اگر شما در خارج از کشور زندگی کنید و در شهری که زندگی میکنید افغانی زیاد باشد به خوبی متوجه رفتار عقده ای وارشان با سایر ملل میشوید .
این داستان خلافکاری و ... هم ربطی به شرایط سخت و بدشان ندارد ! اینجا که دیگر از همه ی حقوق به مساوات برخوردار هستند و کسی هم زورشان نمیکند ! چرا در اینجا در هر خلافی پای یک افغان در میان است ؟! حتا در مشاغل درست و حسابی هم افغانها خلاف میکنند - مشاغلی مانند پزشکی .
پناهندگان در شهری که من هستم توسط مرکزی اسکان داده میشوند - مسئول این مرکز یک فرد افغانیست . به محض اینکه متوجه میشود شخص یا خانواده ای ایرانی یا به طور کلی غیر افغان هستند آنها را به بدترین کمپ ممکن منتقل میکند ! این در صورتی است که هموطنان خودش از همان روز نخست بر پاد قوانین آلمان یکضرب در آپارتمانهایی که برای افرادی که توانایی زندگی در کمپ را ندارند جا میگیرد !
در سایر موارد هم همین طور است و این خلافکاری به قدری شدید است که گاه دامنه محرومیت هایش به ایرانیان هم میرسد !
برای مثال در کشور آلمان امتحان گواهینامه ی رانندگی را متقاضی متوانست به زبانهای : آلمانی ، انگلیسی ، ترکی ، پارسی ، روسی و عربی بدهد .
تقلب و چیت کردن در بین افاغنه در این مورد به قدری زیاد شد که دولت آلمان به ناچار زبان پارسی را از میان زبانها بالا حذف کرد . و برای ایرانیانی که از نظر سنی یا سایر شرایط توانایی یادگیری زبانهای فوق را ندارند دریافت گواهینامه ی رانندگی اگر نه غیر ممکن ! بسیار سخت شد .
این رفتار و ناهنجاری ها از طرف افغانها کار را به جایی رسانده که حتا خود آلمانی ها هم از دستشان شاکی هستند .
حال باز میشود چنین نا هنجاری ها و رفتار های آزوسیالی را در مورد آنهایی که از افغانستان یا حتا ایران به این کشور سفر کرده اند توجیه کرد ! من در عجبم از آنهایی که در این کشور به دنیا آمده اند و با این فرهنگ بزرگ شده اند !!!!!! یعنی این جامعه با این غنای فرهنگی نتوانسته اندکی در اینها تاثیر بگذارد ؟!
البته در این بین افاغنه درست و حسابی هم کم نیستند که اتفاقن مهاجرانی هستند که به تازگی وارد آلمان شده اند و با کسی هم مشکلی ندارند و کسی هم با آنها مشکلی ندارد - که معمولن هم هراتی هایی هستند و انگشت شمار .