در نظر داشت. بسیاری از انقلابی‌های آن موقع نزد من می‌ایند و می‌گویند: «بهتر بود پدرت ما را بازداشت و اعدام می‌کرد. ما واقعا نمی‌دانستیم داریم باعث و بانی چه مصیبتی می‌شویم.

فوکوس آنلاین: یک خواهر و برادرتان خودکشی کردند. چه چیزی آنها را به این اقدام جدی واداشت؟
      پهلوی: آن دو نتوانستند با ضربه روحی که خانواده ما تجربه می‌کرد کاملا کنار بیایند. من نمی‌دانم وقتی انسان‌هایی تصمیم می‌گیرند به زندگی خود پایان دهند در سرشان چه می‌گذرد. این وضعیت روحی را نمی‌شناسم. اما مطمئن هستم که آدم چنین کاری را به دلایل سطحی انجام نمی‌دهد. تراژدی آنها برای من نشانه یک نسل کامل است که من آن را نسل از دست رفته می‌نامم. نسلی که سوخت: نسلی که مانده بود به صحنه بیاید ولی همه چیزش را از او گرفتند.

فوکوس آنلاین: این درباره شما هم صادق است.
      پهلوی: اوه بله. من نیز به همین نسل تعلق دارم. هفده ساله بودم که مجبور به ترک کشور شدم و در اکتبر 52 ساله می‌شوم. بیش از سه دهه است که مجبور به زندگی در تبعید هستم. فکر می‌کنم دلیل اصلی اینکه توانستم تندرستی و عزم راسخ خود را حفظ کنم، میهن‌دوستی و احساس مسئولیتم بوده است. البته که من شوق وطنم و رنگ‌ها و بوهایش را دارم.

فوکوس آنلاین: دوست دارید به ایران سفر کنید؟
      پهلوی: معلوم است! من متعلق به آنجا هستم.

فوکوس آنلاین: اولین کاری که پس از رسیدن به تهران انجام خواهید داد چیست؟
      پهلوی: همان کاری را خواهم کرد که مهاتما گاندی وقتی از آفریقای جنوبی برگشت انجام داد: به هر گوشه ایران سفر خواهم کرد تا خوب آن را بشناسم. البته من در تمام این سالها با مردم در تماس بودم ولی هنوز خیلی از استان‌ها را ندیده‌ام.

فوکوس آنلاین: در سایه مذاکرات اتمی، شما در برلین و پاریس گفتگوهایی انجام دادید. چه هدفی داشتید؟
      پهلوی: موضوع حقوق بشر برایم خیلی مهم است. در گفتمان (دیسکورس) این موضوع تقریبا همیشه به سود برنامه اتمی فراموش می‌شود. این اما برای ایرانیها نشانه مهمی است که مسئله حقوق بشر هم در مذاکرات لحاظ شود. متحد طبیعی در مبارزه علیه یک ایران هسته‌ای مردم هستند. اما در طول 33 سال همواره با نمایندگان حکومت گفتگو شده و هرگز بامخالفان صحبتی نشده است. این حکومت را نمی‌توان با تحریم‌ها به زانو در آورد بلکه با آنچه بیشتر از همه از آن می‌ترسد: با خیزش مردم.

فوکوس آنلاین: بنابراین منظورتان این است که غرب باید برای تغییر رژیم فشار بیاورد تا دولت ایران را از ساختن سلاح اتمی باز دارد؟ این راه حل است؟
      پهلوی: حتما. زیرا مسئله اصلی نه برنامه اتمی بلکه رژیم است. سعودی‌ها و بحرینی‌ها و قطری‌ها این را می‌دانند. ظاهرا فقط غرب این را فراموش کرده است. این حکومت بهترین پوکرباز دنیاست. پوکر می‌زند تا بقای خود و یک برتری تحت رهبری کنونی را تضمین کند. برای این کار به سلاح نیاز دارد.

فوکوس آنلاین: بسیاری از کارشناسان بر این گمانند که هر مداخله غرب محکوم به شکست است و نظام را احتمالا بیشتر تقویت خواهد کرد.
      پهلوی: این الزاما درست نیست: بسیاری از ایرانی‌ها برای خلاصی از حکومت حتا طرف مهاجمان خارجی را ممکن است بگیرند. وقتی مردم بعد از انتخابات تقلبی سال 2009 به خیابان رفتند و «اوباما- اوباما» سر دادند و پلاکاردهایی به زبان انگلیسی رو به دوربین گرفتند، این کار را نکردند که تمرین زبان کنند: آنها به غرب یک پیام فرستادند!

فوکوس آنلاین: چه نقشی خود شما در این روند بازی خواهید کرد؟
      پهلوی: من در ماه‌های گذشته روی این کار کردم که اپوزیسیون ایران را متحد کنم: تمام طیف هم سلطنت طلبان و هم جمهوری خواهان. در عمل امروز حتا بیشتر جمهوری خواهان از من پشتیبانی می کنند تا سلطنت طلبان. طرح های ما با هم تفاوت دارند اما همه ما یک سلسله ارزش های مشترک داریم: ما دمکرات های سکولار هستیم و خواهان انتخابات آزاد در ایران هستیم.

فوکوس آنلاین: موضع شما در مورد «جنبش سبز» دموکراتیک چیست؟
      پهلوی: من با رهبرانش در تماس هستم. البته من با موسوی شخصا تلفنی صحبت نکرده‌ام. اما شبکه‌هایی وجود دارد که از طریق آنها ارتباط داریم. بسیاری از «اصلاح‌طلب‌های» سابق در این فاصله متقاعد شده‌اند که رژیم از درون اصلاح شدنی نیست. امید داشتن به آن وقت تلف کردن است.

فوکوس آنلاین: ایا هستند گروه هایی از اپوزیسیون که از شما پشتیبانی نمی کنند؟
      پهلوی: فقط با مجاهدین خلق و افراد حزب الله که همچنان از نظام حمایت می‌کنند هیچ گفتمانی [دیسکورس] نداریم. وگرنه، با همه. حتا با «ملی- مذهبی‌ها». پایه مشترک ما باور به یک نظام سکولار است.

فوکوس آنلاین: پروژه مشخص شما چیست؟
      پهلوی: یک کمپین برای انتخابات آزاد. گام نخست به آن سو، تشکیل یک شورای ملی خارج از ایران است. از این راه ما می‌‌توانیم یک ساختار مرکزی متشکل از پانزده گروه اپوزیسیون به وجود آوریم که مستقل از یکدیگر کار می‌کنند.

فوکوس آنلاین: چرا این شورا باید خارج از ایران به وجود آید؟ آیا نباید روند تغییر در داخل آغاز شود؟
      پهلوی: داخل کشور نمی‌توان سازمانی را ایجاد کرد که از رژیم علنا انتقاد کند. با این همه معلوم است که این شورا حمایت دگراندیشان و فعالان را در داخل ایران خواهد داشت.

فوکوس آنلاین: چگونه قرار است این شورای ملی تشکیل شود؟
      پهلوی: هر گروهی یک نماینده به یک کمیته مرکزی می‌فرستد. این کمیته به نوبه خود دسترسی اجرایی به هیئت‌های مختلف دارد که وظیفه‌های مختلف بر عهده دارند. برای نمونه کمیسیونی که موضوع نافرمانی مدنی را در داخل ایران سازماندهی و هماهنگ می‌کند. یا کمیسیون دیگری که به راه‌های ارتباط با داخل و تأمین اطلاعات از خارج برای مردم می‌پردازد. و باز کمیسیون دیگری که امور مالی و وظیفه گردآوری کمک‌های مالی را بر عهده می‌گیرد. آنچه مشخص است: تا زمانی که این رژیم وجود دارد، انتخابات آزاد نمی‌تواند برگزار شود. از همین رو ما در فاز نخست هر اقدامی انجام می‌دهیم تا از این رژیم خلاص شویم. بعد فاز انتقالی می‌رسد که در آن تشکیل یک دولت انتقالی ضروری خواهد بود.

فوکوس آنلاین: بر اساس این حرفها گویا شما تشکیل یک دولت در تبعید را برنامه ریزی می کنید.
      پهلوی: ما آن را دولت در تبعید نمی‌نامیم. ما فقط می گوییم که با این سازمان می خواهیم از مبارزه داخل پشتیبانی کنیم. ما همه می دانیم مشکل در لیبی و سوریه چه بود: اینکه غرب به دلیل پراکندگی اپوزیسیون، طرفی برای گفتگو نداشت. ما می خواهیم از این اجتناب کنیم. می خواهیم با یک صدا صحبت کنیم.

فوکوس آنلاین: آیا خودِ شما این صدا هستید؟
      پهلوی: اگر این کار از من خواسته شود شاید موافقت کنم. خودم داوطلبانه پیشقدم نمی‌شوم. اما به دلیل نامم، سرمایه سیاسی‌ام و تجربه بین المللی‌ام مطمئنا می‌توانم از عهده این نقش به خوبی بر آیم. نام مرا هر کسی در ایران می‌شناسد. اگر من از شما الان خواهش کنم با موبایل خود شماره‌ای را در ایران بگیرید، مردم در آن سوی خط مرا می‌شناسند. ایا این یک امتیاز سیاسی بزرگ نیست؟ من به راستی نمی‌خواهم تخت پادشاهی را پس بگیرم. اما من یک رهبر ملی هستم. چه بسا بتوانم یک نلسون ماندلا، یک گاندی باشم.

فوکوس آنلاین: ایا می توانید تصور کنید که از چشم‌انداز سیاسی خود صرف نظر کنید و یک فرد عادی باشید؟
      پهلوی: مگر فکر می کنید هوادارانم چنین چیزی را خواهند پذیرفت؟ آنها زندگی را بر من جهنم خواهند کرد و مرا به نام خائن ناسزا خواهند گفت! من بر خلاف برادر و خواهرانم هیچ چاره دیگری ندارم. و به همین دلیل تصمیم گرفتم نقشی را که سرنوشت مرا به ان پرتاب کرده است، بسیار جدی بگیرم. وگرنه نمی توانستم خودم به چشمانم نگاه کنم.

5. 2 کاربر برای این پست سودمند از Anarchy گرامی سپاسگزاری کرده اند:

Agnostic (08-07-2012),sonixax (08-07-2012)

شناس
      بدون وضعیت

خالی

bilbilak آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Aug 2012
      جُستارها
      4
      امتیازها
      465
      رنک
      9
      Post Thanks / Like
      سپاس
      0
      Mentioned
      0 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی anarchy نمایش پست ها
      اتفاقا این مصاحبه رو خونده بودم اما میدانستم ترجمه ابتدایی این مصاحبه مشکل دار بود و شما هم بدون تحقیق باز همون ترجمه رو گذاشتید.در ادامه ترجمه رو خواهم گذاشت...هر چند در همون مصاحبه هم چیزی در تایید حرف های شما نبود!!
      توضیحات داده شد میتونید مطالعه کنید.

باز هم قیاس مع الفارق...وقتی قیاس درستی نیست توضیح اضافه هم به نتیجه گیری شما کمکی نخواهد کرد!! ضمنا مستند شما کاملا بر ضد ادعای شما هست گرامی...
      اصلا ضدش نبود بستگی داره شما چجوری بهش نگاه کنید مقایسه در زمان شاید درست نباشه اما اینکه یک نفر چقدر میخواد روی حرفش بمونه یا نه دیگه ربطی به زمان نداره این یه جور حس همیشگی و شخصیه که با ادمیزاده

شاه اشتباهاتی داشت اما تبلیغات دروغ هم در مورد اون دوران زیاد شده...یکی مثلا داستان اینکه شاه مشروطه هیچ کاره هست...قانون اساسی مشروطه رو مطالعه بفرمایید تا ببینید اختیارات شاه چه بوده!! داستان انقلاب ایران هم جمع شدن چندین فاکتور در کنار هم بود نه اینکه فقط مردم به قول شما عصبی بودند...
      در مورد سیستم ایده آل هم دقت کنید که گفتم ادعای ایده آل بودن داشت ولی حقوق مردم رو زیر پا گذاشت...مهم محتوای سیستم هست!! نمونه اون همین جمهوری اسلامی..
      از شروع سلطنت رضاخان در قوانین اساسی دست برده شد و عمل نشد رضاخان هم میانه خوبی با مجلس نداشت محمدرضا هم راهش رو ادامه داد گرامی از شما بعیده این حرفا رو بزنید احترام به قانون اساسی یکی از وظایفی بود که ایشون انجام نداد.
      جمهوری اسلامی کجاش ایده آل بود شما از لحظه ی ورود خمینی رو حساب کن ؟
      به هر حال شما یا حرف رو میخوای بگی یا عمل اگر حرف هستش که اون دیگه کلا کنسل میشه چون توی حرف میشه هر ایده الی رو در نظر گرفت من منظورم در عمله

شما دقیقا میخواهید ایشون چه حرفی بزنن؟ حق و حقوق مردم یعنی چه؟ بالاتر از اینکه بگوید هر چیزی که مردم انتخاب کردند؟ حالا باز هم میگید شاهکار کردند این حرف رو زدن...شما بفرمایید چی بگن خوبه؟
      مصاحبه فوکوس هم که گفتم با ترجمه صحیح در ادامه میذارم...
      در مورد تره خرد کردن هم احساس میکنم به شیوه استقرایی در محیط هایی نظر سنجی کردین که دید خوبی نداشتن...من چیز دیگه ای دیدم!! ولی در نهایت شما از الان این سخنگوی همه مردم نشید...در بهترین حالت باید بگویید مردمی که من دیدم برای ایشون تره خرد نمیکنند...
      مصاحبه که گذاشته شده و مشخصه
      حتی اینقدر ایشون بعدها فهمیده پرت وپلا گفته که اومده بود نوشته بود نامه زدیم و اعتراض کردیم و میخوام فوکوس انلاین رو به دادگاه بکشونیم که فوکوس انلاین هم گفته هیچ کاغذی یا احضاریه یا هیچ چیز دیگه ای از طرف ایشون یا دادگاه یا وکلا به ما ارجاع داده نشده معلوم شد اونم یه دروغ بوده.
      در مورد تره خورد کردن هم اصطلاح بود میتونیم بگیم کسی به حرفشون گوش نمیکنه باز میگم باید در ایران بین مردم ادم باشه تا متوجه بشه.

چی رو با چی قیاس کردم که مع الفارق شد؟ من گفتم بر خلاف نظر شما که نباید به حکومت پیشینی برگشت برای مثال دوران هخامنشیان ایران دارای سیستم منظمی بوده و بسیاری از مسائل در اون رعایت میشده و از اون دوران به نیکی یاد میکنیم...یعنی همه اون چیزی که به قول شما پیشینی هست رو نباید رد کرد!! سیستم و محتوا مهمه...(منظورم این نبود که برگردیم به دوران هخامنشیان و چاپارخانه راه بندازیم)
      منم منظورم این نبود که باید چاپارخونه دایر بشه اینقدر سطحی نیستیم
      من منظورم این بود که مقایسه کردن قبل از انقلاب با اون زمان نابرابره به دلایل خیلی خیلی زیاد
      اولا ما اصلا از نوع برخورد ها همچین تاریخ صریحی نداریم و تاریخه خب اما دوران این اقا مستند و غیرقابل رد هستش بعدشم ما باید طبق امروز بتونیم قیاس کنیم نه گذشته بر ایران تاریخ گذشته و داستان عوض شده اینجورمقایسه ها نابرابره.

چه ایرادی در این حرف هست؟ شما میدونید در زمان به قدرت رسیدن رضا شاه و بعد محمدرضا شاه چند درصد مردم سواد خواندن و نوشتن داشتن؟
      چرا شما به هر بهانه ای میخواهید با نظام پادشاهی مخالفت کنید حتی اگه اون حرف زده شده کاملا منطقی باشه؟
      پس بفرمایید اون مردمی که بیرون اومدن برای چه چیزی بیرون اومدن غیر از ازادی و دموکراسی مضاف بر این این اصلاحات که میگه دیگه خنده داره
      اصلاحات بعد از 17 شهریور رو میگه!!
      واقعا ادم باید یه روی زیادی داشته باشه از این حرفا بزنه

---------- ارسال جدید اضافه شده در 05:12 pm ---------- ارسال قبلی در 05:08 pm ----------

گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی mehrbod نمایش پست ها
      به جای واکسیناسیون شاهنشاهی، یک فکری برای اسلام بکنیم!
      درود مهربد گرامی

اسلام که تکلیف مشخصه
      نابودی و به صورت خیلی بدی در انتظارشه بچه های امروز هم دیگه روشن شدن و این یه مورد رو واقعا نمیخوان
      جمهوری اسلامی تنها کاری که درست انجام داد این بود که چهره ی واقعی اسلام رو به همگان نشان داد این دین خونخوار و مانده در بربریت و تحجر

7. 3 کاربر برای این پست سودمند از bilbilak گرامی سپاسگزاری کرده اند:

Anarchy (08-08-2012),Kaveh (08-07-2012),sonixax (08-07-2012)

دفترچه نویس
      Overall activity: 2.0%
      دستاوردها:
      نِشان‌ها:
      Most Popular
      سرور خویـشتـن

Empty

Mehrbod آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Oct 2010
      ماندگاه
      لاجیکستان
      جُستارها
      188
      امتیازها
      471,639
      رنک
      100
      Post Thanks / Like
      سپاس
      12,116
      از ایشان 21,650 بار در 7,581 پست سپاسگزاری شده است .
      Mentioned
      62 Post(s)
      Tagged
      1 Thread(s)
      درود مهربد گرامی

اسلام که تکلیف مشخصه
      نابودی و به صورت خیلی بدی در انتظارشه بچه های امروز هم دیگه روشن شدن و این یه مورد رو واقعا نمیخوان
      جمهوری اسلامی تنها کاری که درست انجام داد این بود که چهره ی واقعی اسلام رو به همگان نشان داد این دین خونخوار و مانده در بربریت و تحجر

درود گرامی،

شما چگونه مطمئن هستید؟ من به چیزی که روی اینترنت که شاید 10 تا 20 درسد مردم ایران، آنهم قشر فرهیخته! باشد را آنچنان استنادپذیر نمیبینم.
      تازه در همین بگوییم 20 درسد هم یک شمار چشمگیری همچنان بدنبال "اسلام راستین" هستند و ورد زبانشان است که "اسلام به ذات خود ندارد عیبی و ...".

Sticky بجای وادادن در برابر واقعیت تلخ، بهتر است آدمی بكوشد كه واقعیت را بسود خود دگرگون كند و اگر بتواند حتی یك واژه ی تازی را هم از زبان شیرین مادری خود بیرون بیندازد بهتر از این است كه بگوید چه كنم ! ناراحتم! ولی همچنان در گنداب بماند و دیگران را هم به ماندن در گنداب گول بزند!!

—مزدک بامداد

9. 4 کاربر برای این پست سودمند از Mehrbod گرامی سپاسگزاری کرده اند:

Anarchy (08-08-2012),Kaveh (08-08-2012),Russell (08-08-2012),sonixax (08-08-2012)

سخنور سوم
      Level completed: 83%, Points required for next Level: 35
      Overall activity: 20.0%
      دستاوردها:
      Sapientiam Discenti

خالی

Kaveh آواتار ها
      تاریخ هموندی
      May 2012
      جُستارها
      20
      امتیازها
      6,715
      رنک
      53
      Post Thanks / Like
      سپاس
      339
      از ایشان 1,475 بار در 409 پست سپاسگزاری شده است .
      Mentioned
      2 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی Mehrbod نمایش پست ها
      درود گرامی،

شما چگونه مطمئن هستید؟ من به چیزی که روی اینترنت که شاید 10 تا 20 درسد مردم ایران، آنهم قشر فرهیخته! باشد را آنچنان استنادپذیر نمیبینم.
      تازه در همین بگوییم 20 درسد هم یک شمار چشمگیری همچنان بدنبال "اسلام راستین" هستند و ورد زبانشان است که "اسلام به ذات خود ندارد عیبی و ...".
      فکر کنم مشکل اصلی هم همینها باشند. اینها وارد مرحله شک به اعتقاد شده اند
      منتهی به جای پیشرفت و تفکر در اعتقادشان می ترسند و بر می گردند سر اعتقادات
      قبلی شان منتها با رنگ و رویی جدید... خداوندگارشان هم معمولا علی شریعتی ملعون است!

11. 3 کاربر برای این پست سودمند از Kaveh گرامی سپاسگزاری کرده اند:

Anarchy (08-08-2012),Mehrbod (08-08-2012),sonixax (08-08-2012)

مدیر تالار
      Overall activity: 5.0%
      دستاوردها:
      سر گیجه !!

مهربون

Anarchy آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Oct 2010
      ماندگاه
      نا کجا آباد
      جُستارها
      57
      امتیازها
      220,665
      رنک
      100
      Post Thanks / Like
      سپاس
      32,457
      از ایشان 11,792 بار در 4,917 پست سپاسگزاری شده است .
      Mentioned
      86 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      توضیحات داده شد میتونید مطالعه کنید.
      برای نمونه در مصاحبه شما به جای بالقوه ترجمه شده قانونا...خب این خیلی فرق میکنه!!! اون در جواب سوال تاجگذاری این جواب رو داده...به نظر من شما با دید خیلی منفی دارید نگاه میکنید و کلمه به کلمه رو دارید ایراد میگیرید و میگید رضا پهلوی سودای پادشاهی داره...ایشون که خودش داره میگه به مردم بستگی داره...بیان اینکه دوست دارم پادشاه شوم به خودی خود ایرادی نیست!!

اصلا ضدش نبود بستگی داره شما چجوری بهش نگاه کنید مقایسه در زمان شاید درست نباشه اما اینکه یک نفر چقدر میخواد روی حرفش بمونه یا نه دیگه ربطی به زمان نداره این یه جور حس همیشگی و شخصیه که با ادمیزاده
      اول اینکه در مورد مع الفارق بودن قیاس رضا پهلوی و خمینی شما به ایدئولوژی این دو نفر نگاه کنید...سواد و منش و ...!! انقدر تفاوت فاحش هست که نیازی نیست بیشتر از این توضیح بدم.در مورد مصاحبه هم بالا اشاره کردم که رضا پهلوی گفته مردم هر چه تصمیم گرفتند.یعنی شما مستندی ارائه ندادید که ایشون میگن پادشاهی و لاغیر....

از شروع سلطنت رضاخان در قوانین اساسی دست برده شد و عمل نشد رضاخان هم میانه خوبی با مجلس نداشت محمدرضا هم راهش رو ادامه داد گرامی از شما بعیده این حرفا رو بزنید احترام به قانون اساسی یکی از وظایفی بود که ایشون انجام نداد.
      جمهوری اسلامی کجاش ایده آل بود شما از لحظه ی ورود خمینی رو حساب کن ؟
      به هر حال شما یا حرف رو میخوای بگی یا عمل اگر حرف هستش که اون دیگه کلا کنسل میشه چون توی حرف میشه هر ایده الی رو در نظر گرفت من منظورم در عمله
      دست برده شد یعنی چی؟ منظور اضافه شدن متمم هست؟ من نگفتم قانون اساسی 100% رعایت میشد...خب ایران تمرین دموکراسی نداشت و زیاد هم چیز عجیبی نبود!! منظور این هست که شاه هم بدون اختیارات نبود طبق قانون اساسی مشروطه
      اصل چهل و سیم: شخص پادشاه نمی‌تواند بدون تصویب و رضای مجلس شورای ملی و مجلس سنا متصدی امور مملکت دیگری شود.
      اصل چهل و چهارم: شخص پادشاه از مسئولیت مبری است وزراء دولت در هرگونه امور مسئول مجلسین هستند.
      اصل چهل و پنجم: کلیه قوانین و دستخط‌های پادشاه در امور مملکتی وقتی اجراء می‌شود که به امضای وزیر مسئول رسیده باشد و مسئول صحت مدلول آن فرمان و دستخط همان وزیر است.
      اصل چهل و ششم: عزل و نصب وزراء به موجب فرمان همایون پادشاه است.
      اصل چهل و هفتم: اعطای درجات نظامی و نشان و امتیازات افتخاری با مراعات قانون مختص شخص پادشاه است.
      اصل چهل و هشتم: انتخاب مامورین رئیسه دوائر دولتی از داخله و خارجه با تصویب وزیر مسئول از حقوق پادشاه است مگر در مواقعی که قانون استثناء نموده باشد ولی تعیین سایر مامورین راجع به پادشاه نیست مگر در مواردی که قانون تصریح می‌کند.
      اصل چهل و نهم: صدور فرامین و احکام برای اجرای قوانین از حقوق پادشاه است بدون این که هرگز اجرای آن قوانین را تعویق یا توقیف نمایند. در قوانین راجع به امور مالیه مملکت که از مختصات مجلس شورای ملی است چنان چه اعلیحضرت پادشاه تجدید نظری را لازم بدانند برای رسیدگی مجدد به مجلس شورای ملی ارجاع می‌نمایند. در صورتی که مجلس شورای ملی به اکثریت سه ربع از حاضرین در مرکز نظر سابق مجلس را تایید نمود اعلیحضرت شاهنشاه قانون را توشیح خواهند فرمود.
      [* اصل چهل و نهم متمم در جلسه روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۳۶ شمسی به تصویب مجلس واحد که طبق قسمت اخیر اصل الحاقی به متمم قانون اساسی از مجلس سنا و شورای ملی تشکیل شده بود رسیده‌است.
      اصل چهل و نهم (منسوخ) صدور فرامین و احکام برای اجرای قوانین از حقوق پادشاه است بدون این که هرگز اجرای آن قوانین را تعویق یا توقف نماید.]
      اصل پنجاهم: فرمانفرمایی کل قشون بری و بحری با شخص پادشاه است.
      اصل پنجاه و یکم: اعلان جنگ و عقد صلح با پادشاه است.
      اصل پنجاه و دویم: عهدنامه‌هایی که مطابق اصل بیست وچهارم قانون اساسی مورخه چهاردهم ذیقعده یک هزار و سیصد و بیست و چهار استتار آنها لازم باشد بعد از رفع محطور همین که منافع و امنیت مملکتی اقتضاء نمود با توضیحات لازمه باید از طرف پادشاه به مجلس شورای ملی و سنا اظهار شود.
      اصل پنجاه وسیم: فصول مخفیه هیچ عهدنامه مبطل فصول آشکار آن عهدنامه نخواهد بود.
      اصل پنجاه و چهارم: پادشاه می‌تواند مجلس شورای ملی ومجلس سنا را به طور فوق العاده امر به انعقاد فرمایند.
      اصل پنجاه و پنجم: صرب سکه با موافقت قانون بنام پادشاه است.
      اصل پنجاه و ششم: مخارج و مصارف دستگاه سلطنتی باید قانونا معین باشد.
      اصل پنجاه و هفتم: اختیارات و اقتدارات سلطنتی فقط همان است که در قوانین مشروطیت حاضره تصریح شده.
      دوست عزیز من در جواب شما که سیستم پادشاهی رو نارکارآمد میدونی گفتم مهم نیست جمهوری باشه یا پادشاهی,ادعای کامل ترین رو هم داشته باشی مهم نیست...میشه مثل جمهوری اسلامی ادعای آزادی کرد ولی در نقطه مقابلش بود!! حکومت فعلی جمهوری هست دیگه...ولی تو هر سیستمی محتوا مهمترینه.اولین شرط هم داشتن یه قانون اساسی منطبق با منشور جهانی حقوق بشر هست!! همه حرفم این بود..

مصاحبه که گذاشته شده و مشخصه
      حتی اینقدر ایشون بعدها فهمیده پرت وپلا گفته که اومده بود نوشته بود نامه زدیم و اعتراض کردیم و میخوام فوکوس انلاین رو به دادگاه بکشونیم که فوکوس انلاین هم گفته هیچ کاغذی یا احضاریه یا هیچ چیز دیگه ای از طرف ایشون یا دادگاه یا وکلا به ما ارجاع داده نشده معلوم شد اونم یه دروغ بوده.
      در مورد تره خورد کردن هم اصطلاح بود میتونیم بگیم کسی به حرفشون گوش نمیکنه باز میگم باید در ایران بین مردم ادم باشه تا متوجه بشه.
      حداقل به یه مورد اشاره کردم که بالقوه رو ترجمه کرده بودن قانونی!!! این فرق داره...البته اهمیتی هم نداره آنچنان!!! خود من هم خیلی خود رضا پهلوی رو سیاستمدار پخته ای نمیدونم...صرفا میگم تمام نیروها رو متمرکز کنیم!!!
      من هم بین مردم هستم و به هر حال عده ای طرفدار سلطنت هستن و بازمانده شاه یعنی همین رضا پهلوی رو قبول دارن..

منم منظورم این نبود که باید چاپارخونه دایر بشه اینقدر سطحی نیستیم
      من منظورم این بود که مقایسه کردن قبل از انقلاب با اون زمان نابرابره به دلایل خیلی خیلی زیاد
      اولا ما اصلا از نوع برخورد ها همچین تاریخ صریحی نداریم و تاریخه خب اما دوران این اقا مستند و غیرقابل رد هستش بعدشم ما باید طبق امروز بتونیم قیاس کنیم نه گذشته بر ایران تاریخ گذشته و داستان عوض شده اینجورمقایسه ها نابرابره.
      من در جواب اینکه حکومت پیشینی به صرف اینکه پیشینی هست مشکل داره خواستم بگم گاهی در گذشته سیستم مناسب هم داشتیم!! یعنی تنها استناد به گذشت زمان برای ناکارآمد دونستن سیستم رو درست نمیدونم...فقط در همین حد خواستم قیاس کنم نه بیشتر!!! دوران این آقا هم نکات منفی داره اما من ایراد رو در عملکرد فردی میدونم و عدم تمرین کافی دموکراسی در ایران نه اینکه قانون اساسی مشروطه به عنوان زیر بنای سیستم مشکل داشته!!

پس بفرمایید اون مردمی که بیرون اومدن برای چه چیزی بیرون اومدن غیر از ازادی و دموکراسی مضاف بر این این اصلاحات که میگه دیگه خنده داره
      اصلاحات بعد از 17 شهریور رو میگه!!
      واقعا ادم باید یه روی زیادی داشته باشه از این حرفا بزنه
      من این جور مثل شما واژه مردم رو به کار نمیبرم...گروه های مختلف با انگیزه های مختلف بیرون اومده بودن!!! همه هم برای آزادی و دموکراسی این کار رو نکردن...از آدم مست که برای هیجان بیرون اومده بود بگیر تا افرادی که میومدن ببینن چه خبره تا کمونیست و مجاهد و ملی...عده عمده و اصلی هم به فتوای امامشون اومدن بیرون چون ویروس 1400 ساله اسلام مغزشون رو تسخیر کرده بود!! هیچ کس به اندازه خمینی توان بسیج نیرو رو نداشت...حالا به نظر شما هدف اون مجاهد یا کمونیست با اون پیرو خمینی یکی بوده؟ خمینی که اساسا دموکراسی رو چیز بدی میدونست و میگفت حکومت خدا بر روی زمین...حالا پیروان ایشون وقتی عمدا یا سهوا میان بیرون یعنی درک درستی از آزادی ندارن...

انصافا من کمی برام سخته درک کنم مردم برای چی بیرون اومدن؟ اونها به قول میلاد نه میدونستن چی میخوان نه میدونستن چی نمیخوان...

من افراد زیادی رو دیدم که میگن اون زمان واقعا نمیدونستیم چرا میریم بیرون و یه جورایی سرگرمی و بازی بود برامون و جو گیری خالص(درست مثل بخش زیادی از مردم در سال 88 که خوشحال شدم به جایی نرسید) و بعد از اون هم از همه پرسی و جمهوری اسلامی درکی نداشتن!! پس من بیخودی کردیت و اعتبار به همه مردم نمیدم که خیلی سطح درک و معلومات بالایی داشتن...شاید رهبران گروه ها میدونستن دارن چیکار میکنن که در نهایت دو دستی همه چیز رو تحویل آ سد روح الله دادن...تازه همون گروه ها هم مثل کمونیست ها یا مجاهدین فقط تشنه قدرت بودن نه آزادی و دموکراسی!! بخونید نامه ها و درخواست هاشون برای اعدام انقلابی ارتشی ها و به اصطلاح طاغوتی ها و چاپلوسی هاشون رو به درگاه خمینی ...

13. یک کاربر برای این پست سودمند از Anarchy گرامی سپاسگزاری کرده اند:

sonixax (08-08-2012)

شناس
      بدون وضعیت

خالی

bilbilak آواتار ها
      تاریخ هموندی
      Aug 2012
      جُستارها
      4
      امتیازها
      465
      رنک
      9
      Post Thanks / Like
      سپاس
      0
      Mentioned
      0 Post(s)
      Tagged
      0 Thread(s)
      گفت‌آورد نوشته اصلی از سوی Anarchy نمایش پست ها
      برای نمونه در مصاحبه شما به جای بالقوه ترجمه شده قانونا...خب این خیلی فرق میکنه!!! اون در جواب سوال تاجگذاری این جواب رو داده...به نظر من شما با دید خیلی منفی دارید نگاه میکنید و کلمه به کلمه رو دارید ایراد میگیرید و میگید رضا پهلوی سودای پادشاهی داره...ایشون که خودش داره میگه به مردم بستگی داره...بیان اینکه دوست دارم پادشاه شوم به خودی خود ایرادی نیست!!
      اول اینکه در مورد مع الفارق بودن قیاس رضا پهلوی و خمینی شما به ایدئولوژی این دو نفر نگاه کنید...سواد و منش و ...!! انقدر تفاوت فاحش هست که نیازی نیست بیشتر از این توضیح بدم.در مورد مصاحبه هم بالا اشاره کردم که رضا پهلوی گفته مردم هر چه تصمیم گرفتند.یعنی شما مستندی ارائه ندادید که ایشون میگن پادشاهی و لاغیر....
      دوست عزیزم در مورد اینا فکر کنم به اندازه کافی بحث شده بخوایم دوباره برگردیم تکرار مکررات میشه

دست برده شد یعنی چی؟ منظور اضافه شدن متمم هست؟ من نگفتم قانون اساسی 100% رعایت میشد...خب ایران تمرین دموکراسی نداشت و زیاد هم چیز عجیبی نبود!! منظور این هست که شاه هم بدون اختیارات نبود طبق قانون اساسی مشروطه
      دموکراسی ربطی به اختیارات شاه نداشت قانون اساسی که در زمان مظفرالدین شاه به امضا رسید بسیار زیبا بود هرچند که تکامل نداشت اما با همون اصول 40 و اندی کامل به نظر می رسید از طرفی محمدعلی میرزا برنتابید رضاخان میرپنج هم هیچ احترامی بهش نذاشت سال 1324 هم باز درش تغییرات انجام دادن اگر هم چیزی بر عهده سنا میذاشتن باز شاه دخالت میکرد اینکه در قانون اساسی دخالت میشد وشاه اون رو اجرا نمیکرد این که دیگه جای بحث نداره و مشخصه همین چند اصل که گذاشتید نشون میده شاه چه کارهای در مملکت میتونسته بکنه البته بازم دارم میگم این قانون الان دیگه مشروطیت نداره چون شاه بنا به قانون همه کاره هستش چون درش تغییر ایجاد شد پس با این وجود به این نتیجه باید برسیم که اصلا مشروطیتی در کار نبوده پس ما همش دارم داد چی رو میزنیم ؟

دوست عزیز من در جواب شما که سیستم پادشاهی رو نارکارآمد میدونی گفتم مهم نیست جمهوری باشه یا پادشاهی,ادعای کامل ترین رو هم داشته باشی مهم نیست...میشه مثل جمهوری اسلامی ادعای آزادی کرد ولی در نقطه مقابلش بود!! حکومت فعلی جمهوری هست دیگه...ولی تو هر سیستمی محتوا مهمترینه.اولین شرط هم داشتن یه قانون اساسی منطبق با منشور جهانی حقوق بشر هست!! همه حرفم این بود..
      نخیر حکومتی امروز اسم جمهوری رو داره کجاش مثل جمهوریه تازه اسلام بربریت هم پشتشه دیگه هیچی
      ولی در مورد محتوا سیستم نظام پادشاهی خیلی متفاوته با جمهوری حالا توجیحاتی در این میان است اما من نظارتم رو گفتم و گفتم هر چی مردم بخوان اما شخصا فعالیت میکنم تا جمهوریت به سر کاربیاد نه پادشاهی.

حداقل به یه مورد اشاره کردم که بالقوه رو ترجمه کرده بودن قانونی!!! این فرق داره...البته اهمیتی هم نداره آنچنان!!! خود من هم خیلی خود رضا پهلوی رو سیاستمدار پخته ای نمیدونم...صرفا میگم تمام نیروها رو متمرکز کنیم!!!
      من هم بین مردم هستم و به هر حال عده ای طرفدار سلطنت هستن و بازمانده شاه یعنی همین رضا پهلوی رو قبول دارن..
      عیزم کلمه قانونا رو ما هم به دیکشنری دادیم هم دادیم به ادم ها معنی کردن حالا اینا مهم نیست
      اما اینی که در مورد ایشون میگید درسته و الان این شد حرف نه یکی بیاد بگه شاه جنایت نکرده و مدام در حال ماله کشی چیزی باشه که اصلا نمیشه روش ماله کشید .

من در جواب اینکه حکومت پیشینی به صرف اینکه پیشینی هست مشکل داره خواستم بگم گاهی در گذشته سیستم مناسب هم داشتیم!! یعنی تنها استناد به گذشت زمان برای ناکارآمد دونستن سیستم رو درست نمیدونم...فقط در همین حد خواستم قیاس کنم نه بیشتر!!! دوران این آقا هم نکات منفی داره اما من ایراد رو در عملکرد فردی میدونم و عدم تمرین کافی دموکراسی در ایران نه اینکه قانون اساسی مشروطه به عنوان زیر بنای سیستم مشکل داشته!!
      خب ببینید اینکه زمانی کشورهای کنار ما غرق در بدختی و پادشاهی حاکم بودن کشور ما تحصن کرد برای مشروطیت امضاشو گرفت رفت مجلس تشکیل داد محمد علی میرزا برنتابید از بین بردش اما بازم مردم ساکت نشدن دوباره قیام کردن همچین هم مردم بیسواد نبودن درسته یه قشری بودن اما به نمایندگی از توده ی خودشون که بودن همین هی ادامه هی ادامه داشت تا سال 57 اون حرکت رستاخیزی به ثمر نشست حالا بعدش که وحشی گری هایی اتفاق افتاد بماند این این دوستمون سونیکس میاد بدون اطلاع به برهه ای از زمان گیر میده این درست نیست منم منظورم اینه .

من این جور مثل شما واژه مردم رو به کار نمیبرم...گروه های مختلف با انگیزه های مختلف بیرون اومده بودن!!! همه هم برای آزادی و دموکراسی این کار رو نکردن...از آدم مست که برای هیجان بیرون اومده بود بگیر تا افرادی که میومدن ببینن چه خبره تا کمونیست و مجاهد و ملی...عده عمده و اصلی هم به فتوای امامشون اومدن بیرون چون ویروس 1400 ساله اسلام مغزشون رو تسخیر کرده بود!! هیچ کس به اندازه خمینی توان بسیج نیرو رو نداشت...حالا به نظر شما هدف اون مجاهد یا کمونیست با اون پیرو خمینی یکی بوده؟ خمینی که اساسا دموکراسی رو چیز بدی میدونست و میگفت حکومت خدا بر روی زمین...حالا پیروان ایشون وقتی عمدا یا سهوا میان بیرون یعنی درک درستی از آزادی ندارن...

انصافا من کمی برام سخته درک کنم مردم برای چی بیرون اومدن؟ اونها به قول میلاد نه میدونستن چی میخوان نه میدونستن چی نمیخوان...

من افراد زیادی رو دیدم که میگن اون زمان واقعا نمیدونستیم چرا میریم بیرون و یه جورایی سرگرمی و بازی بود برامون و جو گیری خالص(درست مثل بخش زیادی از مردم در سال 88 که خوشحال شدم به جایی نرسید) و بعد از اون هم از همه پرسی و جمهوری اسلامی درکی نداشتن!! پس من بیخودی کردیت و اعتبار به همه مردم نمیدم که خیلی سطح درک و معلومات بالایی داشتن...شاید رهبران گروه ها میدونستن دارن چیکار میکنن که در نهایت دو دستی همه چیز رو تحویل آ سد روح الله دادن...تازه همون گروه ها هم مثل کمونیست ها یا مجاهدین فقط تشنه قدرت بودن نه آزادی و دموکراسی!! بخونید نامه ها و درخواست هاشون برای اعدام انقلابی ارتشی ها و به اصطلاح طاغوتی ها و چاپلوسی هاشون رو به درگاه خمینی ...
      بله درسته اما نه همش
      به هر حال تعداد خیلی زیادی با خمینی بودن در ضمن خیمین توی فرانسه از حکومتی مثل فرانسه سخن میگفت من دوستمون رو ارجاع دادم به حرف های بنی صدر زمانی که در فرانسه پیش خمینی بوده دیگه هیچکس نزدیکتر از بنی صدر پیش خمینی نبوده تا زمانی هم پیشش بود نطق ها رو اون براش تنظیم میکرد بعلاوه درسته همه شعارشون یکی نبود اما شعار رفتن شاه همه یکی بود حالا با ارزوها و امال مختلف منم بحثی در این نمیبینم طبیعتا توی هر جنبشی توی یه کشور همه جور قشری هست اما اون نهایت چی هست اون مهمه حالا توده بود چریک فدای ، مجاهدین ، فدایی ، پیرو خط خمینی و بقیه ماجراها من پیامی رو دارم میگم که خود شما توی رادیو و تلویزیون اذعان کرد اونو منظورمه

15. یک کاربر برای این پست سودمند از bilbilak گرامی سپاسگزاری کرده اند:

Anarchy (08-08-2012)

داده‌های جُستار

کاربری که سرگرم دیدن این جُستار هستند

هم‌اکنون 1 کاربر سرگرم دیدن این جُستار است. (0 کاربر و 1 مهمان)

مجوز های پیک و ویرایش

• شما نمیتوانید جُستار نوی بفرستید
    • شما نمیتوانید پیکی بفرستید
    • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
    • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
    •