نیکخواهی یا بدخواهی اینجا یک چیستان دیگر میشود.گفتآورد:
نوشته اصلی از سوی Homayoun
اگر میزبان ٩٠% زمانها نیکخواه باشد, پس پذیرش دگرگزین ٩٠% زمانها برابر خواهد بود با بُرد و وارونه.
اینجور بنگرید که میزبان همیشه این دگرگزین را میدهد.
پارسیگر
نمایش نسخه قابل چاپ
گفتآورد:
نوشته اصلی از سوی Mehrbod
این دو چیستان هر دو از یک جنس میباشند, با یک دگرسانیِ باریک و آنهم نا/داشتن توانایی گزینش و دگرانش است.
در چیستان آمارگر:
در چیستان «سه در»:
پاسخهایِ MEHDI, Russell درست بودند, پاسخ Homayoun نادرست.
من پاسخ هر دو را در همان چیستان آمارگر یک کُد کوتاه کردم, به این شیوه که در آن به آمارگر شانس
اینکه بتواند جایِ خود را براه بگوییم «برونافکنی اختری!» یا همچو چیزی جابهجا کند, داده میشود:
برونشد:کد:from random import randint as rand
def simul():
p = [0, 0, 0] # prisoners
#Â, B, A
while sum(p) < 2:
p[rand(0,len(p)-1)] = 1 # marg (= marked for death)
before_stats.append(p[0])
# Âmârgar miporsad, Zendânbân mipâsoxad:
pâsox = None
while not pâsox:
r = rand(1,2) # miyâne A o B
if p[r]: # mimirad
pâsox = r
p.pop(pâsox)
after_stats.append(p[0]) # pas as pâsoxe Zendânbân
change_stats.append(p[1]) # jâbejâyih
if __name__ == '__main__':
before_stats = []; after_stats = []; change_stats = []
t = 10000
for i in range(t):
simul()
print("Gerâyndaih, pišo pas az pâsoxe Zendânbân yeksân ast?", "Âri" if before_stats == after_stats else "Xeyr")
print('Gerâyandihe marg:', '%.02f%%' % (sum(before_stats) / t * 100))
print('Gerâyandihe marg, agar âmârgar mitavânest begunei pas az pâsoxe Zendânbân, jâbejâ šavad:', '%.02f%%' % (sum(change_stats) / t * 100))
>>>
Gerâyndaih, pišo pas az pâsoxe Zendânbân yeksân ast? Âri
Gerâyandihe marg: 66.47%
Gerâyandihe marg, agar âmârgar mitavânest begunei pas az pâsoxe Zendânbân, jâbejâ šavad: 33.53%
چنانکه میتوان دید, برای آمارگر گرایندیِ فرازیست ١/٣ میماند, ولی اگر میتوانست پس از پاسخِ زندانبان جایِ خود را یکجوری با A بدگراند, شانس فرازیست خود را
دوبرابر یا ٢/٣ میکرد. همین را در چیستان «سه در» نیز داریم. نکته در هر دوی این چیستانها کارکرد «آگاهیست». در چیستان آمارگر, آمارگر
با دانش به اینکه چه کسی میمیرد نمیتواند سرنوشت خویش را بدگراند, ولی در چیستان سه در, بازیکن میتواند با گزینش در دیگر, شانس بُرد
خود را دوبرابر کند, هر دو از اینرو که میزبان یا زندانبان, با نادیده گرفتن خود ایشان و دادن یک تکه "آگاهیِ نایکراست" به آنها, اسپاش گزینهها را کوچک کردهاند.
پ.ن.
در اینجا راسل یک گام پیشرفته و پاسخ را در جهان اگر بَخته (predestined) نبود و وابسته به نگاه نپاهشگر نیز داده بود.
پارسیگر
نه مهربد من گفتم تو شاید نخواندی
من چندگام جلوتر هم رفتم که شاید زندانبان میخواهد نارو بزند.
از 3 تن 2 تن میمیرند اگر از 2 تن دیگر یکی باشد امارگیر 100% میمیرد.
بسیار ساده است..مگر پرسش را دگریده باشی
من هم با اجازه mehrbod یک چیستان عملی در اینجا می نویسم. این چیستان را سال ها پیش خوانده بودم شاید برای بعضی ها تکراری باشد:
سه بطری را به طور ایستاده روی میز یا زمین صاف قرار دهید، طوری که هر یک از آن ها راس یک مثلث متساوی الاضلاع را تشکیل بدهد. فاصله بطری ها از یکدیگر باید کمی بیش از طول یک کارد غذاخوری باشد.
حال با استفاده از سه کاردی که در اختیار دارید یک سطح صاف را بر روی بطری ها تشکیل دهید به طوری که هیچ یک از کاردها با زمین تماس نداشته باشد و بتوان بر روی سطح ایجاد شده لیوان پر از آبی قرار داد.
لطفا وقتی چیستان را حل کردید از آن عکس بگیرید و اینجا قرار دهید.
اگر شما در یک زندان با 10 تن هم باشید و از انها 6 تن فردا میروند که میرند
و از زندان بان بپرسیم به من که نمیگویی میمیرم یا نه ولی از این 10 تن
5 تن که میمیرند به من نشان بده و او نشان دهد. بازهم شانس
آن تن برای زنده ماندن 4/10 و شانس مرگ 6/10 است.
مگر اینکه آن مردم بی سامه ی نبودن و نگفت به آن تن خوانده شوند.
نادرستی شما این بود. چگونه چیستانی که خود ساخته اید را نمیتوانید دریابید؟
پارسیگر
:e00e:
من این چیستان را شوربختانه پیشتر یکمین بار در این بخش از stargate دیدهام: Trio - Stargate Wiki
ولی ترفند گیرایی است, گرچه در سریال فرجام خوبی نداشت! (:
@Mehrbod
بعد از آن بحث دربارهیِ احتمال در مسابقهیِ تلویزیونی با سه در خاطرم آمد که اینرا بگویم؛ احتمال برنده شدن از 0.33 به 0.5 افزایش نمییابد بلکه میشود 0.66 . پس از باز شدن انتخاب جدید به وسط دیگر ما از گزینههایی با احتمال وقوع یکسان صحبت نمیکنیم.در واقع با تغییر انتخاب بعد از پوچ شدن درب خالی شرکت کننده روی غلط بودن انتخاب اول خود شرط میبندد، احتمال برد انتخاب اول او 1/3 بوده بنابراین شانس غلط بودن آن میشود 1-1/3=2/3
برای واضحتر شدن موضوع اگر برخی دوستان هنز شک دارند میشود همان مسابقه را با 1000 در تصور کرد. شرکت کننده ابتدا یک در را انتخاب میکند، سپس مجری از 999 در باقی مانده 998 در را پوچ میکند.مشخص است که اینجا احتمال بین دو در باقی مانده 50-50 نیست بلکه از آنجا که احتمال انتخاب درست اول 1/1000 است احتمال اینکه با تغییر گزینه به در درست رسید اکنون 999/1000 است.